Reklama
Knedlíky s uzeninou
Fotogalerie:

Knedlíky s uzeninou

Hana Katzerová

Lanškroun
Naše oblíbené jídlo na sobotní oběd.
Hana Katzerová, Lanškroun

Ingredience

  • 5 ks rohlík
  • 300 g uzenina
  • 3 lžíce krupice
  • 200 ml mléko
  • 5 lžic mouka hrubá
  • pár snítek petržel nať
  • špetka prášek do pečiva
  • sůl a pepř podle chuti
  • dle potřeby koření grilovací

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky‚ zalijeme mlékem‚ přidáme nakrájenou uzeninu‚ vejce‚ petrželovou nať‚ krupici‚ mouku‚ prášek do pečiva‚ sůl‚ pepř a grilovací koření.
  2. Vše v míse smícháme a podle potřeby ještě přidáme hrubou mouku nebo mléko tak, aby vzniklo husté těsto. Necháme 10 minut stát.
  3. Těsto znovu promícháme a za pomoci hrubé mouky tvoříme koule.
  4. Knedlíky dáme do vroucí osolené vody a vaříme 15–20 minut podle velikosti.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Tvarohové pletýnky

Tvarohové pletýnky

Dobrá svačinka k odpolednímu čaji. Milada Pelikánová, Moravské Budějovice
Škola vaření /28.02.10
Květáková schovanka

Květáková schovanka

S remoskou je vaření úplná hračka.

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /13.03.17
Angreštová marmeláda

Angreštová marmeláda

Vynikající domácí marmeláda nejen na chleba, ale třeba i na mlsání.

Petra ...

Škola vaření /28.08.16
Domácí nakládané zelí

Domácí nakládané zelí

Kysané zelí obsahuje spoustu vitaminů, které jsou pro nás v období chřipek velmi ...
Škola vaření /18.02.10
Guláš s houbami

Guláš s houbami

Nejlepší je pěkně hustý a kořeněný.

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /03.07.14
Strouhankové knedlíky

Strouhankové knedlíky

Jsou moc dobré a hlavně rychlé. Vařím je, když mám hodně strouhanky.

Božena ...

Škola vaření /30.05.16
 

Nejnovější

Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou. Miroslava Krátká, ...
Za pár korun /27.04.17
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Tortellini s kuřecím a zeleninou

Tortellini s kuřecím a zeleninou

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

...
Škola vaření /27.04.17
Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Tuto dobrotu lze ještě osvěžit oblohou z libovolné zeleniny. Kdo má raději ...

Vaříme express /27.04.17
Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.04.17
Lasagne s čerstvým špenátem

Lasagne s čerstvým špenátem

S bešamelem jsou nádherně vláčné.

Judita Novotná, Prostějov

Všehochuť /27.04.17
Rizoto co dům dal

Rizoto co dům dal

Ze surovin, které jsou zrovna po ruce.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /26.04.17
Smetanová pochoutka

Smetanová pochoutka

Chutnají dospělým i dětem – ty si jídlo ještě většinou posypou strouhaným ...

Škola vaření /26.04.17
Barevný mix plný chutí

Barevný mix plný chutí

V tomto pokrmu je spousta zeleniny, takže je doslova nabitý vitaminy.

Jana ...

Vaříme express /26.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama