Reklama
Krémová rybí polévka
Fotogalerie:

Krémová rybí polévka

Marta Spáčilová

Praha
Moje babička vařila vynikající polévky. Milovala jsem její bramboračku, hrachovku i kulajdu. Její rybí polévka se zeleninou patří k rodinné vánoční klasice. Přestože ji moje maminka i já připravujeme podle originálního babiččina receptu, nikdy se nám nepodařila tak jako babičce. Stojí za vyzkoušení.
Marta Spáčilová, Praha

Ingredience

  • 150 g celer nastrouhaný
  • 150 g mrkev nahrubo nastrouhaná
  • 1 mrkev
  • 200 g kapr
  • 1 snítka pažitka
  • 1 kostka vývar zeleninový
  • 250 ml smetana
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 200 g máslo
  • 2 brambory

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 V hrnci rozehřejeme máslo a pomalu osmahneme důkladně omytou a nastrouhanou mrkev a celer.
  2. krok2 Zeleninu zalijeme vývarem a povaříme, přidáme na kostičky nakrájené brambory, které povaříme do změknutí.
  3. krok3 Když je zelenina měkká, přelijeme celou směs do mixéru a dohladka umixujeme.
  4. Potom polévku vrátíme zpět do čistého hrnce, přilijeme smetanu, nasekanou pažitku, kolečka mrkve a na kostky nakrájenou rybu. Polévku ještě dochutíme solí a pepřem.
  5. Vaříme při mírné teplotě tak dlouho, dokud maso není měkké.
  6. Hotovou rybí polévku podáváme s křupavým toastem nebo krutonky.

    TIP: Tato polévka je vynikající i z pangasia, který má tu výhodu, že nemá kosti.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční dobroty (27.10.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní nakládané okurky a kukuřičky

Pikantní nakládané okurky a kukuřičky

Výhodou je, že nemusíš předem vařit nálev. Božena Kolářová, Nový Knín
Škola vaření /19.11.10
Velikonoční copánky

Velikonoční copánky

Většinou je peču z dvojité dávky.


Veronika Marková, Český Těšín

Škola vaření /26.03.17
Třešňový džem

Třešňový džem

Víčka sklenic si můžeš barevně ozdobit.
Martina Najdrová,
Lomnice nad Lužnicí
...
Škola vaření /19.11.10
Vydatný kuřecí vývar s drožďovými knedlíčky

Vydatný kuřecí vývar s drožďovými knedlíčky

Výborná polévka má být základem oběda.
Dana Hlavatá, Písek
Škola vaření /29.03.10
Jahelné knedlíky se zelím

Jahelné knedlíky se zelím

Jáhly nezapomeň před vařením několikrát propláchnout, aby nebyly hořké.

Lucie ...

Škola vaření /28.08.17
Vánočka

Vánočka

Ještě před vložením do trouby můžeme vánočku zpevnit špejlemi, které zafixují její...

Škola vaření /30.11.16
 

Nejnovější

Krémová karotková polévka

Krémová karotková polévka

Františka Hozáková, Zábřeh
Za pár korun /21.11.17
Skořicové rybky

Skořicové rybky

Vlasta Melechová, Mladá Boleslav

Škola vaření /21.11.17
Krevetový aspik

Krevetový aspik

Aneta Koukalová, Humpolec

Všehochuť /21.11.17
Mlíčí na toastu

Mlíčí na toastu

Míša Holubová, Jaroměř

Všehochuť /21.11.17
Sádláčky s marmeládou

Sádláčky s marmeládou

Upečeno podle receptu Alžběty Růžičkové z Brna

Sladký život /21.11.17
Puškvorcové sušenky

Puškvorcové sušenky

Helena Šafářová, Praha

Sladký život /21.11.17
Kávové řezy s mandlemi

Kávové řezy s mandlemi

Jana Heidingerová, Praha

Sladký život /21.11.17
Pučálka

Pučálka

Petra Galatičová, Kroměříž

Škola vaření /20.11.17
Vánočka

Vánočka

Zdeňka Pěstová, Větřní

Škola vaření /20.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama