Reklama
Krémový dortík
Fotogalerie:

Krémový dortík

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Michaela Launová, Běrunice-Slibovice

Ingredience

  • 6 vajec
  • tolik, co váží všechna vejce ve skořápce, cukru krupice
  • tolik, co váží všechna vejce ve skořápce, polohrubé mouky
  • 12 lžic vody
  • na vymazání máslo
  • na vysypání hrubá mouka
  • 2 vanilkové krémové náplně Dr. Oetker
  • mléko dle návodu u náplně
  • máslo dle návodu u náplně
  • cukr moučka dle návodu u náplně
  • asi 4–6 lžic borůvkové marmelády nebo džemu
  • asi 500 ml borůvek (čerstvé nebo mražené)
  • na ozdobu strouhaný kokos

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

300 Kč

Postup přípravy

  1. Vajíčka rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem a vodou do pěny. Až pěna zhoustne a cukr se rozpustí, ušleháme tuhý sníh z bílků a střídavě ho s moukou vmícháváme do vaječné pěny.

  2. Kulatou formu o průměru asi 27 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Můžeme také použít kokos. Do takto upravené formy vylijeme těsto a dáme péct. Pečeme při 180 °C přibližně 30–45 minut. Zda je piškot hotový, zjišťujeme pomocí zapíchnutí špejle do korpusu. Když zůstane suchá, je piškot hotový.

  3. Upečený korpus dáme vychladnout, poté vyklepneme z formy a 2x ho prořízneme (na 3 části). Krém připravíme dle návodu – máslovou variantu.

  4. Spodní část piškotu namažeme borůvkovou marmeládou, vanilkovým krémem a posypeme borůvkami.

  5. Přiložíme střední část piškotu a opět promažeme marmeládou, krémem a posypeme borůvkami.

  6. Nandáme horní část piškotu a celý dort potřeme krémem. Boky dortu posypeme kokosem. Horní část ozdobíme zbylým krémem pomocí zdobicí špičky dle fantazie a dodekorujeme borůvkami.

Pošli recept! - Speciál - Jahody a letní ovoce (19.5.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čočka trochu jinak

Čočka trochu jinak

Kečup a koření jí teprve dají správný říz! Pavla Blechová, Hnátnice
Škola vaření /12.01.09
Masový koláč se sýrem  a bylinkami

Masový koláč se sýrem a bylinkami

Suroviny můžeš nahradit tím, co máš doma.
Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /04.08.11
Oběd z bůčku a králíka

Oběd z bůčku a králíka

Samotný králík by byl moc suchý.

Jitka Hrnčířová, Okříšky

Škola vaření /02.07.16
Zajíc nadivoko

Zajíc nadivoko

Pokud máme staršího zajíce, měl by být naložený v mořidle 4–6 dní.

Tomáš ...

Škola vaření /20.01.17
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Pečenky

Pečenky

Jsou podobné chlebu ve vajíčku, ale chutnější.
Andrea Řezníčková, Praha
Škola vaření /25.02.12
 

Nejnovější

Játrové palačinky se sýrovou náplní

Játrové palačinky se sýrovou náplní

Lída Holubová, Pelhřimov
Všehochuť /19.02.20
Novohradský vepřový plátek

Novohradský vepřový plátek

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /18.02.20
Domácí langoše

Domácí langoše

Jaroslava Šrubařová, Bystřice pod Hostýnem

Za pár korun /18.02.20
Pravé krkonošské kyselo

Pravé krkonošské kyselo

Alena Gebauerová, Praha

Škola vaření /18.02.20
Brynzové halušky

Brynzové halušky

Podle receptu Pavla Veselého z Třince

Škola vaření /18.02.20
Barevná omeleta

Barevná omeleta

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /18.02.20
Pikantní směs s vejci

Pikantní směs s vejci

Skoro bez nádobí

Helena Slezová, Chrudim

Vaříme express /18.02.20
Kachní stehna po šumavsku

Kachní stehna po šumavsku

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /18.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama