Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gnocchi & krémová omáčka

Švédské masové kuličky
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:

Gnocchi & krémová omáčka

4.3/5 Počet hodnocení: 29
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2077 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 288 g
Tuky 70 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Úžasná večeře, která zabere jen chvilku. Nešetřete na parmazánu ani na bazalce, jejich kombinace je báječná.

Suroviny

olivový olej 1 PL
česnek 2 stroužky
prolisované
gnocchi bramborové 750 g
lze nahradit 400 g těstovin
bazalka hrst
lístky
sůl
pepř
nemusí být

Postup

1

V pánvi zahřejte olej a opečte česnek dozlatova, pak vlijte rajčata.

2

Dochuťte a nechte 10 minut zvolna vařit. Vmíchejte mascarpone a vařte ještě 2 minuty.

3

Mezitím uvařte gnocchi podle návodu a na poslední minutu přidejte špenát.

4

Pořádně slijte, vraťte do hrnce a smíchejte s omáčkou. Hned podávejte s bazalkou, případně i s parmazánem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč