Vládne našemu stolu už bůhví-kolikátou generaci. Chutná mi nejvíc ze všech, protože je jemná. Můžeš ji doplnit knedlíčky ze strouhanky.
Halina Semorádová, Znojmo
Ingredience
- 1 cibule
- 2 lžíce sádlo
- 200g rybí maso
- 1l voda
- 1 kostka zeleninový bujon
- 250ml smetana
- špetka kmín
- trocha petržlová nať
- dle potřeby instantní jíška
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a v hrnci na sádle osmažíme dozlatova.
-
Přidáme na kousky pokrájené rybí maso, které zlehka osmahneme, aby se zatáhlo. Potom maso zalijeme vodou a přidáme i kostku vývaru. Jakmile se kostka rozpustí, přilijeme smetanu, přidáme kmín a nasekanou petržel.
-
Vaříme, dokud není maso hotové. Zahustíme jíškou. Podáváme s čerstvým pečivem.