Reklama
Koprovka s tvarohovými knedlíčky
Fotogalerie:

Koprovka s tvarohovými knedlíčky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Babiččiny omáčky zbožňoval nejen děda, ale i my – šest vnoučat, která v malé chaloupce v Podkrkonoší trávila každičké prázdniny. V kuchyni voněl čerstvě natrhaný kopr z babiččiny zahrady a větší lahůdkou než maso pro nás byla vejce právě uloupená slepicím v kurníku.
Květa Valíková, Praha

Ingredience

  • 3 lžíce cukr krupice
  • 1 vejce
  • 250 ml smetana
  • máslo
  • 250 g tvaroh
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 2 lžíce ocet
  • 250 ml voda
  • 4 lžíce mouka hrubá
  • svazek kopr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Z másla a mouky umícháme světlou jíšku. Zředíme ji studenou vodou a asi 10 minut povaříme. Do uvařeného základu na omáčku přidáme ocet, cukr, sůl a nasekaný kopr. Nakonec přilijeme smetanu a necháme ještě přejít varem. Podle chuti můžeme omáčku přisolit či přikyselit.

  2. krok2
    Dáme si vařit vodu do většího hrnce. Tvaroh, mouku, vejce a sůl spojíme na vále posypaném moukou. Potom pomoučenýma rukama tvarujeme menší válečky (velké asi jako podlouhlý pinpongový míček).
  3. krok3
    Knedlíčky vkládáme do hrnce s vařící vodou a necháme je povařit asi 5 minut.Podáváme. Dobrou chuť!

Pošli recept! 10/2007 (12.9.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vaječná omáčka

Vaječná omáčka

Mockrát se mi stalo, že zbylo po víkendovém vaření samotné maso ...
Škola vaření /09.04.09
Pečené ovarové koleno

Pečené ovarové koleno

Můj přítel ho má moc rád.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Škola vaření /29.10.12
Babiččin vývar

Babiččin vývar

Vývary vaříme každou neděli k obědu.
Ivana Machková, Frýdek-Místek
Škola vaření /08.07.12
Meruňkovo-jahodové řezy

Meruňkovo-jahodové řezy

Nejlepší jsou druhý den, když změknou.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Škola vaření /18.06.16
Drobenkový koláč s podmáslím

Drobenkový koláč s podmáslím

Chceš-li ještě ovocnější chuť, přidej podmáslí s příchutí.

Lucie ...

Škola vaření /30.05.17
Hovězí na houbách

Hovězí na houbách

Snad se letos hub konečně dočkáme.

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /20.06.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu