Reklama
Krémový dortík
Fotogalerie:

Krémový dortík

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Michaela Launová, Běrunice-Slibovice

Ingredience

  • 6 vajec
  • tolik, co váží všechna vejce ve skořápce, cukru krupice
  • tolik, co váží všechna vejce ve skořápce, polohrubé mouky
  • 12 lžic vody
  • na vymazání máslo
  • na vysypání hrubá mouka
  • 2 vanilkové krémové náplně Dr. Oetker
  • mléko dle návodu u náplně
  • máslo dle návodu u náplně
  • cukr moučka dle návodu u náplně
  • asi 4–6 lžic borůvkové marmelády nebo džemu
  • asi 500 ml borůvek (čerstvé nebo mražené)
  • na ozdobu strouhaný kokos

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

300 Kč

Postup přípravy

  1. Vajíčka rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem a vodou do pěny. Až pěna zhoustne a cukr se rozpustí, ušleháme tuhý sníh z bílků a střídavě ho s moukou vmícháváme do vaječné pěny.

  2. Kulatou formu o průměru asi 27 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Můžeme také použít kokos. Do takto upravené formy vylijeme těsto a dáme péct. Pečeme při 180 °C přibližně 30–45 minut. Zda je piškot hotový, zjišťujeme pomocí zapíchnutí špejle do korpusu. Když zůstane suchá, je piškot hotový.

  3. Upečený korpus dáme vychladnout, poté vyklepneme z formy a 2x ho prořízneme (na 3 části). Krém připravíme dle návodu – máslovou variantu.

  4. Spodní část piškotu namažeme borůvkovou marmeládou, vanilkovým krémem a posypeme borůvkami.

  5. Přiložíme střední část piškotu a opět promažeme marmeládou, krémem a posypeme borůvkami.

  6. Nandáme horní část piškotu a celý dort potřeme krémem. Boky dortu posypeme kokosem. Horní část ozdobíme zbylým krémem pomocí zdobicí špičky dle fantazie a dodekorujeme borůvkami.

Pošli recept! - Speciál - Jahody a letní ovoce (19.5.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sladká rýže s ovocem

Sladká rýže s ovocem

Dá se jíst teplá, ale já ji mám raději vychlazenou. Alice Nováčková, Kladno
Škola vaření /13.05.17
Nadýchaný věnec

Nadýchaný věnec

Dělám jej místo tradičního mazance.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /29.03.17
Katova pomsta

Katova pomsta

Chutná jako lepší lečo, ale pořádně ostré.
Petra Javorská, České Velenice
Škola vaření /18.02.10
Zelňáky

Zelňáky

Bochánky v troubě posypu ještě kmínem nebo mákem.
Jana Niemcová, Třinec
Škola vaření /29.12.10
Kynuté meruňkové knedlíky

Kynuté meruňkové knedlíky

S tvarohem jsou nejlepší, ale i mák je dobrý.

Jarmila Otřísalová, Staré ...

Škola vaření /22.08.17
Zelné noky

Zelné noky

Kdo má rád, může místo másla použít na polití domácí sádlo.

Hana ...

Škola vaření /11.01.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama