Reklama
Knedlíky plněné směsí z mletého masa
Fotogalerie:

Knedlíky plněné směsí z mletého masa

Martina Zelinková

Příbram
Díky směsi slaniny, zeleniny a mletého masa jsou mnohem lahodnější než obyčejné masové knedlíky. Dopřej si taky tento vynikající oběd nebo večeři!
Martina Zelinková, Příbram

Ingredience

  • 5 - 6 ks brambory
  • 200 g mouka hrubá
  • 50 g krupice
  • 2 ks vejce
  • sůl podle chuti
  • 1 ks cibule
  • 200 g maso mleté
  • 1 ks paprika červená sterilovaná
  • 50 g slanina anglická
  • 1 stroužek česnek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí oloupeme a nastrouháme na struhadle najemno.
  2. krok2 Přidáme vejce, sůl, krupici, zamícháme a přidáme hrubou mouku. Vypracujeme těsto, které necháme v lednici chvilku odpočinout.
  3. krok3 Mezitím si připravíme masovou směs. Nakrájíme cibulku, nakládanou papriku a anglickou slaninu. V pánvi vše lehce osmažíme, přidáme i mleté maso. Vše promícháme a podusíme. Směs osolíme, opepříme a smícháme s utřeným česnekem.
  4. Z bramborového těsta děláme placky, na ně dáváme směs z mletého masa (asi tak 2 lžičky – podle toho, jak velké děláme knedlíky). Pak zabalíme a uděláme kuličky.
  5. Vkládáme je do vroucí osolené vody a vaříme 15 minut, dokud knedlíky nevyplavou na povrch.
  6. Hotové knedlíky podáváme ozdobené čerstvou cibulkou a lehce pokapané přepuštěným máslem.

Pošli recept! - Speciál - Recepty z brambor (25.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Česnečka trochu jinak

Česnečka trochu jinak

Můj recept je trochu jiný, ale také dobrý. Jaroslava Mudrochová, Dolníky
Škola vaření /28.02.10
Králík na cibuli

Králík na cibuli

Radši mám čerstvého králíka od farmáře než mraženého z Číny, který se prodává v...

Škola vaření /23.01.17
Babiččiny beleše

Babiččiny beleše

Sladkosti od mojí babičky jsou prostě nepřekonatelné. Navíc je moje bábinka docela ...
Škola vaření /08.12.08
Jáhly se zelím

Jáhly se zelím

Pochutnej si zdravě a jako za starých časů.
Rudolf Novák, Milevsko
Škola vaření /09.04.09
Sladkokyselé vepřové

Sladkokyselé vepřové

Česnekové výhonky lze nahradit pórkem.

Iva Trhoňová, Nesovice

Škola vaření /25.05.16
Houbový kuba

Houbový kuba

Tradiční jídlo, které  kdysi vařívaly naše  babičky právě ...

Škola vaření /30.11.16
 

Nejnovější

Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...
Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
Zapečené cibule s nivou

Zapečené cibule s nivou

Nemusíš mít obavy, po uvaření je cibule lépe stravitelná a tolik nenadýmá.

Lenka ...

Všehochuť /23.06.17
Minipizzy

Minipizzy

Mám tři malé syny, rádi pomáhají. Připravím jim placky  a oni je ozdobí dle ...

Všehochuť /22.06.17
Houbová omeleta

Houbová omeleta

Naše častá letní i podzimní večeře.

Jindra Kolomazníková, Vsetín

Za pár korun /21.06.17
Zahradníkova pochoutka

Zahradníkova pochoutka

Tahle zdravá večeře tě zasytí i bez pečiva. Můžeš ji vylepšit kousky ...

Zdravě a chutně /21.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama