Reklama
Knedlíky vařené v ubrousku
Fotogalerie:

Knedlíky vařené v ubrousku

Jana Klejdusová

Jemnice

Jsou podle Magdaleny Dobromily Rettigové.

Jana Klejdusová, Jemnice

Ingredience

  • Ingredience
  • 3 brambory
  • 200 g hrubá mouka
  • 1 vejce
  • trocha sůl
  • 1 kypřící prášek
  • 1 rohlík

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

15 Kč

Postup přípravy

  1. Syrové brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Vymačkáme z nich vodu a přidáme vejce, hrubou mouku, kypřicí prášek a na kousky natrhaný rohlík. Vše osolíme a dobře promícháme.

  2. Vypracujeme těsto, které dáme do látkového ubrousku. Ubrousek svážeme provázkem. Potom knedlíky v ubrousku dáme do vroucí osolené vody. Vaříme 25 minut. Hodí se k pečenému masu a omáčkám.

Pošli recept! 8/2012 (2.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kaše z řepy

Kaše z řepy

Vařila mi ji často o prázdninách babička. Božena Kolářová, Pouště
Škola vaření /21.01.09
Krémová bramboračka

Krémová bramboračka

Krémová bramboračka podle babičky Helenky si v naší rodině už vydobyla nezastupitelné ...
Škola vaření /23.09.08
Džem z višní a jahod

Džem z višní a jahod

Ovocný recept, který vás překvapí svou jemně exotickou chutí.

Eva ...

Škola vaření /13.06.17
Palačinky s jahodovo-tvarohovou náplní

Palačinky s jahodovo-tvarohovou náplní

Ještě dokonalejší budou pokapané čokoládou.

Mirka Kratochvílová, Rumburk

Škola vaření /09.05.17
Koblihy plněné šunkou

Koblihy plněné šunkou

Smažené koblihy nasladko s nejrůznější marmeládou zná asi každý. Ani milovníci ...
Škola vaření /28.09.12
Utopenci – klasika pro každého

Utopenci – klasika pro každého

Nejtěžší je vydržet těch pár dní, kdy se buřty musí nechat proležet.

Eva ...

Škola vaření /26.10.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu