Reklama
Koláč s rebarborou a jahodami
Fotogalerie:

Koláč s rebarborou a jahodami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Moučník, který nikdy nezklame.

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Ingredience

  • Na těsto:
  • 70 g strouhaného kokosu
  • 250 g rebarbory
  • 250 g hladké mouky
  • 1/2 kypřicího prášku
  • 2 lžíce kakaa
  • 100 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 150 g másla nebo hery
  • 3 vejce
  • 4–5 lžic mléka
  • Náplň:
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 150 g zakysané smetany
  • 50 g strouhaného kokosu
  • Ozdobení:
  • 200 g čerstvých jahod
  • 4 lžíce rozpuštěné čokoládové polevy

Doba přípravy

Počet porcí

8 - 10

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. V pánvi nasucho opražíme dávku kokosu, která přijde do těsta. Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky.

  2. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, prosáté kakao, oba cukry a opražený kokos. Přidáme tuk, vejce a mléko a směs vyšleháme dohladka. Nakonec lehce vmícháme rebarboru.

  3. Těsto rozetřeme do vymazané a hrubou moukou vysypané kulaté formy o průměru 26 cm a předpečeme v troubě při 175 °C asi 20 minut.

  4. V míse vyšleháme vejce s vanilkovým cukrem a zakysanou smetanou. Náplň rovnoměrně rozetřeme na předpečený korpus. Po okrajích posypeme kokosem a dáme ještě dopéct na 30–35 minut. Provedeme zkoušku pomocí špejle.

  5. Hotový koláč necháme ve formě vychladnout a teprve potom jej přendáme na servírovací podnos, kde jej dozdobíme plátky jahod a čokoládovou polevou. Labužníci přidají i šlehačku.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Boží milosti

Boží milosti

Znáš tuto tradiční velikonoční pochoutku? Vyzkoušej ji se mnou. Miroslava Dvořáková,...
Škola vaření /10.11.11
Domácí smetanový sýr

Domácí smetanový sýr

Jeho chuť můžeme ‚‚doladit‘‘  kořením.

Božena Kolářová, ...

Škola vaření /03.10.15
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Kdo by je nemiloval

Podle receptu Moniky Vlasákové z Pelhřimova

Škola vaření /19.03.20
Tvarohové chrupinky

Tvarohové chrupinky

Drobné půlměsíčky se mohou hodit i jako vánoční cukroví.

Lenka Němcová,...

Škola vaření /19.10.17
Bramborák na plech

Bramborák na plech

 Je zdravější než klasický smažený.
Pavlína Kotrbová, Jihlava
Škola vaření /20.12.11
Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /23.03.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu