Reklama
Reklama
Knedlíky s cibulovým zelím
Fotogalerie:

Knedlíky s cibulovým zelím

Lenka Frolíková

Vráž
Potrpíme si na klasiku, proto poměrně často připravuji jídla podle babiččina receptáře.
Lenka Frolíková, Vráž

Ingredience

  • Těsto
  • 1 balení knedlíky bramborové v prášku
  • 1 ks brambory
  • 3–4 špekáčky
  • Zelí
  • 4 cibule velká
  • 1/2 lžičky kmín
  • 1 lžíce ocet vinný
  • 1 lžíce cukr krupice
  • 1 lžička sůl
  • 100 g sádlo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Těsto na knedlíky připravíme podle návodu. Navíc do něho přidáme jednu nastrouhanou bramboru.
    Z bramborového těsta vyválíme rovnoměrný váleček a rozdělíme jej na stejně velké dílky. Špekáčky nakrájíme na malé kostičky.
  2. krok2 Jednotlivé dílky rozválíme na placičky, naplníme je kousky uzeniny a pečlivě  zabalíme.

  3. krok3 Naplněné knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody a pomalu vaříme, dokud se neodlepí od dna hrnce.
  4. Cibule oloupeme, přepůlíme a nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky. V hrnci rozehřejeme sádlo a cibulku zlehka orestujeme. Přidáme kmín, sůl, cukr a ocet, přiklopíme pokličkou a podusíme.

  5. Knedlíky podáváme společně s cibulovým zelím.
     
    TIP: Vhodnou přílohou je samozřejmě také kysané zelí nebo dušený špenát. Cibulové zelí však stojí za vyzkoušení.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné nakládané buřty

Plněné nakládané buřty

Utopenci u nás prostě nesmějí chybět. Mirka Vachová, Dobříš
Škola vaření /03.02.11
Staročeská čočka

Staročeská čočka

Čočku jez na Velký pátek.

Žofie Červená, Strakonice

Škola vaření /01.04.13
Kynuté koláče s letním ovocem

Kynuté koláče s letním ovocem

Návrat do dětství

Podle receptu Marie Halušové z Ústí nad Labem

Škola vaření /02.06.18
Boží milosti

Boží milosti

Jsou velice lahodné, milovala jsem je už v dětství. Recept mám od babičky.

Jana Malá, ...

Škola vaření /24.03.17
Plněná kachní prsa

Plněná kachní prsa

Kachní prsíčka plněná jemnou houskovou nádivkou s drůbky se hodí i pro ...

Škola vaření /24.10.16
„Jabkance“

„Jabkance“

Dřív se v našem kraji bramborám říkalo jablka.

Miroslava Kejvalová, Česká ...

Škola vaření /30.10.13
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama