Reklama
Králičí stehna na citronovém rozmarýnu
Fotogalerie:

Králičí stehna na citronovém rozmarýnu

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ivana Černá, Praha

Ingredience

  • dle potřeby olej a máslo
  • dle potřeby sůl a bílý i černý pepř
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • trocha uzené papriky
  • 2 velké snítky citronového rozmarýnu
  • 4 králičí stehna
  • na poprášení hladká mouka
  • 1 cibule
  • na podlití vývar nebo voda
  • 1 malý celer
  • 1 mrkev
  • podle chuti zelené fazolky
  • 2 kyselé okurky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve připravíme marinádu. Do oleje přidáme čerstvě umletý černý i bílý pepř, uzenou papriku, sůl, hořčici, nadrcené bylinky a smícháme. Do směsi naložíme omytá králičí stehna a dáme přes noc do chladu.

  2. Druhý den rozehřejeme máslo s kapkou oleje v hluboké pánvi, orestujeme na něm pokrájenou cibuli a přidáme králičí stehna, která opečeme z obou stran. Poté je přeneseme i s výpekem do pekáčku, podlijeme vývarem nebo vodou a dáme péct pod pokličkou do rozehřáté trouby. Asi po 20 minutách přidáme k masu všechnu zbylou pokrájenou zeleninu, mírně promícháme, polijeme výpekem a dál pečeme dozlatova a doměkka.

  3. Když je maso hotové, stehna vyjmeme. Sós se zeleninou přelijeme do hlubší nádoby a nahrubo rozmixujeme. Přes cedník přidáme provařit asi na 12–15 minut rozmíchanou hladkou mouku s vodou. Mouky dáme jen špetku, abychom zachovali přírodní chuť a vůni masa, zeleniny i bylinek. Pokud chceme, můžeme mouku vynechat úplně.

  4. Podáváme nejlépe s domácím knedlíkem.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (10.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jehněčí kýta v bylinkách

Jehněčí kýta v bylinkách

LUXUSNÍ PEČÍNKA Z jehněčího masa má hodně z nás trochu obavy. Není to však ...
Škola vaření /08.03.18
Hovězí vývar

Hovězí vývar

Máme rádi hutné, ale zároveň zdravé zeleninové polévky.

Jana ...

Škola vaření /14.06.17
Vývar s kroupami

Vývar s kroupami

Můžeš použít malé krupky, rychle změknou.

Eva Slaninová, Pardubice

Škola vaření /20.05.17
Jidáše

Jidáše

Zkus je zavinout do esíček a uzlíků, dětem se to bude líbit.
Jitka Bajerová, ...
Škola vaření /26.04.10
Cibulový salát

Cibulový salát

Pomáhá proti průduškovému kašli.
Pavla Blechová, Hnátice
Škola vaření /14.02.11
Dušené vepřové s tymiánem

Dušené vepřové s tymiánem

Moje zamilované jídlo mi vždy připomene bezstarostné dětství.
 Jana ...
Škola vaření /02.01.14
 

Nejnovější

Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký Tereza Mrowiecová, Karviná
Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
Řezy krémeš

Řezy krémeš

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /01.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Vendula Krocánová, Praha

Zdravě a chutně /30.10.19
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /30.10.19
Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Mlsání jedna báseň

Podle receptu Vilmy Gerderlové z Prahy

Sladký život /30.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama