Reklama
Reklama
Králičí stehna s kroupovým rizotem
Fotogalerie:

Králičí stehna s kroupovým rizotem

Lenka Bukáčková
Lenka Bukáčková
Žďár nad Sázavou

Kroupy jsou v našem jídelníčku téměř zapomenutou surovinou, tak vyzkoušejte toto fantastické kroupové "obrození" a vaše chuťové buňky zaplesají.

Lenka Bukáčková, Žďár nad Sázavou

Ingredience

  • 4 ks vykoštěná králičí stehna
  • dle potřeby rostlinný olej
  • 300 g ječné kroupy
  • 200 g fazolová lusky
  • 50 g špek
  • 4 stroužky česnek
  • na vývar mrkev, petržel, celer, pórek, jarní cibulka, brokolice
  • dle chuti sůl
  • 1 cibule
  • majoránka, drcený kmín
  • dle potřeby voda na podlití masa a na vývar

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. Králičí stehna lehce osolíme, okořeníme drceným kmínem a majoránkou, opečeme po obou stranách na oleji, vložíme do pekáče. Podlijeme vodou a pečeme v troubě doměkka.
  2. Dále si připravíme zeleninový vývar, ve kterém budeme vařit kroupy. Na jeho přípravu použijeme výše uvedenou zeleninu (nebo jinou, fantazii se meze nekladou). Vývar scedíme a dáme do něj vařit propláchnuté kroupy. Zeleninu dáme stranou a můžeme použít jako lehkou večeři po vydatném obědě.

    V páře krátce povaříme fazolové lusky.

  3. Na špeku a troše oleje necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme uvařené scezené kroupy a povařené fazolové lusky Ochutíme solí, pepřem a utřeným česnekem.
  4. Na talíř servírujeme kroupové rizoto, na které položíme upečené maso, můžeme polít šťávou z masa.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Španělský ptáček

Španělský ptáček

Nejlepší jsou s rýží nebo knedlíky. Gabriela Jílková, Polička
Škola vaření /14.10.13
Plněné zemáky

Plněné zemáky

Je to zase něco jiného, přitom chutnají výborně. 
Dana Švarcová, 
...
Škola vaření /28.12.10
Myslivecká polévka

Myslivecká polévka

Zvěřina je bohužel nedostatkové zboží, jinak bychom ji měli na stole mnohem ...
Škola vaření /29.03.10
Bramboráky s libečkem

Bramboráky s libečkem

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /27.02.18
Zelný knedlík

Zelný knedlík

Petra Žáčková, Humpolec

Škola vaření /25.02.18
Zapečený tuřín s vejci a sýrem

Zapečený tuřín s vejci a sýrem

Z tuřínu se dají zužitkovat jak bulvy, tak i listy, z nichž je výborný salát.

Eliška...

Škola vaření /22.09.16
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /23.03.19
Těstoviny s hráškovým pestem

Těstoviny s hráškovým pestem

Večeře, která tě nezklame

Podle receptuTomáše Skály z Nymburka

Vaříme express /23.03.19
Makový mazanec

Makový mazanec

Lucie Bláhová, Slavičín

Zdravě a chutně /23.03.19
Sladké velikonoční vejce

Sladké velikonoční vejce

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /23.03.19
Kedlubnový nákyp s karbanátky

Kedlubnový nákyp s karbanátky

Růžena Fialová, Hodonín

Všehochuť /23.03.19
Letní závitky

Letní závitky

Podle receptu

Tomáše Jankoviče z Karviné

Všehochuť /23.03.19
Zajíček s kokosem

Zajíček s kokosem

Iva Koločová, Znojmo

Sladký život /23.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama