Reklama
Knedlíky s uzeninou
Fotogalerie:

Knedlíky s uzeninou

Hana Katzerová

Lanškroun
Naše oblíbené jídlo na sobotní oběd.
Hana Katzerová, Lanškroun

Ingredience

  • 5 ks rohlík
  • 300 g uzenina
  • 3 lžíce krupice
  • 200 ml mléko
  • 5 lžic mouka hrubá
  • pár snítek petržel nať
  • špetka prášek do pečiva
  • sůl a pepř podle chuti
  • dle potřeby koření grilovací

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky‚ zalijeme mlékem‚ přidáme nakrájenou uzeninu‚ vejce‚ petrželovou nať‚ krupici‚ mouku‚ prášek do pečiva‚ sůl‚ pepř a grilovací koření.
  2. Vše v míse smícháme a podle potřeby ještě přidáme hrubou mouku nebo mléko tak, aby vzniklo husté těsto. Necháme 10 minut stát.
  3. Těsto znovu promícháme a za pomoci hrubé mouky tvoříme koule.
  4. Knedlíky dáme do vroucí osolené vody a vaříme 15–20 minut podle velikosti.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí buchty

Domácí buchty

Jejich vůně mě přenese do dětství. Hana Postránecká, České Budějovice
Škola vaření /19.03.10
Koblížkové trhance

Koblížkové trhance

Chutnají skoro jako kobližky.
Michala Čaloudová, Havlíčkův Brod
Škola vaření /26.10.11
Pampeliškový med

Pampeliškový med

Pampelišky trháme jen v čistých lokalitách.


Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /07.04.17
Staročeská čočka

Staročeská čočka

Čočku jez na Velký pátek.

Žofie Červená, Strakonice

Škola vaření /01.04.13
Bramboráky s dušeným zelím a slaninou

Bramboráky s dušeným zelím a slaninou

K dietě mají daleko, ale je to velká dobrota. Nezapomeň dát včas vychladit pivečko.

...

Škola vaření /30.09.16
Staročeský houbový kuba

Staročeský houbový kuba

Staré rodinné tradice poctivě dodržujeme.

Brigita Sováková, Milevsko

Škola vaření /07.12.14
 

Nejnovější

Borůvkový koktejl

Borůvkový koktejl

Pavla Svobodová, Opava
Vaříme express /03.07.18
Sendviče s opečenou šunkou

Sendviče s opečenou šunkou

Na piknik nebo svačinku

Podle receptu Marie Krejčové z Brna

Vaříme express /03.07.18
Hovězí roláda s noky

Hovězí roláda s noky

Iva Papežová, Teplice

Všehochuť /03.07.18
Palačinky se špenátem

Palačinky se špenátem

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Všehochuť /03.07.18
Prosciutto & fungi pizza

Prosciutto & fungi pizza

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /03.07.18
Kuličky s koprem

Kuličky s koprem

Lenka Malá, Chomutov

Všehochuť /03.07.18
Zapečené houby se sýrem

Zapečené houby se sýrem

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /02.07.18
Krůtí s brusinkami

Krůtí s brusinkami

Jindřich Růžička, Praha

Za pár korun /02.07.18
Sýrové papriky

Sýrové papriky

Jde to i bez masa

Karolína Němečková, Praha

Vaříme express /02.07.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
letni_rychlovky

Letní rychlovky

Červen je prostě a jednoduše báječný měsíc. Léto je na samém začátku a ze všeho sálá optimismus. Příroda nám ze sebe dává to nejlepší a my máme potřebu její dary hltat plnými doušky. Ani se nám nechce trávit čas uvnitř domu. Co dávají v televizi, nás nezajímá... Jen chceme sedět venku, kochat se okolím a k tomu zakusovat něco dobrého, ale na přípravu časově nenáročného.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama