Reklama
Knedlíky s cibulovým zelím
Fotogalerie:

Knedlíky s cibulovým zelím

Lenka Frolíková

Vráž
Potrpíme si na klasiku, proto poměrně často připravuji jídla podle babiččina receptáře.
Lenka Frolíková, Vráž

Ingredience

  • Těsto
  • 1 balení knedlíky bramborové v prášku
  • 1 ks brambory
  • 3–4 špekáčky
  • Zelí
  • 4 cibule velká
  • 1/2 lžičky kmín
  • 1 lžíce ocet vinný
  • 1 lžíce cukr krupice
  • 1 lžička sůl
  • 100 g sádlo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Těsto na knedlíky připravíme podle návodu. Navíc do něho přidáme jednu nastrouhanou bramboru.
    Z bramborového těsta vyválíme rovnoměrný váleček a rozdělíme jej na stejně velké dílky. Špekáčky nakrájíme na malé kostičky.
  2. krok2 Jednotlivé dílky rozválíme na placičky, naplníme je kousky uzeniny a pečlivě  zabalíme.

  3. krok3 Naplněné knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody a pomalu vaříme, dokud se neodlepí od dna hrnce.
  4. Cibule oloupeme, přepůlíme a nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky. V hrnci rozehřejeme sádlo a cibulku zlehka orestujeme. Přidáme kmín, sůl, cukr a ocet, přiklopíme pokličkou a podusíme.

  5. Knedlíky podáváme společně s cibulovým zelím.
     
    TIP: Vhodnou přílohou je samozřejmě také kysané zelí nebo dušený špenát. Cibulové zelí však stojí za vyzkoušení.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřové koleno

Vepřové koleno

Výborné i s chlebem a jablečným křenem. Tamara Kondlerová, Šumperk
Škola vaření /13.10.16
Zahradníkova krůta

Zahradníkova krůta

Při pečení zkus přidat trochu kmínu.

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /21.06.16
Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Vývar z uzeného by měl být silný.

Renata Stopková‚ Dolní Dunajovice

Škola vaření /21.06.14
Závitky s pohankou

Závitky s pohankou

Místo prsou lze použít vykostěná stehna.

Helena Vebrová, Kolín

Škola vaření /29.10.13
Špekové knedlíky se zelím a opečenou slaninkou

Špekové knedlíky se zelím a opečenou slaninkou

Ne zrovna dietní, ale i tak dobrý oběd.

Jana Boháčová, Děčín

Škola vaření /23.10.12
Králík na tymiánu

Králík na tymiánu

Anglická slanina králičí maso provoní.


Jana Prokopová, Dolní Město

Škola vaření /20.03.17
 

Nejnovější

Zelenina s křehkým masem

Zelenina s křehkým masem

Zeleninová jídla moc nemusím, ale když jsou ovoněná špekem, tak si na nich ...
Za pár korun /26.09.17
Bezmasé pappardelle se žampiony

Bezmasé pappardelle se žampiony

Hotové těstoviny ještě můžeme pro zjemnění pokapat olivovým olejem.

Bohdana ...

Vaříme express /26.09.17
Krůtí rizoto

Krůtí rizoto

Krásné kopečky rýže vytvaruješ formičkou nebo naběračkou.

Eva Houdecká, ...

Vaříme express /25.09.17
Kroupové rizoto s chorizem

Kroupové rizoto s chorizem

Kroupy se vaří déle, jinak rychlovka.

Bohunka Králová, Mělník

Všehochuť /25.09.17
Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Recept jsem si přivezl z pracovní stáže v Itálii.

Libor Kalivoda, Prachatice

Vaříme express /24.09.17
Vepřová pánev

Vepřová pánev

Jednoduchá zeleninová směs s masem, která se dá připravit během pár minut.

...

Vaříme express /24.09.17
Treska se žampiony

Treska se žampiony

Treska je krásně křehká ryba, která nám chutná.

Romana Stryková, Kolín

Škola vaření /23.09.17
Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Místo taveného sýra můžeš použít i klasický tvrdý sýr nastrouhaný na hrubší ...

Vaříme express /23.09.17
Penne s lečem

Penne s lečem

Lečo máme vždy zavařené do zásoby, ale čerstvé je nejlepší.

Jindřich ...

Zdravě a chutně /23.09.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama