Moučník, který nikdy nezklame.
Renata Slavíčková, Velké Popovice
Ingredience
- Na těsto:
- 70 g strouhaného kokosu
- 250 g rebarbory
- 250 g hladké mouky
- 1/2 kypřicího prášku
- 2 lžíce kakaa
- 100 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 150 g másla nebo hery
- 3 vejce
- 4–5 lžic mléka
- Náplň:
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 150 g zakysané smetany
- 50 g strouhaného kokosu
- Ozdobení:
- 200 g čerstvých jahod
- 4 lžíce rozpuštěné čokoládové polevy
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V pánvi nasucho opražíme dávku kokosu, která přijde do těsta. Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
-
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, prosáté kakao, oba cukry a opražený kokos. Přidáme tuk, vejce a mléko a směs vyšleháme dohladka. Nakonec lehce vmícháme rebarboru.
-
Těsto rozetřeme do vymazané a hrubou moukou vysypané kulaté formy o průměru 26 cm a předpečeme v troubě při 175 °C asi 20 minut.
-
V míse vyšleháme vejce s vanilkovým cukrem a zakysanou smetanou. Náplň rovnoměrně rozetřeme na předpečený korpus. Po okrajích posypeme kokosem a dáme ještě dopéct na 30–35 minut. Provedeme zkoušku pomocí špejle.
-
Hotový koláč necháme ve formě vychladnout a teprve potom jej přendáme na servírovací podnos, kde jej dozdobíme plátky jahod a čokoládovou polevou. Labužníci přidají i šlehačku.