Reklama
Králičí stehna s kroupovým rizotem
Fotogalerie:

Králičí stehna s kroupovým rizotem

Lenka Bukáčková
Lenka Bukáčková
Žďár nad Sázavou

Kroupy jsou v našem jídelníčku téměř zapomenutou surovinou, tak vyzkoušejte toto fantastické kroupové "obrození" a vaše chuťové buňky zaplesají.

Lenka Bukáčková, Žďár nad Sázavou

Ingredience

  • 4 ks vykoštěná králičí stehna
  • dle potřeby rostlinný olej
  • 300 g ječné kroupy
  • 200 g fazolová lusky
  • 50 g špek
  • 4 stroužky česnek
  • na vývar mrkev, petržel, celer, pórek, jarní cibulka, brokolice
  • dle chuti sůl
  • 1 cibule
  • majoránka, drcený kmín
  • dle potřeby voda na podlití masa a na vývar

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. Králičí stehna lehce osolíme, okořeníme drceným kmínem a majoránkou, opečeme po obou stranách na oleji, vložíme do pekáče. Podlijeme vodou a pečeme v troubě doměkka.
  2. Dále si připravíme zeleninový vývar, ve kterém budeme vařit kroupy. Na jeho přípravu použijeme výše uvedenou zeleninu (nebo jinou, fantazii se meze nekladou). Vývar scedíme a dáme do něj vařit propláchnuté kroupy. Zeleninu dáme stranou a můžeme použít jako lehkou večeři po vydatném obědě.

    V páře krátce povaříme fazolové lusky.

  3. Na špeku a troše oleje necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme uvařené scezené kroupy a povařené fazolové lusky Ochutíme solí, pepřem a utřeným česnekem.
  4. Na talíř servírujeme kroupové rizoto, na které položíme upečené maso, můžeme polít šťávou z masa.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Palačinky s jahodami

Palačinky s jahodami

Nejrychlejší večeří jsou u nás palačinky. Elisabeta Hruza, Žatec
Škola vaření /11.11.10
Pochoutka z kyseláčů

Pochoutka z kyseláčů

Milovníci ryb si opravdu pošmáknou.

Iveta Bílková, Kroměříž

Škola vaření /11.02.17
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /19.08.18
Plněné rohlíky

Plněné rohlíky

Pohoštění pro přátele nebo jen tak k vínu.
Marcela Kaněrová, Náchod
Škola vaření /03.02.11
Kachnička se zelím

Kachnička se zelím

Česká klasika, která se nikdy nepřejí.

Eva Součková, Řevnice

Škola vaření /09.12.13
Papriky po čínsku

Papriky po čínsku

Podávají se s rýží, přelité omáčkou.

Petr Navrátil, Teplice

Škola vaření /04.11.16
 

Nejnovější

Chalupářský kotlík

Chalupářský kotlík

Romana Rubášová, Klatovy
Za pár korun /28.06.19
Vařená kuřecí roláda

Vařená kuřecí roláda

Nesmí ti chybět v kuchařce

Vojta Miláček, Praha

Škola vaření /28.06.19
Fazolový guláš se žampiony

Fazolový guláš se žampiony

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /28.06.19
Housky zapékané s ředkvičkami

Housky zapékané s ředkvičkami

Eva Nováková, Český Krumlov

Vaříme express /28.06.19
Hranolky z kapříka

Hranolky z kapříka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /28.06.19
Domácí burgery

Domácí burgery

Lucie Fírerová, Praha

Všehochuť /28.06.19
Tropický chia pudink

Tropický chia pudink

Zdravý ovocný dezert

Podle receptu Dominiky Lužanské z Mělníka

Zdravě a chutně /27.06.19
Pikantní kuřecí křídla

Pikantní kuřecí křídla

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /27.06.19
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Rychlé, zdravé a chutné

Podle receptu Tomáše Vaňka z Otrokovic

Všehochuť /27.06.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD06_Kucharka_na_prazdniny_Nocode

Kuchařka na prázdniny

Léto je tu, děti vyrážejí na prázdniny a tebe to táhne někam do přírody? Pokud ano, máme to stejně. Nemuset jít do práce, udělat si svačinu, vzít batoh, najíst se v trávě a večer maximálně hodit kus masa na gril. Pak už jen sedět, nic nedělat a užívat si teplé počasí s rodinou u skleničky něčeho dobrého a probírat plány, kam půjdeme zítra.

více
special

Pošli recept Extra speciál Zábavné čtení na léto

Léto budiž pochváleno! Užijte si ho s naším oddychovým speciálem, kde mimo kvízů, humoru, tipů, horoskopů, křížovek a dalšího zábavného luštění najdete mnoho skvělých příběhů, teceptů a dalšího oddechového čtení.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama