Reklama
Klopsy se zelím
Fotogalerie:

Klopsy se zelím

Ivana Bartušková

Bítovčice
Výborným sytým obědem zaženeš hlad. 
Ivana Bartušková, Bítovčice

Ingredience

  • Klopsy
  • 500 g maso vepřové mleté
  • 1 ks vejce
  • 1 lžíce paprika sladká mletá
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 stroužky česnek
  • 100 g rýže
  • Omáčka
  • 2 - 3 lžíce olej
  • 1 ks cibule
  • 6 kuliček nové koření
  • 3 ks bobkový list
  • 1 lžíce rajský protlak
  • 500 zelí kysané

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Rýži dobře propláchneme a uvaříme. Poté rýži a všechny další suroviny na klopsy smícháme a zpracujeme v těsto, ze kterého tvoříme středně velké koule.
  2. Do hrnce nalijeme olej a přisypeme oloupanou a nadrobno pokrájenou cibulku. Krátce ji osmahneme a přidáme nové koření, bobkové listy, lžíci rajského protlaku a kysané zelí. Nakonec přidáme klopsy, trochu podlijeme vodou a dusíme asi 30 minut. Jako příloha se hodí brambory.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme na chalupě (17.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nadýchané koblihy

Nadýchané koblihy

Nadýchané koblihy plněné jahodovou zavařeninou. Alena Štrougalová, Neštěmice
Škola vaření /21.04.17
Kapr na křenu

Kapr na křenu

Je trochu pikantní, proto ho mám rád.

Ondřej Dráteník, Litomyšl

Škola vaření /08.12.16
Karbanátky s kapustou

Karbanátky s kapustou

Typicky podzimní oběd, servíruj ho s kompotem.

Kateřina Svobodová, Jindřichův Hradec

Škola vaření /19.04.16
Taštičky plněné uzeninami

Taštičky plněné uzeninami

Vůbec se nemusíš bát udělat je jako pohoštění pro přátele. Jsou výborné! ...
Škola vaření /14.07.12
Hnízda nejen vosí

Hnízda nejen vosí

Potěší malé i velké koledníky.


Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Škola vaření /29.03.17
Pouťové šátečky

Pouťové šátečky

Můžeš je naplnit také čerstvým ovocem.
Jana Klepetková, Blatnice
Škola vaření /25.08.09
 

Nejnovější

Vepřové medailonky s cibulovou omáčkou

Vepřové medailonky s cibulovou omáčkou

Cibuli restujeme pomalu, aby se uvolnil a zkaramelizoval cukr, který je v ní ...
Vaříme express /23.10.17
Brokolicové karbanátky pečené v troubě

Brokolicové karbanátky pečené v troubě

Vždy když je to jen trochu možné, snažím se smažení vyhnout.

Romana Skučková, ...

Zdravě a chutně /23.10.17
Marcipánové ovečky

Marcipánové ovečky

V Irsku, kde jsem 2 roky žila, jsou ovečky s černými hlavičkami všude, kam se ...

Všehochuť /23.10.17
Taštičky s mandlovou nádivkou

Taštičky s mandlovou nádivkou

Náplň můžeš dochutit lžící džemu.

Kamila Záplavová, Brno

Sladký život /23.10.17
Utopenci

Utopenci

Švagr, který má rád hodně ostrá jídla, přidává ještě speciální superpálivé ...

Škola vaření /22.10.17
Masová roláda

Masová roláda

Jestli chceš opravdu zajímavý oběd, udělej jako přílohu kaši z batátů.

...

Všehochuť /22.10.17
Kyselica s krůpama

Kyselica s krůpama

Ochutnal jsem ji ve Vlčnově, je dost hustá.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Škola vaření /21.10.17
Sýrové bábovičky s ořechy

Sýrové bábovičky s ořechy

Použij tvrdý sýr výraznější chuti, například goudu, ementál apod.

Blanka ...

Vaříme express /21.10.17
Kořeněná směs zeleniny

Kořeněná směs zeleniny

Harissa je pikantní feferonková pasta.

Klára Rybáčková, Kladno

Zdravě a chutně /21.10.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama