Reklama
Košíčky s jahodovou náplní
Fotogalerie:

Košíčky s jahodovou náplní

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jsou křehké, lehoučké a chuťově úžasné. Čerstvé jahody v nich dělají divy.

Ludmila Smítková, Znojmo

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 1 vejce
  • 100 g cukru moučky
  • na vymazání tuk
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 120 ml 31% smetany
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 g jahod
  • podle chuti cukru krupice
  • na ozdobu meduňka nebo máta

Doba přípravy

Počet porcí

22

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Z hladké mouky, másla, vejce a moučkového cukru vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a dáme alespoň na půl hodiny odležet do lednice. 

  2. krok2

    2. Troubu předehřejeme na 180 °C a formičky na košíčky vymažeme tukem. Potom je  naplníme těstem a dáme na plechu do vyhřáté trouby. Pečeme 20 až 25 minut, než okraje těsta začnou hnědnout. Potom košíčky ihned vyklopíme z formiček. 

  3. krok3

    3. Zatímco se košíčky pečou, připravíme si krém vyšleháním tvarohu, smetany a vanilkového cukru. Jahody odstopkujeme, omyjeme a asi dvě třetiny rozmačkáme vidličkou. Ostatní jahody nakrájíme a ponecháme na závěrečné ozdobení. Rozmačkané jahody přidáme do tvarohového krému a ještě jednou společně prošleháme. Krém ochutnáme a případně dosladíme krupicovým cukrem. 

  4. 4. Cukrářský sáček nebo trubičku na zdobení naplníme připraveným krémem a nastříkáme jej do upečených košíčků. Nakonec vše ozdobíme kousky jahod a lístkem čerstvé meduňky nebo máty.


Pošli recept! - Speciál - Užij si s námi jahody (16.4.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Humrová pomazánka

Humrová pomazánka

Moje babička byla velmi společenská a pravidelné nedělní dýchánky u ní byly ...
Škola vaření /05.12.08
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
Bramboráky s křenovou omáčkou

Bramboráky s křenovou omáčkou

Jídlo je příjemnou obměnou klasického bramboráku s pikantní ostřejší chutí křenu.
Škola vaření /17.11.08
Pupek nadivoko

Pupek nadivoko

Věra Sklenářová, Praha

Škola vaření /20.09.19
Staročeský houbový kuba

Staročeský houbový kuba

Staré rodinné tradice poctivě dodržujeme.

Brigita Sováková, Milevsko

Škola vaření /07.12.14
Moravský vrabec se zelím

Moravský vrabec se zelím

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /16.01.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu