Ingredience
- 150 g celer nastrouhaný
- 150 g mrkev nahrubo nastrouhaná
- 1 mrkev
- 200 g kapr
- 1 snítka pažitka
- 1 kostka vývar zeleninový
- 250 ml smetana
- špetka sůl
- špetka pepř
- 200 g máslo
- 2 brambory
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V hrnci rozehřejeme máslo a pomalu osmahneme důkladně omytou a nastrouhanou mrkev a celer.
-
Zeleninu zalijeme vývarem a povaříme, přidáme na kostičky nakrájené brambory, které povaříme do změknutí.
-
Když je zelenina měkká, přelijeme celou směs do mixéru a dohladka umixujeme.
-
Potom polévku vrátíme zpět do čistého hrnce, přilijeme smetanu, nasekanou pažitku, kolečka mrkve a na kostky nakrájenou rybu. Polévku ještě dochutíme solí a pepřem.
-
Vaříme při mírné teplotě tak dlouho, dokud maso není měkké.
-
Hotovou rybí polévku podáváme s křupavým toastem nebo krutonky.
TIP: Tato polévka je vynikající i z pangasia, který má tu výhodu, že nemá kosti.