Reklama
Kněždubské krajance
Fotogalerie:

Kněždubské krajance

Karin Myslíková

Lednice na Moravě

Je to místní tradiční pokrm, který se dělával z toho, co doma zbylo. Někdy se do krajanců přidávají škvarky, ale není to nutné.

Karin Myslíková, 8 let, Lednice na Moravě

Ingredience

  • 3 vařené brambory
  • 500 g hladká mouka
  • 250 ml 33% šlehačka
  • 250 ml zakysaná smetana nebo podmáslí
  • podle chuti sůl, pepř a kmín
  • mléko podle potřeby
  • sádlo na potření
  • Omáčka:
  • 2 velké brambory
  • 3 bobkové listy
  • 6 kuliček nové koření
  • trocha soli a octa
  • 250 ml mléko
  • 200 ml šlehačka
  • 2 lžíce polohrubá mouka
  • 4 vařená vejce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Ze surovin vypracujeme vláčné těsto, můžeme přidat trochu mléka, aby bylo vláčnější. V tenké vrstvě je rozprostřeme na vymazaný plech a pečeme asi 30 minut při teplotě 230 °C. Po vytažení z trouby ještě horké potíráme rozpuštěným sádlem.

  2. krok2

    Brambory nakrájíme na kostky a dáme vařit s bobkovým listem a novým kořením. Osolíme a přidáme i trochu octa, aby se brambory nerozvařily.  Po uvaření vyndáme bobkový list a nové koření. Hrnek mléka smícháme se šlehačkou a dvěma lžícemi polohrubé mouky. Zbylou vodu necedíme, přidáme připravenou rozmíchanou mléčnou směs a necháme trochu povařit. Podáváme s vařeným vejcem a vychladlými krajanci.

Pošli recept! - Speciál - Pohoštění pro chvíle pohody (17.12.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kachnička na zelenině

Kachnička na zelenině

Přílohou je samozřejmě zelí s knedlíky. Martina Antalová, Odolena Voda
Škola vaření /09.07.14
Krůtí srdíčka na karí

Krůtí srdíčka na karí

Karel Kroupa, Praha

Škola vaření /17.02.18
Štruple

Štruple

Toto cukroví mám ráda, pekla mi ho babička.
Miloslava Vavrysová, Lužice
Škola vaření /22.02.10
Polévka z hovězí oháňky

Polévka z hovězí oháňky

Nejchutnější masový vývar‚ co znám. Můj tříletý syn ho má nejraději od mé ...
Škola vaření /26.03.10
Zaječí závitek na smetaně

Zaječí závitek na smetaně

Tuto delikatesu nikdo neodmítne, je vynikající.

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /23.11.16
Domácí kečup

Domácí kečup

V případě doma připraveného kečupu si mohu být jistá, že je z kvalitních ...
Škola vaření /13.10.11
 

Nejnovější

Chalupářský kotlík

Chalupářský kotlík

Romana Rubášová, Klatovy
Za pár korun /28.06.19
Vařená kuřecí roláda

Vařená kuřecí roláda

Nesmí ti chybět v kuchařce

Vojta Miláček, Praha

Škola vaření /28.06.19
Fazolový guláš se žampiony

Fazolový guláš se žampiony

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /28.06.19
Housky zapékané s ředkvičkami

Housky zapékané s ředkvičkami

Eva Nováková, Český Krumlov

Vaříme express /28.06.19
Hranolky z kapříka

Hranolky z kapříka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /28.06.19
Domácí burgery

Domácí burgery

Lucie Fírerová, Praha

Všehochuť /28.06.19
Tropický chia pudink

Tropický chia pudink

Zdravý ovocný dezert

Podle receptu Dominiky Lužanské z Mělníka

Zdravě a chutně /27.06.19
Pikantní kuřecí křídla

Pikantní kuřecí křídla

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /27.06.19
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Rychlé, zdravé a chutné

Podle receptu Tomáše Vaňka z Otrokovic

Všehochuť /27.06.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD06_Kucharka_na_prazdniny_Nocode

Kuchařka na prázdniny

Léto je tu, děti vyrážejí na prázdniny a tebe to táhne někam do přírody? Pokud ano, máme to stejně. Nemuset jít do práce, udělat si svačinu, vzít batoh, najíst se v trávě a večer maximálně hodit kus masa na gril. Pak už jen sedět, nic nedělat a užívat si teplé počasí s rodinou u skleničky něčeho dobrého a probírat plány, kam půjdeme zítra.

více
special

Pošli recept Extra speciál Zábavné čtení na léto

Léto budiž pochváleno! Užijte si ho s naším oddychovým speciálem, kde mimo kvízů, humoru, tipů, horoskopů, křížovek a dalšího zábavného luštění najdete mnoho skvělých příběhů, teceptů a dalšího oddechového čtení.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama