Reklama
Králičí stehna s kroupovým rizotem
Fotogalerie:

Králičí stehna s kroupovým rizotem

Lenka Bukáčková
Lenka Bukáčková
Žďár nad Sázavou

Kroupy jsou v našem jídelníčku téměř zapomenutou surovinou, tak vyzkoušejte toto fantastické kroupové "obrození" a vaše chuťové buňky zaplesají.

Lenka Bukáčková, Žďár nad Sázavou

Ingredience

  • 4 ks vykoštěná králičí stehna
  • dle potřeby rostlinný olej
  • 300 g ječné kroupy
  • 200 g fazolová lusky
  • 50 g špek
  • 4 stroužky česnek
  • na vývar mrkev, petržel, celer, pórek, jarní cibulka, brokolice
  • dle chuti sůl
  • 1 cibule
  • majoránka, drcený kmín
  • dle potřeby voda na podlití masa a na vývar

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. Králičí stehna lehce osolíme, okořeníme drceným kmínem a majoránkou, opečeme po obou stranách na oleji, vložíme do pekáče. Podlijeme vodou a pečeme v troubě doměkka.
  2. Dále si připravíme zeleninový vývar, ve kterém budeme vařit kroupy. Na jeho přípravu použijeme výše uvedenou zeleninu (nebo jinou, fantazii se meze nekladou). Vývar scedíme a dáme do něj vařit propláchnuté kroupy. Zeleninu dáme stranou a můžeme použít jako lehkou večeři po vydatném obědě.

    V páře krátce povaříme fazolové lusky.

  3. Na špeku a troše oleje necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme uvařené scezené kroupy a povařené fazolové lusky Ochutíme solí, pepřem a utřeným česnekem.
  4. Na talíř servírujeme kroupové rizoto, na které položíme upečené maso, můžeme polít šťávou z masa.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Králík se smetanovým špenátem

Králík se smetanovým špenátem

Tradiční Podle receptu Jany Malinové z Olomouce
Škola vaření /04.03.18
Nadívané kuřecí stehýnko

Nadívané kuřecí stehýnko

Tato kuřecí stehýnka dají sice o trošku víc práce, ale jsou skutečně báječná. ...
Škola vaření /20.10.14
Rizoto HR-MR-KUKU

Rizoto HR-MR-KUKU

Rizoto připravuji, když mi zbude uzené.
Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /12.05.10
Vepřové maso na hříbkách

Vepřové maso na hříbkách

Na tomto receptu si pochutnají ti, co mají rádi houby. Tento recept není moc dietní, ale ...

Škola vaření /20.05.12
Kyselica s krůpama

Kyselica s krůpama

Ochutnal jsem ji ve Vlčnově, je dost hustá.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Škola vaření /21.10.17
Medový bůček pečený na cibuli

Medový bůček pečený na cibuli

Podle receptu

Marcely Hlavsové z Prahy

Škola vaření /17.01.18
 

Nejnovější

Salát abruzzo

Salát abruzzo

Pavla Zubatá, Vnorovy
Zdravě a chutně /22.05.18
Osvěžující smoothie

Osvěžující smoothie

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /22.05.18
Italský salát s kuskusem

Italský salát s kuskusem

Milena Kalenská, Turnov

Zdravě a chutně /22.05.18
Osvěžující ovocná dřeň

Osvěžující ovocná dřeň

Zdena Svobodová, Frenštát

Všehochuť /22.05.18
Ovocná bowle

Ovocná bowle

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /22.05.18
Salát s grilovaným masem a nektarinkami

Salát s grilovaným masem a nektarinkami

Lucie Blahová, Slavičín

Všehochuť /22.05.18
Koláčky s jahodovou polevou a cukrovými pusinkami

Koláčky s jahodovou polevou a cukrovými pusinkami

Nelze jim odolat...

Podle receptu Karolíny Zemkové z Olomouce

Sladký život /22.05.18
Pikantní kuřecí nudličky s cukrovým hráškem

Pikantní kuřecí nudličky s cukrovým hráškem

Skvělé s vínem

Podle receptu Pavla Zámečníka z Orlové

Vaříme express /21.05.18
Salát s chřestem, kuřecím masem a bezinkovou zálivkou

Salát s chřestem, kuřecím masem a bezinkovou zálivkou

Nejen pro ty, kdo drží dietu

Podle receptu Anety Zvoníčkové z Prahy

Zdravě a chutně /21.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama