Reklama
Reklama
Košíčky z listového těsta
Fotogalerie:

Košíčky z listového těsta

Hana Fílová

Děčín
Vypadají možná na první pohled trochu složitě, ale zvládne je každá trošku šikovná kuchařka.
Hana Fílová, Děčín

Ingredience

  • 1 těsto listové
  • 300 g niva
  • 5 trojúhelníčků sýr smetanový
  • 50 g ořechy vlašské strouhané
  • špetka sůl
  • na ozdobu víno hroznové
  • 100 g salám

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Z listového těsta na pomoučeném vále vyválíme plát. Pomocí hrnečku vykrájíme kolečka, která opatrně vkládáme do pečicí formy (např. na muffiny). Předehřejeme troubu. Než dáme košíčky péct, naplníme je suchými fazolemi a společně dozlatova upečeme (při 200 °C pečeme asi 15 minut). 
  2. Upečené košíčky vyndáme z trouby, necháme zchladnout a odstraníme z nich fazole. Nastrouhanou nivu v misce ušleháme společně se sýrem na hladkou pastu. Směs lehce osolíme a přidáme najemno nasekané ořechy. 
  3. Zchladlé a prázdné košíčky nejprve vyložíme po stranách salámem a poté naplníme sýrovou hmotou. Dozdobíme kuličkou hroznového vína.
     
    TIP: Pokud máš speciální malé formy – kokotky, jsou pro upečení košíčků ideální.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečená zelňačka

Zapečená zelňačka

Připrav ji , když není maso. Díky karí je pikantnější, díky smetaně lahodnější. ...
Škola vaření /04.05.11
Myši

Myši

Někdy přidám do těsta i pár lžiček rumu.
Renáta Lepíková, Raškovice
Škola vaření /29.12.10
Veka

Veka

Když máš čas, upeč si veku sama.
Stanislava Slaninová, Štoky
Škola vaření /28.02.10
Bezinkový likér

Bezinkový likér

Tento likér je velmi sladký a v době chřipek navíc velmi zdravý.
Škola vaření /25.02.09
Houskové knedlíky

Houskové knedlíky

Krájím je nití. Jsou pěkně nadýchané.
Jaroslava Bulíčková, Borohrádek
Škola vaření /24.05.11
Krokety plněné uzeným masem se špenátem

Krokety plněné uzeným masem se špenátem

Špenát můžeš před dokončením zakápnout trochou smetany, bude jemnější.

Tomáš ...

Škola vaření /20.09.16
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama