Reklama
Krémový dortík
Fotogalerie:

Krémový dortík

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Michaela Launová, Běrunice-Slibovice

Ingredience

  • 6 vajec
  • tolik, co váží všechna vejce ve skořápce, cukru krupice
  • tolik, co váží všechna vejce ve skořápce, polohrubé mouky
  • 12 lžic vody
  • na vymazání máslo
  • na vysypání hrubá mouka
  • 2 vanilkové krémové náplně Dr. Oetker
  • mléko dle návodu u náplně
  • máslo dle návodu u náplně
  • cukr moučka dle návodu u náplně
  • asi 4–6 lžic borůvkové marmelády nebo džemu
  • asi 500 ml borůvek (čerstvé nebo mražené)
  • na ozdobu strouhaný kokos

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

300 Kč

Postup přípravy

  1. Vajíčka rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem a vodou do pěny. Až pěna zhoustne a cukr se rozpustí, ušleháme tuhý sníh z bílků a střídavě ho s moukou vmícháváme do vaječné pěny.

  2. Kulatou formu o průměru asi 27 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Můžeme také použít kokos. Do takto upravené formy vylijeme těsto a dáme péct. Pečeme při 180 °C přibližně 30–45 minut. Zda je piškot hotový, zjišťujeme pomocí zapíchnutí špejle do korpusu. Když zůstane suchá, je piškot hotový.

  3. Upečený korpus dáme vychladnout, poté vyklepneme z formy a 2x ho prořízneme (na 3 části). Krém připravíme dle návodu – máslovou variantu.

  4. Spodní část piškotu namažeme borůvkovou marmeládou, vanilkovým krémem a posypeme borůvkami.

  5. Přiložíme střední část piškotu a opět promažeme marmeládou, krémem a posypeme borůvkami.

  6. Nandáme horní část piškotu a celý dort potřeme krémem. Boky dortu posypeme kokosem. Horní část ozdobíme zbylým krémem pomocí zdobicí špičky dle fantazie a dodekorujeme borůvkami.

Pošli recept! - Speciál - Jahody a letní ovoce (19.5.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vaječná omáčka

Vaječná omáčka

Mockrát se mi stalo, že zbylo po víkendovém vaření samotné maso ...
Škola vaření /09.04.09
Uzenářská  směs

Uzenářská směs

Pořádné jídlo, které zaručeně zažene hlad.

Rudolf Kračmar, Praha

Škola vaření /26.01.17
Králík se smetanovým špenátem

Králík se smetanovým špenátem

Tradiční

Podle receptu Jany Malinové z Olomouce

Škola vaření /04.03.18
Dršťková polévka

Dršťková polévka

Je to moje oblíbená lahůdka. Neumím si představit lepší večeři než talíř ...
Škola vaření /23.12.11
Palce z vepřové kýty s Lopenickou slaninou

Palce z vepřové kýty s Lopenickou slaninou

Palec je část vepřové panenky oddělená od kýty.

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /29.05.12
Srdíčka pro maminku

Srdíčka pro maminku

Nezapomeň – druhá neděle v květnu patří všem maminkám.

Hana Šátralová, ...

Škola vaření /29.05.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu