Reklama
Reklama
Králík pečený s hořčicí
Fotogalerie:

Králík pečený s hořčicí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Blanka Dočkalová, Mělník

Ingredience

  • 4 králičí stehna
  • dle potřeby sůl
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 3 lžíce dijonské hořčice
  • 4 cibule
  • 1 palička česneku
  • kousek anglické slaniny v celku
  • asi 300 ml drůbežího vývaru

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme, vložíme do pekáčku a ze všech stran osolíme a poprášíme sladkou i pálivou paprikou. Pak stehna potřeme hořčicí, cibuli oloupeme, nasekáme na větší kousky, česnek pokrájíme na plátky a obojí rozložíme na maso.

  2. Slaninu nakrájíme na kostičky, přidáme do pekáčku a nakonec vše zalijeme drůbežím vývarem. Vložíme do trouby a pečeme při 180 °C asi 2,5 hodiny. Během pečení maso podléváme.

  3. Podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem.

Pošli recept! - Speciál - Maso (3.2.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Velikonoční hlavička s kůzlečím masem

Velikonoční hlavička s kůzlečím masem

Recept mám od své maminky a ta zase od té své. A nádivka se u nás opravdu nikdy dlouho ...
Škola vaření /03.04.17
Prastará houbovka

Prastará houbovka

Je výborná s hovězím.
Lucie Michálková, Ostrava-Habrůvka
Škola vaření /17.10.11
Kulajda

Kulajda

Co rodina, to jiná verze této jihočeské polévky.

Alena Vytisková, Přelouč

Škola vaření /24.10.17
Kynutý chlebíček s mákem a švestkami

Kynutý chlebíček s mákem a švestkami

Kupuj jen český mák.

Kamila Eflerová, Brna


Škola vaření /29.10.18
Vepřové výpečky se zelím a bramborovým knedlíkem

Vepřové výpečky se zelím a bramborovým knedlíkem

Nejklasičtější klasika.

Andrea Domaníková, Třinec

Škola vaření /23.09.12
‚‚Šulánky‘‘ s ořechy

‚‚Šulánky‘‘ s ořechy

Zvládne je i úplně nezkušená kuchařka.
Tereza Mrowiecová, Karviná
Škola vaření /25.01.10
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama