Ingredience
- Klopsy
- 500 g maso vepřové mleté
- 1 ks vejce
- 1 lžíce paprika sladká mletá
- sůl a pepř podle chuti
- 2 stroužky česnek
- 100 g rýže
- Omáčka
- 2 - 3 lžíce olej
- 1 ks cibule
- 6 kuliček nové koření
- 3 ks bobkový list
- 1 lžíce rajský protlak
- 500 zelí kysané
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rýži dobře propláchneme a uvaříme. Poté rýži a všechny další suroviny na klopsy smícháme a zpracujeme v těsto, ze kterého tvoříme středně velké koule.
-
Do hrnce nalijeme olej a přisypeme oloupanou a nadrobno pokrájenou cibulku. Krátce ji osmahneme a přidáme nové koření, bobkové listy, lžíci rajského protlaku a kysané zelí. Nakonec přidáme klopsy, trochu podlijeme vodou a dusíme asi 30 minut. Jako příloha se hodí brambory.