Reklama
Kaše z řepy
Fotogalerie:

Kaše z řepy

Božena Kolářová

Pouště
Vařila mi ji často o prázdninách babička.
Božena Kolářová, Pouště

Ingredience

  • 1 kg řepa červená
  • 200 ml vývar zeleninový
  • 1 lžička mouka hladká
  • 2 cibule
  • 100 ml smetana zakysaná
  • pepř
  • sůl
  • sádlo

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Na sádle osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou. Uvaříme oloupanou řepu, nakrájíme ji na kousky a na­strou­háme.
  2. Nastrouhanou řepu přidáme k orestované cibulce. Osolíme, opepříme a zalijeme vývarem.
  3. Kaši provaříme a nakonec na talíři ozdobíme a dochutíme zakysanou smetanou.

    TIP: Můžeme použít nejrůznější koření a nakonec lze kaši ozdobit lístkem meduňky.

Pošli recept! 2/2009 (14.1.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zelánky

Zelánky

Babiččiny zelánky mi dodnes připomínají mé pohodové dětství. Luděk Kovář, ...
Škola vaření /09.11.08
Ořechová bábovka

Ořechová bábovka

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /12.10.18
Krémová bramboračka

Krémová bramboračka

Krémová bramboračka podle babičky Helenky si v naší rodině už vydobyla nezastupitelné ...
Škola vaření /23.09.08
Vepřová játra

Vepřová játra

Zůstanou krásně šťavnatá, skvěle se doplňují s ostatními ingrediencemi.

Jindřich ...

Škola vaření /04.01.17
Kynuté buchty s mákem

Kynuté buchty s mákem

Kristina Baráková, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /23.11.18
Taštičky

Taštičky

Na sladkou tečku se vždy těší celá rodina.
Hana Mrázová, Antonínův Důl
Škola vaření /14.09.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu