Reklama
Křehký koláč s brusinkami
Fotogalerie:

Křehký koláč s brusinkami

Kateřina Horčicová

Praha
Moučníky z křehkého těsta byly specialitou mojí babičky. Mřížkový koláč se dá připravovat s jakýmkoli ovocem, mně vyhovuje navinulá chuť brusinek.
Kateřina Horčicová, Praha

Ingredience

  • 250 g mouka hladká
  • 100 g cukr krupice
  • 200 g máslo
  • 100 g mandle mleté
  • 3 žloutek
  • 1 hřebíček mletý
  • trocha skořice
  • 1/2 sklenice brusinky
  • 1 bílek

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Všechny suroviny (kromě brusinek a bílku) zpracujeme na pomoučeném vále v hladké těsto, které dáme do lednice asi na 1 hodinu vychladit.
  2. krok2
    Vychlazené těsto dáme na vál a rozdělíme na třetiny. Jednu třetinu dáme stranou. Ze zbylé části těsta vyválíme placku a opatrně ji přeneseme do vymazané dortové formy.
  3. krok3
    Těsto poklademe brusinkovým kompotem. Ze zbylé třetiny těsta vyválíme dlouhé tenké válečky, ze kterých vytvoříme okraj koláče a mřížky.
  4. Brusinkový koláč nakonec potřeme bílkem a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 170 °C asi 30 minut, dokud nezrůžoví. Podáváme ozdobený sladkou šlehačkou.

    TIP:
    Když právě nemáš po ruce čerstvé nebo kompotované ovoce, zkus koláč naplnit jakoukoliv marmeládou.

Pošli recept! 6/2009 (13.5.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Španělský ptáček

Španělský ptáček

Nejlepší jsou s rýží nebo knedlíky. Gabriela Jílková, Polička
Škola vaření /14.10.13
Hovězí flamendr s rýží

Hovězí flamendr s rýží

Příprava v tlakovém hrnci je nejjednodušší.

Petra Čertová, Ústí nad Labem

Škola vaření /01.12.14
Bábovka od babičky

Bábovka od babičky

Místo ořechů můžeš použít rozinky.
Eva Chudá, Ostrava Mariánské Hory
Škola vaření /27.09.11
Fořtovská roštěná

Fořtovská roštěná

Hovězí maso mám moc rád. Když se dobře připraví, je to lahůdka. Tuto roštěnou ...

Škola vaření /05.05.14
Pekáč s mangoldem a brynzou

Pekáč s mangoldem a brynzou

Mangold pěstuji na zahradě a je opravdu skvělý. Pokud nebudeš mít mangold, dej ...

Škola vaření /08.11.16
Segedín se smetanou

Segedín se smetanou

Jako příloha se hodí knedlíky nebo pečivo.

Veronika Hegrová, Pomezí

Škola vaření /31.10.13
 

Nejnovější

Krémová karotková polévka

Krémová karotková polévka

Františka Hozáková, Zábřeh
Za pár korun /21.11.17
Skořicové rybky

Skořicové rybky

Vlasta Melechová, Mladá Boleslav

Škola vaření /21.11.17
Krevetový aspik

Krevetový aspik

Aneta Koukalová, Humpolec

Všehochuť /21.11.17
Mlíčí na toastu

Mlíčí na toastu

Míša Holubová, Jaroměř

Všehochuť /21.11.17
Sádláčky s marmeládou

Sádláčky s marmeládou

Upečeno podle receptu Alžběty Růžičkové z Brna

Sladký život /21.11.17
Puškvorcové sušenky

Puškvorcové sušenky

Helena Šafářová, Praha

Sladký život /21.11.17
Kávové řezy s mandlemi

Kávové řezy s mandlemi

Jana Heidingerová, Praha

Sladký život /21.11.17
Pučálka

Pučálka

Petra Galatičová, Kroměříž

Škola vaření /20.11.17
Vánočka

Vánočka

Zdeňka Pěstová, Větřní

Škola vaření /20.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama