Reklama
Krnovské hovězí závitky
Fotogalerie:

Krnovské hovězí závitky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jde o variaci na španělské ptáčky, která nám moc chutná.

Věra Říčná, Krnov

Ingredience

  • 800 g hovězího zadního masa
  • podle chuti sůl
  • podle chuti koření – chilli s česnekem
  • podle chuti barevný pepř
  • 10 plátků anglické slaniny
  • 5 plátků pikantní kýty
  • 2 vejce natvrdo
  • 2 velké cibule
  • 6 lžic oleje na smažení
  • 1 vrchovatá lžíce sušených hub
  • 4 snítky rozmarýnu
  • 100 g plnotučné hořčice
  • 4 kyselé okurky
  • 1 paprika
  • 1 rajče
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce žitné chlebové mouky
  • 500 ml vařící vody
  • 1 stroužek česneku

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Hovězí maso omyjeme a osušíme. Nakrájíme na 10 plátků. Paličkou namočenou ve vodě (aby
    se nelepila) maso naklepeme z obou stran, okořeníme solí, chilli kořením s česnekem a čerstvě mletým pepřem. Na polovinu masa dáme po dvou plátcích anglické slaniny, druhou polovinu obložíme plátky pikantní kýty. Zakryjeme potravinářskou fólií a na 1 hodinu dáme uležet do chladničky.

  2. Mezitím si uvaříme vajíčka natvrdo. Cibule nakrájíme nadrobno a dáme je osmažit se lžičkou
    soli do rozpáleného oleje v titanovém, keramickém nebo litinovém hrnci. Ještě přihodíme sušené
    houby, jen tak bez namáčení, a smažíme dozlatova. Nakonec přihodíme snítky rozmarýnu a na plátky nakrájený česnek.

  3. Vyjmeme maso z chladu, pomažeme ho hořčicí a na kraj každého plátku dáme čtvrtinu okurky,
    šestinu vajíčka, po proužku z papriky a rajčete. Srolujeme do rolády a spíchneme párátkem.

  4. Obalíme ve směsi hladké mouky a žitné chlebové a ze všech stran osmažíme na oleji. Opečené
    závitky skládáme na cibulový základ.

  5. Vařící vodou vypláchneme pánev, kde se závitky smažily, a zalijeme je touto vařící vodou s výpekem. Zbylou papriku, česnek a kyselou okurku nakrájíme na kostičky a přidáme k závitkům.
    Pod poklicí vaříme 1 hodinu. Pak ve 200 ml studené vody rozkvedláme zbylou mouku
    z obalování a provaříme 20 minut. Dochutíme solí a pepřem podle potřeby. Omáčka i závitky
    mají výraznou pikantní chuť. Podáváme s rýži, knedlíkem, noky nebo vařenými bramborami.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (21.10.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Velikonoční minivdolečky

Velikonoční minivdolečky

Byla by škoda dělat je jen o Velikonocích.

Jarmila Pekárková, Vimperk

Škola vaření /25.03.15
Borůvkové vdolečky

Borůvkové vdolečky

Smažené vdolky se zavařeninou, borůvkami a tvarohem.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Škola vaření /06.08.16
Domácí jáhlový prejt

Domácí jáhlový prejt

Tenhle způsob úpravy je skutečně výborný.

Magdaléna Králová, Trutnov

Škola vaření /15.10.13
Bulky s česnekem

Bulky s česnekem

Kristýna Boháčová, Lipník nad Bečvou

Škola vaření /07.02.18
Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky

Domácí jsou nejlepší

Podle receptu Jiřiny Ciprové z Rokycan

Škola vaření /25.10.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu