Reklama
Krém z kořenové  zeleniny
Fotogalerie:

Krém z kořenové zeleniny

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Krémové polévky mám nejraději.


Alice Kovandová, 11 let, Příbram

Ingredience

  • 2 brambory
  • 1 mrkev
  • 1/4 celeru
  • kousek másla
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • trocha soli a pepře
  • 100 ml smetany na vaření
  • kousky tvrdého toastového chleba
  • podle chuti bylinková sůl
  • na ozdobu řeřicha

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory a všechnu kořenovou zeleninu okrájíme, omyjeme a nasekáme na malé kostičky. Orestujeme je na másle, zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme sůl, pepř a vaříme asi 20 minut do změknutí.

  2. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, přilijeme smetanu a necháme přejít varem.

  3. Toastový chléb nakrájíme na kostky, osmahneme na pánvi a ochutíme bylinkovou solí. Polévku podáváme s řeřichou a opečeným chlebem.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zelňačka v chlebu

Zelňačka v chlebu

Pořádně sytý oběd či večeře. Zuzana Adamczyková, Opava
Škola vaření /21.11.14
Pracny

Pracny

Božská klasika ve vánočním cukroví nesmí o svátcíh nikdy chybět na míse ...
Škola vaření /12.11.08
Zvěřinové kuličky se zakysanou smetanou

Zvěřinové kuličky se zakysanou smetanou

Hodí se k nim brambory

Tereza Balbínová, Havlíčkův Brod

Škola vaření /21.10.19
Kulajda

Kulajda

Co rodina, to jiná verze této jihočeské polévky.

Alena Vytisková, Přelouč

Škola vaření /24.10.17
Meruňkovo-jahodové řezy

Meruňkovo-jahodové řezy

Nejlepší jsou druhý den, když změknou.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Škola vaření /18.06.16
Hrstková polévka

Hrstková polévka

Marie Ospalíková, Kroměříž

Škola vaření /02.02.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu