Reklama
Koblihy plněné šunkou
Fotogalerie:

Koblihy plněné šunkou

Jiřina Knížková

Praha
Smažené koblihy nasladko s nejrůznější marmeládou zná asi každý. Ani milovníci slaných chutí o ně ale nemusejí přijít, když si koblihy připraví plněné šunkou.
Jiřina Knížková, Praha

Ingredience

  • 20 g droždí
  • 300 g mouka hrubá
  • 300 ml mléko
  • 1 lžička cukr krupice
  • 40 g máslo
  • 2 žloutek
  • 750 ml olej
  • 80 g brambory vařené
  • 100–150 g šunka
  • 100 g sýr strouhaný
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

15

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Všechny suroviny musí mít stejnou pokojovou teplotu. Nejdříve si připravíme kvásek z droždí, vlažného mléka, cukru a špetky hrubé mouky. Změklé máslo se žloutky třeme do pěny. Pak přidáme zbývající mouku, vykynutý kvásek a osolíme. Uvařené brambory nastrouháme, smísíme s moukou, kváskem a utřeným máslem se žloutky. Propracované těsto pomoučíme a necháme vykynout.
  2. krok2 Vykynuté těsto na pomoučeném válu rozválíme na sílu asi 2 cm. Kulatým vykrajovadlem nebo sklenkou vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme doprostřed jemně pokrájenou šunku a přiklopíme druhým kolečkem. Okraje koleček přitiskneme k sobě a sklenkou opravíme okraje koblih. Koblihy necháme ještě chvíli dokynout.
  3. krok3 Než koblihy dokynou, dáme do vyššího hrnce rozpálit asi 3/4  l oleje a koblihy osmažíme. Při smažení samy vyplavou a dostanou krásnou zlatou barvu.
  4. Po vyjmutí a osušení ubrouskem je na talíři zdobíme strouhaným sýrem nebo kečupem. Z tohoto množství vyrobíme asi 15 koblih.

Pošli recept! 5/2009 (15.4.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Celozrnná jablečná bábovka

Celozrnná jablečná bábovka

Díky celozrnné mouce má úplně jinou chuť. Jirka Fikejz, Ústí nad Orlicí
Škola vaření /17.01.11
Husokachna s ovocem

Husokachna s ovocem

Chuť ovoce s masem máme rádi.

Anna Šušláková, Most

Škola vaření /21.07.16
Domácí moravanka

Domácí moravanka

Rodinný recept ověřený při mnoha příležitostech.

Ester Witasová, Hnojník

Škola vaření /28.02.14
Barevný guláš

Barevný guláš

Na barevný guláš budeme potřebovat 1kg vepřového nebo hovězího masa. Můžeme použit ...

Škola vaření /12.01.13
Meruňkovo-jahodové řezy

Meruňkovo-jahodové řezy

Nejlepší jsou druhý den, když změknou.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Škola vaření /18.06.16
Zelné noky

Zelné noky

Kdo má rád, může místo másla použít na polití domácí sádlo.

Hana ...

Škola vaření /11.01.16
 

Nejnovější

Medový bůček pečený na cibuli

Medový bůček pečený na cibuli

Podle receptu Marcely Hlavsové z Prahy
Škola vaření /17.01.18
Jablkové müsli řezy

Jablkové müsli řezy

Připraveno podle receptu

Michaely Pivoňkové z Krnova

Zdravě a chutně /17.01.18
Špagetový koláč

Špagetový koláč

Připraveno podle receptu

Kamily Nové z Hulína

Všehochuť /17.01.18
Prasátka

Prasátka

Soňa Kamenská, Banská Bystrica

Všehochuť /17.01.18
Pizza čtyři roční období

Pizza čtyři roční období

Upečeno podle receptu

Mirky Hejdové z Karlových Varů

Všehochuť /15.01.18
Hermelínový koláč

Hermelínový koláč

Připraveno podle receptu

Anny Douškové z Holic

Za pár korun /12.01.18
Tvarohový moučník s ovocem

Tvarohový moučník s ovocem

Milada Zámečníková, Děčín

Sladký život /12.01.18
Starodávné škvarkové koláčky

Starodávné škvarkové koláčky

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Škola vaření /11.01.18
Koláč s vejci a špenátem

Koláč s vejci a špenátem

Božena Kolářová, Pouště

Vaříme express /11.01.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama