Reklama
Krémová polévka z dýně, jablek a brambor
Fotogalerie:

Krémová polévka z dýně, jablek a brambor

Dominika Caisová

Zlín
Na talíři vypadá úžasně, a ta chuť! Dýňovky patří u nás doma k těm nejžádanějším. Nemusíte se jí bát, bude chutnat i konzervativnějším strávníkům. 
Dominika Caisová, Zlín

Ingredience

  • 400 g dýně
  • 2 ks jablka
  • 1 ks cibule
  • 1 ks brambory
  • 2 ks mrkev
  • 2 lžíce máslo
  • 500 ml voda
  • 500 ml mléko
  • 120 ml smetana na vaření
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 ks bujón zeleninový
  • 4 plátky chléb bílý toastový
  • dle potřeby máslo na pomazání
  • dle potřeby sýr na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibule oloupeme a nakrájíme na kousky, které v hrnci na másle orestujeme.
  2. krok2 Dýni, jablka, brambory, mrkev oloupeme a také pokrájíme na kostičky. Menší tvary se snáze a rychleji vaří.
  3. krok3 Pokrájené suroviny přidáme k orestované cibuli a promícháme. Směs zalijeme vlažnou vodou a přivedeme k varu. Zalijeme mlékem, přidáme kostku zeleninového bujonu a necháme uvařit doměkka.
  4. Měkkou zeleninovou směs přendáme do mixéru a vše dohladka umixujeme. Vrátíme zpět do kastrůlku a vmícháme smetanu.
  5. Hotovou polévku dochutíme solí a pepřem. Podáváme společně s opečenými toasty potřenými máslem a posypanými sýrem.
  6. Do polévky můžeme přidat trochu čerstvého chilli a opečených semínek (např. slunečnicových či dýňových).

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Houbová tlačenka

Houbová tlačenka

Pokaždé se po ní jen zapráší. Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Škola vaření /07.10.13
Krůtí kaldoun s knedlíčky

Krůtí kaldoun s knedlíčky

Pokud nemáš drůbky, použij krůtí krky.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /12.06.15
Salámoví kyseláci

Salámoví kyseláci

Jsou výborní pro „spravení“ chuti.

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /09.02.13
Chlebové bochánky II

Chlebové bochánky II

Moje babička pekla vynikající domácí chleba. To se mi už jako malé moc líbilo ...
Škola vaření /01.12.08
Buchta s rybízem

Buchta s rybízem

Malé kuličky rybízu ti vytvoří v zákusku nádherný vzor.

Ivana Černá, ...

Škola vaření /23.07.17
Zelňačka v chlebu

Zelňačka v chlebu

Pořádně sytý oběd či večeře.

Zuzana Adamczyková, Opava

Škola vaření /21.11.14
 

Nejnovější

Domácí libečkové pesto

Domácí libečkové pesto

Když mi přijde, že má slaný pokrm nevýraznou chuť, hned do něj přidám toto ...
Škola vaření /23.08.17
Houbový štrúdl

Houbový štrúdl

Listové těsto se k houbám hodí.

Barbora Slánská, Chrudim

Škola vaření /23.08.17
Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Pečeme na pánvi jen s kapkou oleje.

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.08.17
Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Výborná alternativa klasického závinu.

Eva Kropáčková, Pardubice

Sladký život /23.08.17
Piškotový koláč s ovocem

Piškotový koláč s ovocem

Lesní plody mám vždy zamražené do zásoby, ráda s nimi peču koláče.

Božena ...

Sladký život /23.08.17
Rybízové řezy

Rybízové řezy

Je to rychlý sváteční moučník.

Hana Šátralová, Praha

Sladký život /23.08.17
Těstovinový nákyp

Těstovinový nákyp

Po nandání na talíře jen ozdobíme bazalkou.

Alena Votýpková, Most

Škola vaření /22.08.17
Lilky na celý rok

Lilky na celý rok

Pestrobarevná zeleninová zásoba na zimu.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Škola vaření /22.08.17
Kynuté meruňkové knedlíky

Kynuté meruňkové knedlíky

S tvarohem jsou nejlepší, ale i mák je dobrý.

Jarmila Otřísalová, Staré ...

Škola vaření /22.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama