Reklama
Králík na zázvoru
Fotogalerie:

Králík na zázvoru

Jitka Kottová
Jitka Kottová
Prachatice

Podáváme s bramborem nebo bramborovým kedlíkem.

Jitka Kottová, Prachatice

Ingredience

  • 1 celý králík
  • 2 lžíce čerstvý zázvor nastrouhaný
  • 2 lžíce majoránka sušená
  • 2 lžíce sůl
  • 1/2 lžíce pepř
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česnek
  • 200 ml světlé pivo

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme, potřeme jemně nastrouhaným zázvorem, posypeme sušenou majoránkou a necháme rozležet.
  2. V pekáčku zpěníme na sádle cibuli nakrájenou na měsíčky a plátky česneku. Přidáme králičí maso, podlijeme světlým pivem a pečeme zvolna doměkka.
  3. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme. Podáváme s bramborem nebo bramborovým knedlíkem. Lze přidat špenát nebo kysané zelí.  
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Paštika z drůbežích jater

Paštika z drůbežích jater

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /15.04.18
Perníčky

Perníčky

Podle receptu

Romany Hladíkové z Brna

Škola vaření /04.12.18
Špenátové lívance

Špenátové lívance

Špenát máme rádi na všechny způsoby, tento patří k těm nejoblíbenějším.
...
Škola vaření /04.08.11
Bylinková nádivka

Bylinková nádivka

Velikonoce mám ráda. Přijedou vnoučci a vydají se na koledu. Já zatím ...
Škola vaření /18.07.10
Brambory s mletým masem

Brambory s mletým masem

Místo vařených brambor zkus kaši. 

Irena Gumuláková, Dalešice 

Škola vaření /22.08.12
Houbové kyselo

Houbové kyselo

Kvásek si musíme udělat pár dní předem.

Jana Součková, Praha

Škola vaření /13.02.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu