Reklama
Králík v majonéze
Fotogalerie:

Králík v majonéze

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Přestože žili ve městě, chovali moji prarodiče králíky a slepice celý život.

Klára Smolíková, Mělník

Ingredience

  • 1 králík
  • 225 ml majonéza
  • 5 ks mrkev
  • 5 ks cibule
  • 1 snítka rozmarýn
  • 1 lžička mletá sladká paprika
  • 1 lžíce sůl
  • 1 lžička pepř
  • olej podle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

300 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Celého králíka ponoříme na 30 minut do studené vody. Takto maso dokonale vyčistíme. Potom králíka vyndáme, dobře osušíme a rozdělíme na jednotlivé porce. 

  2. krok2

    Do mísy vyklopíme sklenici majonézy, přidáme do ní rozmarýn, papriku, pepř a sůl. Do majonézy přidáme porce králíka, řádně vše promícháme, přikryjeme poklicí nebo potravinovou fólií a necháme takto marinovat v lednici asi 30 minut. 

  3. krok3

    Mezitím očistíme mrkev a nastrouháme ji nahrubo. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na dno zapékací mísy nebo pekáče vyskládáme část cibule, pokapeme olejem, zasypeme mrkví a poklademe kousky králíka. Posypeme zbytkem cibule a vše přelijeme zbylou marinádou. Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 1,5 hodiny. Po vyndání z trouby necháme králíka chvíli odpočinout. Podáváme s rýží nebo s bramborovou kaší.


Pošli recept! 1/2015 (18.11.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Knedlíky s cibulovým zelím

Knedlíky s cibulovým zelím

Potrpíme si na klasiku, proto poměrně často připravuji jídla podle babiččina ...
Škola vaření /25.01.10
Omeleta s mletým masem

Omeleta s mletým masem

Peču ji vždy v troubě, na pánvi by se totiž mohla i při pomalém pečení připálit.
...
Škola vaření /19.06.13
Máslový mazanec

Máslový mazanec

Důležité je, aby těsto dobře nakynulo.

Alena Páclová, Náchod

Škola vaření /07.03.17
Uzené rizoto

Uzené rizoto

Je úplně obyčejné, ale moc dobré.

Květa Šindelářová, Praha

Škola vaření /21.03.14
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /25.02.20
Klopsy se zelím

Klopsy se zelím

Výborným sytým obědem zaženeš hlad. 
Ivana Bartušková, Bítovčice
Škola vaření /14.12.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu