Křupavá lahůdka, které se nebudeš moct nabažit.
Jitka Řepková, Praha
Ingredience
- Ingredience
- 200 ml voda
- 1 lžička instantní kvásek
- 1 lžíce cukr
- 1 lžička sůl
- 125 g stella
- 480 g hladká mouka
- 1/2 sáčku instantní droždí
- trocha na vál hladká mouka
- na potření olej
- na posypání mletá sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do domácí pekárny nalijeme vodu. K jedné straně nasypeme kvásek a cukr, ke druhé sůl. Tuk necháme rozpustit, poté dáme mírně zchladnout a vlijeme do pekárny. Přisypeme mouku a instantní droždí.
-
V pekárně necháme těsto vykynout. Hotové těsto vyklopíme na vál s hladkou moukou a rozválíme je na placku. Z ní nakrájíme deset obdélníků a z každého stočíme rohlík, který mírně zahneme.
-
Rohlíky naskládáme na plechy vyložené pečicím papírem a necháme na plechu ještě chvíli nakynout.
-
Pak je potřeme olejem a posypeme solí. Pečeme v předehřáté troubě při 230 °C asi 10–15 minut.