Reklama
Kobližky babičky Věrky
Fotogalerie:

Kobližky babičky Věrky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Máme je rádi bez náplně, dají se však plnit povidly, marmeládou a dokonce i mákem.

Hana Sládečková, Příbram

Ingredience

  • 250 ml vlažného mléka
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 3 žloutky
  • 2 lžíce cukru krupice
  • špetka soli
  • 450 g hladké mouky
  • 1 sušené droždí
  • špetka skořice
  • na smažení olej
  • Na obalení:
  • 1 vanilkový cukr
  • podle potřeby cukr moučka

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Mléko prošleháme s vychladlým rozpuštěným máslem a žloutky. Přidáme cukr, špetku soli, mouku, droždí, skořici a vše zpracujeme v hladké těsto, které přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout. Pak těsto rozválíme na placku silnou asi 1,5 cm a vykrajujeme kolečka o průměru asi 4–5 cm. 

  2. 2. V hrnci rozpálíme dostatečné množství oleje a kobližky smažíme z obou stran. Ještě horké je obalujeme ve směsi vanilkového a moučkového cukru.

Pošli recept! - Speciál - Léto na chalupě (16.7.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Houskové knedlíky s lupínky

Houskové knedlíky s lupínky

Jsou kypré a žluté. S omáčkami jsou výborné. Hana Bílá, České Budějovice...
Škola vaření /23.10.13
Cibulové dalamánky

Cibulové dalamánky

Nejlepší jsou ještě teplé. Chutnají jen tak s máslem nebo jako křupavá příloha ...

Škola vaření /29.06.16
Jahelník se švestkami

Jahelník se švestkami

Jáhly máme v oblibě především proto, že jsou dobře stravitelné.

Ilona Skálová, ...

Škola vaření /14.09.16
Jehněčí kýta v bylinkách

Jehněčí kýta v bylinkách

LUXUSNÍ PEČÍNKA

Z jehněčího masa má hodně z nás trochu obavy. Není to však ...

Škola vaření /08.03.18
Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Lahůdka, na kterou se každý rok už těším.

Martina Antalová, Odolena Voda

Škola vaření /21.04.17
Švestkové knedlíky sypané tvarohem

Švestkové knedlíky sypané tvarohem

Když nám je babička dělávala, vždycky jsme je hned zbaštili, na večeři nezbyly. Také ...
Škola vaření /29.06.13
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama