Reklama
Krémová polévka z dýně, jablek a brambor
Fotogalerie:

Krémová polévka z dýně, jablek a brambor

Dominika Caisová

Zlín
Na talíři vypadá úžasně, a ta chuť! Dýňovky patří u nás doma k těm nejžádanějším. Nemusíte se jí bát, bude chutnat i konzervativnějším strávníkům. 
Dominika Caisová, Zlín

Ingredience

  • 400 g dýně
  • 2 ks jablka
  • 1 ks cibule
  • 1 ks brambory
  • 2 ks mrkev
  • 2 lžíce máslo
  • 500 ml voda
  • 500 ml mléko
  • 120 ml smetana na vaření
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 ks bujón zeleninový
  • 4 plátky chléb bílý toastový
  • dle potřeby máslo na pomazání
  • dle potřeby sýr na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibule oloupeme a nakrájíme na kousky, které v hrnci na másle orestujeme.
  2. krok2 Dýni, jablka, brambory, mrkev oloupeme a také pokrájíme na kostičky. Menší tvary se snáze a rychleji vaří.
  3. krok3 Pokrájené suroviny přidáme k orestované cibuli a promícháme. Směs zalijeme vlažnou vodou a přivedeme k varu. Zalijeme mlékem, přidáme kostku zeleninového bujonu a necháme uvařit doměkka.
  4. Měkkou zeleninovou směs přendáme do mixéru a vše dohladka umixujeme. Vrátíme zpět do kastrůlku a vmícháme smetanu.
  5. Hotovou polévku dochutíme solí a pepřem. Podáváme společně s opečenými toasty potřenými máslem a posypanými sýrem.
  6. Do polévky můžeme přidat trochu čerstvého chilli a opečených semínek (např. slunečnicových či dýňových).

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Černá buchta

Černá buchta

Tmavý moučník od babičky mi chutná. Adam Koudelka, Prostějov
Škola vaření /24.07.09
Krůtí kaldoun s knedlíčky

Krůtí kaldoun s knedlíčky

Pokud nemáš drůbky, použij krůtí krky.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /12.06.15
Kuřecí stehna v zelí

Kuřecí stehna v zelí

Dřív jsme na zelí pekli bůček, teď jsme ho nahradili zdravější kuřecím masem.

Karel...

Škola vaření /13.11.15
Kapr namodro

Kapr namodro

Velká pochoutka, navíc zdravá úprava. 

Dominika Nová, Znojmo

Škola vaření /19.12.16
Nadýchaný zajíček

Nadýchaný zajíček

Těsto se dá použít i na přípravu bábovky.

Mirka Rozvoralová, Žatec

Škola vaření /07.03.17
Domácí buchty s náplní

Domácí buchty s náplní

Marcela Pilařová, Jirkov

Škola vaření /28.10.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu