Reklama
Košíčky s jahodovou náplní
Fotogalerie:

Košíčky s jahodovou náplní

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jsou křehké, lehoučké a chuťově úžasné. Čerstvé jahody v nich dělají divy.

Ludmila Smítková, Znojmo

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 1 vejce
  • 100 g cukru moučky
  • na vymazání tuk
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 120 ml 31% smetany
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 g jahod
  • podle chuti cukru krupice
  • na ozdobu meduňka nebo máta

Doba přípravy

Počet porcí

22

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Z hladké mouky, másla, vejce a moučkového cukru vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a dáme alespoň na půl hodiny odležet do lednice. 

  2. krok2

    2. Troubu předehřejeme na 180 °C a formičky na košíčky vymažeme tukem. Potom je  naplníme těstem a dáme na plechu do vyhřáté trouby. Pečeme 20 až 25 minut, než okraje těsta začnou hnědnout. Potom košíčky ihned vyklopíme z formiček. 

  3. krok3

    3. Zatímco se košíčky pečou, připravíme si krém vyšleháním tvarohu, smetany a vanilkového cukru. Jahody odstopkujeme, omyjeme a asi dvě třetiny rozmačkáme vidličkou. Ostatní jahody nakrájíme a ponecháme na závěrečné ozdobení. Rozmačkané jahody přidáme do tvarohového krému a ještě jednou společně prošleháme. Krém ochutnáme a případně dosladíme krupicovým cukrem. 

  4. 4. Cukrářský sáček nebo trubičku na zdobení naplníme připraveným krémem a nastříkáme jej do upečených košíčků. Nakonec vše ozdobíme kousky jahod a lístkem čerstvé meduňky nebo máty.


Pošli recept! - Speciál - Užij si s námi jahody (16.4.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Prastará houbovka

Prastará houbovka

Je výborná s hovězím. Lucie Michálková, Ostrava-Habrůvka
Škola vaření /17.10.11
Jednoduché sušenky

Jednoduché sušenky

Peču je vnoučatům. Jsou rychle upečené a stejně rychle zmizí z talíře.
Anna ...
Škola vaření /23.09.08
Tvarohové buchty

Tvarohové buchty

Je hodně věcí, které jsem se od babičky naučila, a poctivé tvarohové buchty mezi ně ...
Škola vaření /06.10.08
Valašské špecle se slaninou

Valašské špecle se slaninou

Odkoukala jsem je na jedné ze služebních cest.

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /16.05.15
Povidlová palačinka

Povidlová palačinka

Milovníci máku by měli tento recept vyzkoušet.
Marie Marková, Uherský Brod
Škola vaření /23.08.12
Jihočeská zadělanka

Jihočeská zadělanka

Vhodnou přílohou jsou houbové placky nebo bramboráky.

Olga Vacková, Louny

Škola vaření /10.11.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu