Ingredience
- 1 těsto listové
- 300 g niva
- 5 trojúhelníčků sýr smetanový
- 50 g ořechy vlašské strouhané
- špetka sůl
- na ozdobu víno hroznové
- 100 g salám
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z listového těsta na pomoučeném vále vyválíme plát. Pomocí hrnečku vykrájíme kolečka, která opatrně vkládáme do pečicí formy (např. na muffiny). Předehřejeme troubu. Než dáme košíčky péct, naplníme je suchými fazolemi a společně dozlatova upečeme (při 200 °C pečeme asi 15 minut).
-
Upečené košíčky vyndáme z trouby, necháme zchladnout a odstraníme z nich fazole. Nastrouhanou nivu v misce ušleháme společně se sýrem na hladkou pastu. Směs lehce osolíme a přidáme najemno nasekané ořechy.
-
Zchladlé a prázdné košíčky nejprve vyložíme po stranách salámem a poté naplníme sýrovou hmotou. Dozdobíme kuličkou hroznového vína.TIP: Pokud máš speciální malé formy – kokotky, jsou pro upečení košíčků ideální.