Reklama
Knedlíky plněné směsí z mletého masa
Fotogalerie:

Knedlíky plněné směsí z mletého masa

Martina Zelinková

Příbram
Díky směsi slaniny, zeleniny a mletého masa jsou mnohem lahodnější než obyčejné masové knedlíky. Dopřej si taky tento vynikající oběd nebo večeři!
Martina Zelinková, Příbram

Ingredience

  • 5 - 6 ks brambory
  • 200 g mouka hrubá
  • 50 g krupice
  • 2 ks vejce
  • sůl podle chuti
  • 1 ks cibule
  • 200 g maso mleté
  • 1 ks paprika červená sterilovaná
  • 50 g slanina anglická
  • 1 stroužek česnek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí oloupeme a nastrouháme na struhadle najemno.
  2. krok2 Přidáme vejce, sůl, krupici, zamícháme a přidáme hrubou mouku. Vypracujeme těsto, které necháme v lednici chvilku odpočinout.
  3. krok3 Mezitím si připravíme masovou směs. Nakrájíme cibulku, nakládanou papriku a anglickou slaninu. V pánvi vše lehce osmažíme, přidáme i mleté maso. Vše promícháme a podusíme. Směs osolíme, opepříme a smícháme s utřeným česnekem.
  4. Z bramborového těsta děláme placky, na ně dáváme směs z mletého masa (asi tak 2 lžičky – podle toho, jak velké děláme knedlíky). Pak zabalíme a uděláme kuličky.
  5. Vkládáme je do vroucí osolené vody a vaříme 15 minut, dokud knedlíky nevyplavou na povrch.
  6. Hotové knedlíky podáváme ozdobené čerstvou cibulkou a lehce pokapané přepuštěným máslem.

Pošli recept! - Speciál - Recepty z brambor (25.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jáhly se zelím

Jáhly se zelím

Pochutnej si zdravě a jako za starých časů. Rudolf Novák, Milevsko
Škola vaření /09.04.09
Koláčky

Koláčky

Ke kávě jako stvořené. Chutnají skvěle. Jen nezapomeň na rum.
Libuše Kyselá, Libina
Škola vaření /19.01.11
Králík v majonéze

Králík v majonéze

Přestože žili ve městě, chovali moji prarodiče králíky a slepice celý život.

...

Škola vaření /21.01.16
Makové vdolečky

Makové vdolečky

Kynuté makové vdolečky, které se hodí výborně k zakousnutí, a také jako pečivo ke ...

Škola vaření /02.05.12
Vepřový kotlík

Vepřový kotlík

Je zvláštní, že všechny ty dobroty nám stejně v dětství chutnaly nějak líp.
David ...
Škola vaření /24.02.10
Jihočeský kuba

Jihočeský kuba

Vzpomínka na Vánoceu babičky.

Marie Zlatušková, Praha

Škola vaření /18.12.15
 

Nejnovější

Koláčky s nivou a cuketou

Koláčky s nivou a cuketou

Můžeš je hezky zabalit do celofánu a dát svému školáčkovi na svačinku....
Za pár korun /19.10.17
Vaječná pizza

Vaječná pizza

Večeře ze surovin, které jsou vždy po ruce.

Eva Hrušková, Nový Jičín

Za pár korun /19.10.17
Sýrovo-celerové placičky

Sýrovo-celerové placičky

Máš-li doma čerstvé bylinky, přidej je také.

Jana Horáková, Mladá Boleslav

Za pár korun /19.10.17
Tvarohové chrupinky

Tvarohové chrupinky

Drobné půlměsíčky se mohou hodit i jako vánoční cukroví.

Lenka Němcová,...

Škola vaření /19.10.17
Závitky plněné zelím

Závitky plněné zelím

Můžeš je posypat špetkou chilli.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.10.17
Kremrole

Kremrole

Syn je miluje, peču mu je na narozeniny.

Katka Hrabáková, Příbram

Škola vaření /19.10.17
Řízečky v balíčku

Řízečky v balíčku

Zajímavá úprava, ideální jako oběd pro návštěvu.

Marta Beníčková, Veverská ...

Všehochuť /19.10.17
Španělské churros

Španělské churros

Recept jsem si loni přivezla z dovolené a od té doby dělám churros často, protože ...

Všehochuť /18.10.17
Kapaný dort

Kapaný dort

Ještě teplý potřeme zavařeninou, necháme vychladnout a posypeme kokosem.


Libuše ...

Sladký život /18.10.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama