Reklama
Koprovka s tvarohovými knedlíčky
Fotogalerie:

Koprovka s tvarohovými knedlíčky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Babiččiny omáčky zbožňoval nejen děda, ale i my – šest vnoučat, která v malé chaloupce v Podkrkonoší trávila každičké prázdniny. V kuchyni voněl čerstvě natrhaný kopr z babiččiny zahrady a větší lahůdkou než maso pro nás byla vejce právě uloupená slepicím v kurníku.
Květa Valíková, Praha

Ingredience

  • 3 lžíce cukr krupice
  • 1 vejce
  • 250 ml smetana
  • máslo
  • 250 g tvaroh
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 2 lžíce ocet
  • 250 ml voda
  • 4 lžíce mouka hrubá
  • svazek kopr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Z másla a mouky umícháme světlou jíšku. Zředíme ji studenou vodou a asi 10 minut povaříme. Do uvařeného základu na omáčku přidáme ocet, cukr, sůl a nasekaný kopr. Nakonec přilijeme smetanu a necháme ještě přejít varem. Podle chuti můžeme omáčku přisolit či přikyselit.

  2. krok2
    Dáme si vařit vodu do většího hrnce. Tvaroh, mouku, vejce a sůl spojíme na vále posypaném moukou. Potom pomoučenýma rukama tvarujeme menší válečky (velké asi jako podlouhlý pinpongový míček).
  3. krok3
    Knedlíčky vkládáme do hrnce s vařící vodou a necháme je povařit asi 5 minut.Podáváme. Dobrou chuť!

Pošli recept! 10/2007 (12.9.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Lahůdkové domácí škvarky

Lahůdkové domácí škvarky

Mohou se přidat třeba do halušek. Marie Ospalíková, Kroměříž
Škola vaření /05.02.13
Květákové placičky

Květákové placičky

Vhodnou přílohou jsou také vařené brambory s trochou rozpuštěného másla.

...

Škola vaření /31.07.16
Cuketová směs pod maso

Cuketová směs pod maso

Tento recept oceníš i mimo cuketovou sezonu. Směs se dá použít nejen pod maso‚ ale...
Škola vaření /13.10.11
Uzené rizoto

Uzené rizoto

Je úplně obyčejné, ale moc dobré.

Květa Šindelářová, Praha

Škola vaření /21.03.14
Kynutý borůvkový koláč

Kynutý borůvkový koláč

Je výborný i se švestkami nebo s rybízem.

Eva Kordíková, Strakonice

Škola vaření /03.09.16
Kněždubské krajance

Kněždubské krajance

Je to místní tradiční pokrm, který se dělával z toho, co doma zbylo. Někdy se ...

Škola vaření /08.08.14
 

Nejnovější

Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou. Miroslava Krátká, ...
Za pár korun /27.04.17
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Tortellini s kuřecím a zeleninou

Tortellini s kuřecím a zeleninou

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

...
Škola vaření /27.04.17
Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Tuto dobrotu lze ještě osvěžit oblohou z libovolné zeleniny. Kdo má raději ...

Vaříme express /27.04.17
Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.04.17
Lasagne s čerstvým špenátem

Lasagne s čerstvým špenátem

S bešamelem jsou nádherně vláčné.

Judita Novotná, Prostějov

Všehochuť /27.04.17
Rizoto co dům dal

Rizoto co dům dal

Ze surovin, které jsou zrovna po ruce.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /26.04.17
Smetanová pochoutka

Smetanová pochoutka

Chutnají dospělým i dětem – ty si jídlo ještě většinou posypou strouhaným ...

Škola vaření /26.04.17
Barevný mix plný chutí

Barevný mix plný chutí

V tomto pokrmu je spousta zeleniny, takže je doslova nabitý vitaminy.

Jana ...

Vaříme express /26.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama