Reklama
Košíčky z listového těsta
Fotogalerie:

Košíčky z listového těsta

Hana Fílová

Děčín
Vypadají možná na první pohled trochu složitě, ale zvládne je každá trošku šikovná kuchařka.
Hana Fílová, Děčín

Ingredience

  • 1 těsto listové
  • 300 g niva
  • 5 trojúhelníčků sýr smetanový
  • 50 g ořechy vlašské strouhané
  • špetka sůl
  • na ozdobu víno hroznové
  • 100 g salám

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Z listového těsta na pomoučeném vále vyválíme plát. Pomocí hrnečku vykrájíme kolečka, která opatrně vkládáme do pečicí formy (např. na muffiny). Předehřejeme troubu. Než dáme košíčky péct, naplníme je suchými fazolemi a společně dozlatova upečeme (při 200 °C pečeme asi 15 minut). 
  2. Upečené košíčky vyndáme z trouby, necháme zchladnout a odstraníme z nich fazole. Nastrouhanou nivu v misce ušleháme společně se sýrem na hladkou pastu. Směs lehce osolíme a přidáme najemno nasekané ořechy. 
  3. Zchladlé a prázdné košíčky nejprve vyložíme po stranách salámem a poté naplníme sýrovou hmotou. Dozdobíme kuličkou hroznového vína.
     
    TIP: Pokud máš speciální malé formy – kokotky, jsou pro upečení košíčků ideální.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Ořechové jidášky

Ořechové jidášky

Neboj se kynutého těsta, pracuje se s ním dobře. Vlastimila Kušková, Žebrák ...
Škola vaření /19.07.10
‚‚Sejkory‘‘ mojí babičky

‚‚Sejkory‘‘ mojí babičky

Pokud máme houby, můžeme je také přidat.
Běla Kotrbová, Hradec Králové
Škola vaření /23.12.09
Slovenské pagáče

Slovenské pagáče

Výborná inspirace...
Jana Nagyová, Ústí n. Orlicí
Škola vaření /05.12.08
Brambory s mletým masem

Brambory s mletým masem

Specialita, kterou prostě musíš vyzkoušet.
Natalia Dymčenková, Hradec Králové
Škola vaření /09.07.12
Kynuté knedlíky

Kynuté knedlíky

Sladká bomba, která přijde k chuti.
Blanka Martínková, Opočno
Škola vaření /19.11.08
Kapr v hořčici se salátem

Kapr v hořčici se salátem

Tento recept se u nás dědí.

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /12.12.14
 

Nejnovější

Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...
Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
Zapečené cibule s nivou

Zapečené cibule s nivou

Nemusíš mít obavy, po uvaření je cibule lépe stravitelná a tolik nenadýmá.

Lenka ...

Všehochuť /23.06.17
Minipizzy

Minipizzy

Mám tři malé syny, rádi pomáhají. Připravím jim placky  a oni je ozdobí dle ...

Všehochuť /22.06.17
Houbová omeleta

Houbová omeleta

Naše častá letní i podzimní večeře.

Jindra Kolomazníková, Vsetín

Za pár korun /21.06.17
Zahradníkova pochoutka

Zahradníkova pochoutka

Tahle zdravá večeře tě zasytí i bez pečiva. Můžeš ji vylepšit kousky ...

Zdravě a chutně /21.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama