Reklama
Karbanátky s kedlubnovým zelím
Fotogalerie:

Karbanátky s kedlubnovým zelím

Alena Krátká

Hodonín

Klasické zelí mi nedělá dobře, proto raději volím jako přílohu to kedlubnové.

Alena Krátká, Hodonín

Ingredience

  • Karbanátky:
  • 60 g strouhanka
  • 200 ml mléko
  • 1 stroužek česnek
  • 500 g mleté maso (vepřové a hovězí)
  • podle chuti sůl, pepř a majoránka
  • 1 vejce
  • 1 bílek
  • trocha drceného kmínu
  • Kedlubnové zelí:
  • 1 cibule
  • 4 větší kedlubny
  • 2 lžíce máslo
  • trocha cukru a soli
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 lžíce hladká mouka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Strouhanku zalijeme mlékem a necháme provlhnout. Česnek oloupeme a prolisujeme. Mleté maso ochutíme česnekem, solí, pepřem a majoránkou. Přidáme jedno vejce a namočenou strouhanku, vše řádně prohněteme a vytvoříme tak hustější hmotu. Lžící z ní vykrajujeme větší kousky a tvoříme z nich kuličky. Pokud se nám maso lepí na ruce, navlhčíme si je studenou vodou.

  2. krok2

    Hotové kuličky skládáme vedle sebe do pekáčku a podlijeme je trochou vody, zhruba do 0,5 cm výšky. Karbanátky potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme drceným kmínem. Dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme 20 až 30 minut.

  3. Zatímco se pečou karbanátky, připravíme si kedlubnové zelí. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Kedlubny oloupeme a nastrouháme nahrubo. Na lžíci másla osmahneme cibuli, přidáme kedlubny, krátce společně orestujeme, osolíme a zalijeme vodou.

  4. Kedlubny dusíme na mírném plameni do změknutí. Potom je dochutíme cukrem, solí  a citronovou šťávou podle chuti, každý má rád jinak kyselé. Na úplný závěr obalíme kousek másla v hladké mouce a vmícháme do zelí. Ještě chvíli povaříme.

  5. Pečené karbanátky podáváme s kedlubnovým zelím a vařeným bramborem.

Pošli recept! 6/2013 (6.5.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramboráky plněné masovou směsí a sýrem

Bramboráky plněné masovou směsí a sýrem

Masovou směs do bramboráků dobře provoní nasekaná pažitka a pórek. Luděk Vláčil, ...
Škola vaření /30.05.11
Čočka trochu jinak

Čočka trochu jinak

Kečup a koření jí teprve dají správný říz!
Pavla Blechová, Hnátnice
Škola vaření /12.01.09
nebeská nádivka

nebeská nádivka

Říkáme jí nebeská, protože je opravdu vynikající. Každý, kdo ji ochutnal, odcházel ...
Škola vaření /23.09.08
Bramborák na plech

Bramborák na plech

 Je zdravější než klasický smažený.
Pavlína Kotrbová, Jihlava
Škola vaření /20.12.11
Husička s nádivkou

Husička s nádivkou

Nejlepší je s knedlíkem a se zelím.

Alena Sudová, Praha

Škola vaření /21.04.16
Bramborový závin

Bramborový závin

Možná vypadá příprava rolády dost složitě, ale díky fólii je to velmi snadné.

...
Škola vaření /14.04.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu