Blanka Dočkalová, Mělník
Ingredience
- 4 králičí stehna
- dle potřeby sůl
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička pálivé papriky
- 3 lžíce dijonské hořčice
- 4 cibule
- 1 palička česneku
- kousek anglické slaniny v celku
- asi 300 ml drůbežího vývaru
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso omyjeme, vložíme do pekáčku a ze všech stran osolíme a poprášíme sladkou i pálivou paprikou. Pak stehna potřeme hořčicí, cibuli oloupeme, nasekáme na větší kousky, česnek pokrájíme na plátky a obojí rozložíme na maso.
-
Slaninu nakrájíme na kostičky, přidáme do pekáčku a nakonec vše zalijeme drůbežím vývarem. Vložíme do trouby a pečeme při 180 °C asi 2,5 hodiny. Během pečení maso podléváme.
-
Podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem.