Reklama
Reklama
Kaše z řepy
Fotogalerie:

Kaše z řepy

Božena Kolářová

Pouště
Vařila mi ji často o prázdninách babička.
Božena Kolářová, Pouště

Ingredience

  • 1 kg řepa červená
  • 200 ml vývar zeleninový
  • 1 lžička mouka hladká
  • 2 cibule
  • 100 ml smetana zakysaná
  • pepř
  • sůl
  • sádlo

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Na sádle osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou. Uvaříme oloupanou řepu, nakrájíme ji na kousky a na­strou­háme.
  2. Nastrouhanou řepu přidáme k orestované cibulce. Osolíme, opepříme a zalijeme vývarem.
  3. Kaši provaříme a nakonec na talíři ozdobíme a dochutíme zakysanou smetanou.

    TIP: Můžeme použít nejrůznější koření a nakonec lze kaši ozdobit lístkem meduňky.

Pošli recept! 2/2009 (14.1.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní medová žebírka

Pikantní medová žebírka

Máme rádi maso, alespoň jednou denně se na našem stole musí objevit. Medová žebírka ...
Škola vaření /19.08.13
‚‚Šulánky‘‘ s ořechy

‚‚Šulánky‘‘ s ořechy

Zvládne je i úplně nezkušená kuchařka.
Tereza Mrowiecová, Karviná
Škola vaření /25.01.10
Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

Malé škvarkové koláčky chutnají skvěle teplé i studené.

Pavel Štrougal, Ústí ...

Škola vaření /19.07.13
Staročeské pekáče

Staročeské pekáče

Nesmíme dopustit, aby pokrmy našich babiček skončily v zapomnění.

Anna Veselá, ...

Škola vaření /22.03.15
Segedínský guláš

Segedínský guláš

Pokud mají přijet vnoučata, dělám ho z kuřecího masa, je také výborný.

Jana ...

Škola vaření /30.10.16
Pečenky

Pečenky

Jsou podobné chlebu ve vajíčku, ale chutnější.
Andrea Řezníčková, Praha
Škola vaření /25.02.12
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama