Reklama
Králičí stehna na citronovém rozmarýnu
Fotogalerie:

Králičí stehna na citronovém rozmarýnu

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ivana Černá, Praha

Ingredience

  • dle potřeby olej a máslo
  • dle potřeby sůl a bílý i černý pepř
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • trocha uzené papriky
  • 2 velké snítky citronového rozmarýnu
  • 4 králičí stehna
  • na poprášení hladká mouka
  • 1 cibule
  • na podlití vývar nebo voda
  • 1 malý celer
  • 1 mrkev
  • podle chuti zelené fazolky
  • 2 kyselé okurky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve připravíme marinádu. Do oleje přidáme čerstvě umletý černý i bílý pepř, uzenou papriku, sůl, hořčici, nadrcené bylinky a smícháme. Do směsi naložíme omytá králičí stehna a dáme přes noc do chladu.

  2. Druhý den rozehřejeme máslo s kapkou oleje v hluboké pánvi, orestujeme na něm pokrájenou cibuli a přidáme králičí stehna, která opečeme z obou stran. Poté je přeneseme i s výpekem do pekáčku, podlijeme vývarem nebo vodou a dáme péct pod pokličkou do rozehřáté trouby. Asi po 20 minutách přidáme k masu všechnu zbylou pokrájenou zeleninu, mírně promícháme, polijeme výpekem a dál pečeme dozlatova a doměkka.

  3. Když je maso hotové, stehna vyjmeme. Sós se zeleninou přelijeme do hlubší nádoby a nahrubo rozmixujeme. Přes cedník přidáme provařit asi na 12–15 minut rozmíchanou hladkou mouku s vodou. Mouky dáme jen špetku, abychom zachovali přírodní chuť a vůni masa, zeleniny i bylinek. Pokud chceme, můžeme mouku vynechat úplně.

  4. Podáváme nejlépe s domácím knedlíkem.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (10.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rybí polévka

Rybí polévka

Tak ji dělávala moje babička. Martin Vomáčka, Český Krumlov
Škola vaření /03.12.13
Pikantní medová žebírka

Pikantní medová žebírka

Máme rádi maso, alespoň jednou denně se na našem stole musí objevit. Medová žebírka ...
Škola vaření /19.08.13
Jemné pražské knedlíky s falešnou svíčkovou

Jemné pražské knedlíky s falešnou svíčkovou

Je to opravdu velká pochoutka, zvlášť když jsou po ruce i brusinky.

Simona ...

Škola vaření /27.04.15
„Jabkance“

„Jabkance“

Dřív se v našem kraji bramborám říkalo jablka.

Miroslava Kejvalová, Česká ...

Škola vaření /30.10.13
Hruškovo-makový koláč s drobenkou

Hruškovo-makový koláč s drobenkou

Podle receptu

Marty Holé z Kunratic

Škola vaření /28.09.19
Zeleninová směs v soli

Zeleninová směs v soli

Zeleninu tímto způsobem snadno uchováme a máme ji vždy po ruce – je vhodná ...

Škola vaření /31.08.15
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama