Reklama
Krémová polévka z dýně, jablek a brambor
Fotogalerie:

Krémová polévka z dýně, jablek a brambor

Dominika Caisová

Zlín
Na talíři vypadá úžasně, a ta chuť! Dýňovky patří u nás doma k těm nejžádanějším. Nemusíte se jí bát, bude chutnat i konzervativnějším strávníkům. 
Dominika Caisová, Zlín

Ingredience

  • 400 g dýně
  • 2 ks jablka
  • 1 ks cibule
  • 1 ks brambory
  • 2 ks mrkev
  • 2 lžíce máslo
  • 500 ml voda
  • 500 ml mléko
  • 120 ml smetana na vaření
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 ks bujón zeleninový
  • 4 plátky chléb bílý toastový
  • dle potřeby máslo na pomazání
  • dle potřeby sýr na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibule oloupeme a nakrájíme na kousky, které v hrnci na másle orestujeme.
  2. krok2 Dýni, jablka, brambory, mrkev oloupeme a také pokrájíme na kostičky. Menší tvary se snáze a rychleji vaří.
  3. krok3 Pokrájené suroviny přidáme k orestované cibuli a promícháme. Směs zalijeme vlažnou vodou a přivedeme k varu. Zalijeme mlékem, přidáme kostku zeleninového bujonu a necháme uvařit doměkka.
  4. Měkkou zeleninovou směs přendáme do mixéru a vše dohladka umixujeme. Vrátíme zpět do kastrůlku a vmícháme smetanu.
  5. Hotovou polévku dochutíme solí a pepřem. Podáváme společně s opečenými toasty potřenými máslem a posypanými sýrem.
  6. Do polévky můžeme přidat trochu čerstvého chilli a opečených semínek (např. slunečnicových či dýňových).

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kapustová sekaná

Kapustová sekaná

Tato sekaná je krásně vláčná. Ilona Kozlíková, Brno
Škola vaření /05.11.09
Kynuté jahodové koláče

Kynuté jahodové koláče

Milovníci kyselejší chuti mohou k jahodám přidat lžíci podušené rebarbory.

Jitka ...

Škola vaření /11.05.17
Hovězí guláš s meltou

Hovězí guláš s meltou

Guláš, který se vaří u nás a má velký úspěch pro svou netradiční chuť a některé ...

Škola vaření /20.03.12
Závitky s pohankou

Závitky s pohankou

Místo prsou lze použít vykostěná stehna.

Helena Vebrová, Kolín

Škola vaření /29.10.13
Plněný zelný list v rajské omáčce

Plněný zelný list v rajské omáčce

Připraveno podle receptu

Zity Matouškové z Pardubic

Škola vaření /03.02.18
Vločková polévka se zeleninou

Vločková polévka se zeleninou

Je sytá, moc dobrá a rychle hotová. V zimě je to vynikající snídaně.
Renáta...
Škola vaření /20.02.12
 

Nejnovější

Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Irena Ivanová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /22.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama