Reklama
Knedlíky s uzeninou
Fotogalerie:

Knedlíky s uzeninou

Hana Katzerová

Lanškroun
Naše oblíbené jídlo na sobotní oběd.
Hana Katzerová, Lanškroun

Ingredience

  • 5 ks rohlík
  • 300 g uzenina
  • 3 lžíce krupice
  • 200 ml mléko
  • 5 lžic mouka hrubá
  • pár snítek petržel nať
  • špetka prášek do pečiva
  • sůl a pepř podle chuti
  • dle potřeby koření grilovací

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky‚ zalijeme mlékem‚ přidáme nakrájenou uzeninu‚ vejce‚ petrželovou nať‚ krupici‚ mouku‚ prášek do pečiva‚ sůl‚ pepř a grilovací koření.
  2. Vše v míse smícháme a podle potřeby ještě přidáme hrubou mouku nebo mléko tak, aby vzniklo husté těsto. Necháme 10 minut stát.
  3. Těsto znovu promícháme a za pomoci hrubé mouky tvoříme koule.
  4. Knedlíky dáme do vroucí osolené vody a vaříme 15–20 minut podle velikosti.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pizza od Adélky

Pizza od Adélky

Adéla Picálková, Babice
Škola vaření /19.01.18
Slepice s omáčkou ze sušených švestek

Slepice s omáčkou ze sušených švestek

Vařené slepičí maso podávané s kořeněnou omáčkou ze sušených švestek.

Pavel ...

Škola vaření /14.08.14
Knedlíky vařené v ubrousku

Knedlíky vařené v ubrousku

Jsou podle Magdaleny Dobromily Rettigové.

Jana Klejdusová, Jemnice

Škola vaření /10.04.13
Plněné bramborové knedlíky

Plněné bramborové knedlíky

Podle receptu

Věry Hanákové z Hořovic

Škola vaření /19.02.19
Podvojanský zelbulgur

Podvojanský zelbulgur

Tradiční jídlo z pomezí Moravy a Slezska.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

...
Škola vaření /20.02.14
Cibulová  marmeláda

Cibulová marmeláda

Je výborná k sýrům a ke grilovanému masu.
V lednici vydrží měsíc. 

Olga ...

Škola vaření /30.10.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu