Dokonalý požitek
Podle receptu Mileny Bartošové z Vlašimi
Ingredience
- 500 g hrušek
- 2 lžičky medu
- 200 g másla
- 200 g cukru moučky
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 lžičky skořice
- 1 lžička citronové kůry
- špetka soli
- 500 g jablek
- 200 g mletých ořechů
- 200 g strouhanky
- 6 vajec
- na vymazání mísy tuk a strouhanka
- 200 ml smetany
- 50 g cukru krystalu
- 50 g hladké mouky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Hrušky oloupeme, potřeme je medem a ogrilujeme. Máslo rozpustíme, přidáme cukr a vanilkový cukr, skořici, citronovou kůru, špetku soli a promícháme. Pak přisypeme mleté ořechy a strouhanku a postupně vmícháme 4 vyšlehaná vejce.
-
Mísu vymažeme a vysypeme, naplníme těstem, poklademe čtvrtky jablek a hrušek a vložíme na 25 minut do trouby.
-
Zbylá 2 vejce smícháme se smetanou, cukrem a moukou a směs vylijeme na ovoce. Pak nákyp pečeme ještě asi 20 minut do zrůžovění.