Reklama
Knedlíky s cibulovým zelím
Fotogalerie:

Knedlíky s cibulovým zelím

Lenka Frolíková

Vráž
Potrpíme si na klasiku, proto poměrně často připravuji jídla podle babiččina receptáře.
Lenka Frolíková, Vráž

Ingredience

  • Těsto
  • 1 balení knedlíky bramborové v prášku
  • 1 ks brambory
  • 3–4 špekáčky
  • Zelí
  • 4 cibule velká
  • 1/2 lžičky kmín
  • 1 lžíce ocet vinný
  • 1 lžíce cukr krupice
  • 1 lžička sůl
  • 100 g sádlo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Těsto na knedlíky připravíme podle návodu. Navíc do něho přidáme jednu nastrouhanou bramboru.
    Z bramborového těsta vyválíme rovnoměrný váleček a rozdělíme jej na stejně velké dílky. Špekáčky nakrájíme na malé kostičky.
  2. krok2 Jednotlivé dílky rozválíme na placičky, naplníme je kousky uzeniny a pečlivě  zabalíme.

  3. krok3 Naplněné knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody a pomalu vaříme, dokud se neodlepí od dna hrnce.
  4. Cibule oloupeme, přepůlíme a nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky. V hrnci rozehřejeme sádlo a cibulku zlehka orestujeme. Přidáme kmín, sůl, cukr a ocet, přiklopíme pokličkou a podusíme.

  5. Knedlíky podáváme společně s cibulovým zelím.
     
    TIP: Vhodnou přílohou je samozřejmě také kysané zelí nebo dušený špenát. Cibulové zelí však stojí za vyzkoušení.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tvarohové kobližky s růžovým zdobením

Tvarohové kobližky s růžovým zdobením

Pohlazení na duši nejen pro vaše milované. Denisa Durdíková, Humpolec
Škola vaření /03.06.17
Preclíky

Preclíky

Podle receptu

Barbory Kantorové z Rumburka

Škola vaření /21.01.19
Kopřivová nádivka

Kopřivová nádivka

Mladé kopřivy jí dodají zajímavou chuť i vůni a získá díky nim i na vláčnosti.


...

Škola vaření /31.03.17
Okurková omáčka s párky

Okurková omáčka s párky

Okurkovou omáčku si postupně oblíbila celá rodina, i když zpočátku byla její ...
Škola vaření /14.09.10
Jihočeský kuba

Jihočeský kuba

Vzpomínka na Vánoceu babičky.

Marie Zlatušková, Praha

Škola vaření /18.12.15
Kedlubnové zelí s cuketou

Kedlubnové zelí s cuketou

Máme ho raději než klasické hlávkové.

Květa Hošková, Vratimov

Škola vaření /17.12.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu