Reklama
Králík pečený s hořčicí
Fotogalerie:

Králík pečený s hořčicí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Blanka Dočkalová, Mělník

Ingredience

  • 4 králičí stehna
  • dle potřeby sůl
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 3 lžíce dijonské hořčice
  • 4 cibule
  • 1 palička česneku
  • kousek anglické slaniny v celku
  • asi 300 ml drůbežího vývaru

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme, vložíme do pekáčku a ze všech stran osolíme a poprášíme sladkou i pálivou paprikou. Pak stehna potřeme hořčicí, cibuli oloupeme, nasekáme na větší kousky, česnek pokrájíme na plátky a obojí rozložíme na maso.

  2. Slaninu nakrájíme na kostičky, přidáme do pekáčku a nakonec vše zalijeme drůbežím vývarem. Vložíme do trouby a pečeme při 180 °C asi 2,5 hodiny. Během pečení maso podléváme.

  3. Podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem.

Pošli recept! - Speciál - Maso (3.2.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bylinkový česnek v oleji

Bylinkový česnek v oleji

Jana Remková, Orlová-Lutyně
Škola vaření /06.08.18
Ovarová polévka

Ovarová polévka

Alena Štrougalová, Neštěmice

Škola vaření /13.02.18
Dušená krkovička s tymiánem

Dušená krkovička s tymiánem

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /04.03.19
Srdce na houbách

Srdce na houbách

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /04.03.19
Okurkové řezy s mrkví

Okurkové řezy s mrkví

Tento recept používám už dlouhá léta, všichni moje okurky chválí.

Petr Dudek, ...

Škola vaření /22.08.16
Bramborové šišky s mákem a povidly

Bramborové šišky s mákem a povidly

Podle receptu

Emilie Javorské z Chlumce nad Cidlinou

Škola vaření /15.02.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu