Reklama
Reklama
Koblihy plněné šunkou
Fotogalerie:

Koblihy plněné šunkou

Jiřina Knížková

Praha
Smažené koblihy nasladko s nejrůznější marmeládou zná asi každý. Ani milovníci slaných chutí o ně ale nemusejí přijít, když si koblihy připraví plněné šunkou.
Jiřina Knížková, Praha

Ingredience

  • 20 g droždí
  • 300 g mouka hrubá
  • 300 ml mléko
  • 1 lžička cukr krupice
  • 40 g máslo
  • 2 žloutek
  • 750 ml olej
  • 80 g brambory vařené
  • 100–150 g šunka
  • 100 g sýr strouhaný
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

15

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Všechny suroviny musí mít stejnou pokojovou teplotu. Nejdříve si připravíme kvásek z droždí, vlažného mléka, cukru a špetky hrubé mouky. Změklé máslo se žloutky třeme do pěny. Pak přidáme zbývající mouku, vykynutý kvásek a osolíme. Uvařené brambory nastrouháme, smísíme s moukou, kváskem a utřeným máslem se žloutky. Propracované těsto pomoučíme a necháme vykynout.
  2. krok2 Vykynuté těsto na pomoučeném válu rozválíme na sílu asi 2 cm. Kulatým vykrajovadlem nebo sklenkou vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme doprostřed jemně pokrájenou šunku a přiklopíme druhým kolečkem. Okraje koleček přitiskneme k sobě a sklenkou opravíme okraje koblih. Koblihy necháme ještě chvíli dokynout.
  3. krok3 Než koblihy dokynou, dáme do vyššího hrnce rozpálit asi 3/4  l oleje a koblihy osmažíme. Při smažení samy vyplavou a dostanou krásnou zlatou barvu.
  4. Po vyjmutí a osušení ubrouskem je na talíři zdobíme strouhaným sýrem nebo kečupem. Z tohoto množství vyrobíme asi 15 koblih.

Pošli recept! 5/2009 (15.4.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hráškovo-sýrový krém

Hráškovo-sýrový krém

Krémové polévky se u nás těší velké oblibě. Markéta Musilová, Koryčany
Škola vaření /13.10.16
Knedlíky se slaninou a houbami

Knedlíky se slaninou a houbami

Doufám, že letos porostou houby. Hned s první úrodou určitě připravím tuhle ...

Škola vaření /10.11.16
Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Vývar z uzeného by měl být silný.

Renata Stopková‚ Dolní Dunajovice

Škola vaření /21.06.14
Dýňový kompot

Dýňový kompot

V loňském roce mě překvapila naše úroda dýní, tak jsem si nechala poradit, co ...

Škola vaření /05.08.16
Kraple se zelím

Kraple se zelím

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Škola vaření /08.02.18
Králík na zázvoru

Králík na zázvoru

Podáváme s bramborem nebo bramborovým kedlíkem.

Jitka Kottová, Prachatice

Škola vaření /03.06.12
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama