Reklama
Křehký koláč s brusinkami
Fotogalerie:

Křehký koláč s brusinkami

Kateřina Horčicová

Praha
Moučníky z křehkého těsta byly specialitou mojí babičky. Mřížkový koláč se dá připravovat s jakýmkoli ovocem, mně vyhovuje navinulá chuť brusinek.
Kateřina Horčicová, Praha

Ingredience

  • 250 g mouka hladká
  • 100 g cukr krupice
  • 200 g máslo
  • 100 g mandle mleté
  • 3 žloutek
  • 1 hřebíček mletý
  • trocha skořice
  • 1/2 sklenice brusinky
  • 1 bílek

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Všechny suroviny (kromě brusinek a bílku) zpracujeme na pomoučeném vále v hladké těsto, které dáme do lednice asi na 1 hodinu vychladit.
  2. krok2
    Vychlazené těsto dáme na vál a rozdělíme na třetiny. Jednu třetinu dáme stranou. Ze zbylé části těsta vyválíme placku a opatrně ji přeneseme do vymazané dortové formy.
  3. krok3
    Těsto poklademe brusinkovým kompotem. Ze zbylé třetiny těsta vyválíme dlouhé tenké válečky, ze kterých vytvoříme okraj koláče a mřížky.
  4. Brusinkový koláč nakonec potřeme bílkem a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 170 °C asi 30 minut, dokud nezrůžoví. Podáváme ozdobený sladkou šlehačkou.

    TIP:
    Když právě nemáš po ruce čerstvé nebo kompotované ovoce, zkus koláč naplnit jakoukoliv marmeládou.

Pošli recept! 6/2009 (13.5.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ořechová bábovka

Ořechová bábovka

Před servírováním nech bábovku vychladnout. Kristýna Kratochvílová, Praha ...
Škola vaření /04.09.17
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

Pro všechny, kteří ji ještě sami nepekli.

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /11.11.14
Korutanský sýr

Korutanský sýr

Tento vynikající domácí sýr je nejlepší s čerstvým pečivem a zeleninou.

Markéta ...

Škola vaření /23.09.16
Slepice s omáčkou ze sušených švestek

Slepice s omáčkou ze sušených švestek

Vařené slepičí maso podávané s kořeněnou omáčkou ze sušených švestek.

Pavel ...

Škola vaření /14.08.14
Dušená krkovička s tymiánem

Dušená krkovička s tymiánem

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /04.03.19
Šťavnaté vepřové koleno

Šťavnaté vepřové koleno

Nela Kučerová, Pardubice

Škola vaření /21.02.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu