Ingredience
- 3 lžíce cukr krupice
- 1 vejce
- 250 ml smetana
- máslo
- 250 g tvaroh
- 2 lžíce mouka hladká
- 2 lžíce ocet
- 250 ml voda
- 4 lžíce mouka hrubá
- svazek kopr
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z másla a mouky umícháme světlou jíšku. Zředíme ji studenou vodou a asi 10 minut povaříme. Do uvařeného základu na omáčku přidáme ocet, cukr, sůl a nasekaný kopr. Nakonec přilijeme smetanu a necháme ještě přejít varem. Podle chuti můžeme omáčku přisolit či přikyselit.
-
Dáme si vařit vodu do většího hrnce. Tvaroh, mouku, vejce a sůl spojíme na vále posypaném moukou. Potom pomoučenýma rukama tvarujeme menší válečky (velké asi jako podlouhlý pinpongový míček).
-
Knedlíčky vkládáme do hrnce s vařící vodou a necháme je povařit asi 5 minut.Podáváme. Dobrou chuť!