Reklama
Králičí stehna s kroupovým rizotem
Fotogalerie:

Králičí stehna s kroupovým rizotem

Lenka Bukáčková
Lenka Bukáčková
Žďár nad Sázavou

Kroupy jsou v našem jídelníčku téměř zapomenutou surovinou, tak vyzkoušejte toto fantastické kroupové "obrození" a vaše chuťové buňky zaplesají.

Lenka Bukáčková, Žďár nad Sázavou

Ingredience

  • 4 ks vykoštěná králičí stehna
  • dle potřeby rostlinný olej
  • 300 g ječné kroupy
  • 200 g fazolová lusky
  • 50 g špek
  • 4 stroužky česnek
  • na vývar mrkev, petržel, celer, pórek, jarní cibulka, brokolice
  • dle chuti sůl
  • 1 cibule
  • majoránka, drcený kmín
  • dle potřeby voda na podlití masa a na vývar

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. Králičí stehna lehce osolíme, okořeníme drceným kmínem a majoránkou, opečeme po obou stranách na oleji, vložíme do pekáče. Podlijeme vodou a pečeme v troubě doměkka.
  2. Dále si připravíme zeleninový vývar, ve kterém budeme vařit kroupy. Na jeho přípravu použijeme výše uvedenou zeleninu (nebo jinou, fantazii se meze nekladou). Vývar scedíme a dáme do něj vařit propláchnuté kroupy. Zeleninu dáme stranou a můžeme použít jako lehkou večeři po vydatném obědě.

    V páře krátce povaříme fazolové lusky.

  3. Na špeku a troše oleje necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme uvařené scezené kroupy a povařené fazolové lusky Ochutíme solí, pepřem a utřeným česnekem.
  4. Na talíř servírujeme kroupové rizoto, na které položíme upečené maso, můžeme polít šťávou z masa.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Znojemská pečeně

Znojemská pečeně

Už mě nebavilo na pečeni chodit do hospody, tak jsem se ji naučila. Alžběta ...
Škola vaření /10.11.17
Tažený vývar s domácími nudlemi

Tažený vývar s domácími nudlemi

Knedlíčky po uvaření dáme do polévky, nudle můžeme podávat zvlášť v míse...

Škola vaření /13.10.17
Švestky v rumu

Švestky v rumu

Výborná mlska, když máš chuť na sladké.
Helena Macková, Vsetín
Škola vaření /22.12.11
Krůtí srdce na česneku

Krůtí srdce na česneku

Drůbeží vnitřnosti jsou oblíbeným pokrmem.

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /03.07.16
Prastará houbovka

Prastará houbovka

Je výborná s hovězím.
Lucie Michálková, Ostrava-Habrůvka
Škola vaření /17.10.11
Houbový kuba

Houbový kuba

Oblíbená klasika.

Jana Králíková, Most

Škola vaření /12.11.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu