Reklama
Reklama
Klopsy se zelím
Fotogalerie:

Klopsy se zelím

Ivana Bartušková

Bítovčice
Výborným sytým obědem zaženeš hlad. 
Ivana Bartušková, Bítovčice

Ingredience

  • Klopsy
  • 500 g maso vepřové mleté
  • 1 ks vejce
  • 1 lžíce paprika sladká mletá
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 stroužky česnek
  • 100 g rýže
  • Omáčka
  • 2 - 3 lžíce olej
  • 1 ks cibule
  • 6 kuliček nové koření
  • 3 ks bobkový list
  • 1 lžíce rajský protlak
  • 500 zelí kysané

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Rýži dobře propláchneme a uvaříme. Poté rýži a všechny další suroviny na klopsy smícháme a zpracujeme v těsto, ze kterého tvoříme středně velké koule.
  2. Do hrnce nalijeme olej a přisypeme oloupanou a nadrobno pokrájenou cibulku. Krátce ji osmahneme a přidáme nové koření, bobkové listy, lžíci rajského protlaku a kysané zelí. Nakonec přidáme klopsy, trochu podlijeme vodou a dusíme asi 30 minut. Jako příloha se hodí brambory.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme na chalupě (17.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

‚‚Sejkory‘‘ mojí babičky

‚‚Sejkory‘‘ mojí babičky

Pokud máme houby, můžeme je také přidat. Běla Kotrbová, Hradec Králové
Škola vaření /23.12.09
Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

Ideální oběd pro stále chladnější dny.

Monika Zenberová, Šumperk

Škola vaření /09.11.17
Krůtí kaldoun s knedlíčky

Krůtí kaldoun s knedlíčky

Pokud nemáš drůbky, použij krůtí krky.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /12.06.15
Kaše z řepy

Kaše z řepy

Vařila mi ji často o prázdninách babička.
Božena Kolářová, Pouště
Škola vaření /21.01.09
Krémový dortík

Krémový dortík

Michaela Launová, Běrunice-Slibovice

Škola vaření /09.06.18
Celozrnné rohlíčky se škvarky

Celozrnné rohlíčky se škvarky

Mám ráda celozrnné rohlíky, ale tyto jsem trochu vylepšila, protože manžel miluje ...
Škola vaření /09.07.12
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama