Reklama
Košíčky z listového těsta
Fotogalerie:

Košíčky z listového těsta

Hana Fílová

Děčín
Vypadají možná na první pohled trochu složitě, ale zvládne je každá trošku šikovná kuchařka.
Hana Fílová, Děčín

Ingredience

  • 1 těsto listové
  • 300 g niva
  • 5 trojúhelníčků sýr smetanový
  • 50 g ořechy vlašské strouhané
  • špetka sůl
  • na ozdobu víno hroznové
  • 100 g salám

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Z listového těsta na pomoučeném vále vyválíme plát. Pomocí hrnečku vykrájíme kolečka, která opatrně vkládáme do pečicí formy (např. na muffiny). Předehřejeme troubu. Než dáme košíčky péct, naplníme je suchými fazolemi a společně dozlatova upečeme (při 200 °C pečeme asi 15 minut). 
  2. Upečené košíčky vyndáme z trouby, necháme zchladnout a odstraníme z nich fazole. Nastrouhanou nivu v misce ušleháme společně se sýrem na hladkou pastu. Směs lehce osolíme a přidáme najemno nasekané ořechy. 
  3. Zchladlé a prázdné košíčky nejprve vyložíme po stranách salámem a poté naplníme sýrovou hmotou. Dozdobíme kuličkou hroznového vína.
     
    TIP: Pokud máš speciální malé formy – kokotky, jsou pro upečení košíčků ideální.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špenát z kopřiv

Špenát z kopřiv

Nejlepší je k pečenému jehněčímu masu.  Rudolf Stehlík, Kopřivnice
Škola vaření /10.03.17
Kuskus po staročesku

Kuskus po staročesku

Místo kuskusu můžeš použít pohanku.
Lenka Vitová, Slavkov u Brna
Škola vaření /13.01.13
Škubánkové placky s žampionovou omáčkou

Škubánkové placky s žampionovou omáčkou

Moji vnoučkové škubánky milují a musím je dělat, vždy když přijedou na návštěvu ...

Škola vaření /02.01.14
Vývar s knedlíčky

Vývar s knedlíčky

Při nedělním obědě polévka nesmí chybět.

Marie Luhová, Trutnov

Škola vaření /11.11.13
Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Dobroty z prasátka v jednom talíři.

Eva Samková, Telč

Škola vaření /18.07.17
Domácí škvarky

Domácí škvarky

Kdepak, některé věci se v supermarketu prostě koupit nedají...

Božena ...

Škola vaření /16.06.17
 

Nejnovější

Medový bůček pečený na cibuli

Medový bůček pečený na cibuli

Podle receptu Marcely Hlavsové z Prahy
Škola vaření /17.01.18
Jablkové müsli řezy

Jablkové müsli řezy

Připraveno podle receptu

Michaely Pivoňkové z Krnova

Zdravě a chutně /17.01.18
Špagetový koláč

Špagetový koláč

Připraveno podle receptu

Kamily Nové z Hulína

Všehochuť /17.01.18
Prasátka

Prasátka

Soňa Kamenská, Banská Bystrica

Všehochuť /17.01.18
Pizza čtyři roční období

Pizza čtyři roční období

Upečeno podle receptu

Mirky Hejdové z Karlových Varů

Všehochuť /15.01.18
Hermelínový koláč

Hermelínový koláč

Připraveno podle receptu

Anny Douškové z Holic

Za pár korun /12.01.18
Tvarohový moučník s ovocem

Tvarohový moučník s ovocem

Milada Zámečníková, Děčín

Sladký život /12.01.18
Starodávné škvarkové koláčky

Starodávné škvarkové koláčky

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Škola vaření /11.01.18
Koláč s vejci a špenátem

Koláč s vejci a špenátem

Božena Kolářová, Pouště

Vaříme express /11.01.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama