Reklama
Reklama
Klopsy se zelím
Fotogalerie:

Klopsy se zelím

Ivana Bartušková

Bítovčice
Výborným sytým obědem zaženeš hlad. 
Ivana Bartušková, Bítovčice

Ingredience

  • Klopsy
  • 500 g maso vepřové mleté
  • 1 ks vejce
  • 1 lžíce paprika sladká mletá
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 stroužky česnek
  • 100 g rýže
  • Omáčka
  • 2 - 3 lžíce olej
  • 1 ks cibule
  • 6 kuliček nové koření
  • 3 ks bobkový list
  • 1 lžíce rajský protlak
  • 500 zelí kysané

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Rýži dobře propláchneme a uvaříme. Poté rýži a všechny další suroviny na klopsy smícháme a zpracujeme v těsto, ze kterého tvoříme středně velké koule.
  2. Do hrnce nalijeme olej a přisypeme oloupanou a nadrobno pokrájenou cibulku. Krátce ji osmahneme a přidáme nové koření, bobkové listy, lžíci rajského protlaku a kysané zelí. Nakonec přidáme klopsy, trochu podlijeme vodou a dusíme asi 30 minut. Jako příloha se hodí brambory.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme na chalupě (17.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zadělávané dršťky

Zadělávané dršťky

Kdo neokusil, neuvěří, jaká je to mňamka. Božena Kolářová, Pouště
Škola vaření /12.05.16
Staročeské rizoto

Staročeské rizoto

Pohanka obsahuje rutin, který chrání cévy.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Škola vaření /03.11.13
Cibulová remuláda

Cibulová remuláda

Máme ji moc rádi, a když přijdou na oběd hosté, pokaždé s ní mám velký ...

Škola vaření /02.03.14
Babiččiny placičky

Babiččiny placičky

Na této lahůdce jsem doslova vyrostla.
Beáta Gotwaldová,
Ostrava-Zábřeh
Škola vaření /12.01.09
Kachna v šouletu

Kachna v šouletu

Klasika, na kterou se zapomíná.

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /30.06.16
Hovězí flamendr s rýží

Hovězí flamendr s rýží

Příprava v tlakovém hrnci je nejjednodušší.

Petra Čertová, Ústí nad Labem

Škola vaření /01.12.14
 

Nejnovější

Chalupářské klobásy

Chalupářské klobásy

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Škola vaření /08.02.19
Vařený bůček

Vařený bůček

Ladislav Vesecký,


Zlaté Hory

Škola vaření /08.02.19
Masopustní kobližky

Masopustní kobližky

Miroslava Dvořáková, 

Nové Syrovice

Škola vaření /08.02.19
Pamlsek z nepečených jablek

Pamlsek z nepečených jablek

Martina Uhlíková, Beroun

Sladký život /08.02.19
Šoulet s uzeným

Šoulet s uzeným

Vydatná zimní klasika

Podle receptu Marty Strakové z Jičína

Za pár korun /07.02.19
Ovesné lívance

Ovesné lívance

Aneta Wožnická, Litoměřice

Zdravě a chutně /07.02.19
Bramborový koláč

Bramborový koláč

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /07.02.19
Dvoubarevný citronový koláč

Dvoubarevný citronový koláč

Daniela Jelínková, Hostim

Sladký život /07.02.19
Banánovo-jablečný závin

Banánovo-jablečný závin

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /07.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama