Reklama
Kmínová polévka
Fotogalerie:

Kmínová polévka

Lenka Bukáčková
Lenka Bukáčková
Žďár nad Sázavou

Polévka našich prababiček, které si uměly poradit s všelijakými neduhy.

Lenka Bukáčková, Žďár nad Sázavou

Ingredience

  • 1 cibule
  • 2 lžíce olej
  • 1 l vývar (masový nebo zeleninový)
  • špetka majoránka
  • 2 hrstky nudle (nejlépe domácí)
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžičky kmín (1 lžička drceného, 1 lžička celého)
  • polévkové koření
  • 1 lžíce mouka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

10 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji orestujeme cibulku do růžova, přidáme kmín, zaprášíme moukou a uděláme cibulovou jíšku. Zalijeme vývarem, rozšleháme metličkou, přidáme majoránku.
  2. Do vroucí polévky zavaříme nudle. Krátce povaříme. Dochutíme solí, pepřem, popř. polévkovým kořením.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cibulové koláče

Cibulové koláče

Některé dobroty se prostě dědí z generace na generaci. V naší rodině považujeme za ...
Škola vaření /02.09.08
Telecí pečeně na víně

Telecí pečeně na víně

Zdenka Fialová, Chomutov

Škola vaření /07.03.18
Výtečné koláčky

Výtečné koláčky

Pekla je moje babička na vesnici ke svatbám.
Jana Machová, Nepomuk
Škola vaření /22.01.09
Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Vývar z uzeného by měl být silný.

Renata Stopková‚ Dolní Dunajovice

Škola vaření /21.06.14
Vepřové s celerovou omáčkou

Vepřové s celerovou omáčkou

Spousta lidí nemá celer příliš v lásce, ale když se dobře upraví, je možné si ...

Škola vaření /19.02.15
Pikantní nakládané okurky a kukuřičky

Pikantní nakládané okurky a kukuřičky

Výhodou je, že nemusíš předem vařit nálev.
Božena Kolářová, Nový Knín
Škola vaření /19.11.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu