Reklama
Karbanátky s kedlubnovým zelím
Fotogalerie:

Karbanátky s kedlubnovým zelím

Alena Krátká

Hodonín

Klasické zelí mi nedělá dobře, proto raději volím jako přílohu to kedlubnové.

Alena Krátká, Hodonín

Ingredience

  • Karbanátky:
  • 60 g strouhanka
  • 200 ml mléko
  • 1 stroužek česnek
  • 500 g mleté maso (vepřové a hovězí)
  • podle chuti sůl, pepř a majoránka
  • 1 vejce
  • 1 bílek
  • trocha drceného kmínu
  • Kedlubnové zelí:
  • 1 cibule
  • 4 větší kedlubny
  • 2 lžíce máslo
  • trocha cukru a soli
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 lžíce hladká mouka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Strouhanku zalijeme mlékem a necháme provlhnout. Česnek oloupeme a prolisujeme. Mleté maso ochutíme česnekem, solí, pepřem a majoránkou. Přidáme jedno vejce a namočenou strouhanku, vše řádně prohněteme a vytvoříme tak hustější hmotu. Lžící z ní vykrajujeme větší kousky a tvoříme z nich kuličky. Pokud se nám maso lepí na ruce, navlhčíme si je studenou vodou.

  2. krok2

    Hotové kuličky skládáme vedle sebe do pekáčku a podlijeme je trochou vody, zhruba do 0,5 cm výšky. Karbanátky potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme drceným kmínem. Dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme 20 až 30 minut.

  3. Zatímco se pečou karbanátky, připravíme si kedlubnové zelí. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Kedlubny oloupeme a nastrouháme nahrubo. Na lžíci másla osmahneme cibuli, přidáme kedlubny, krátce společně orestujeme, osolíme a zalijeme vodou.

  4. Kedlubny dusíme na mírném plameni do změknutí. Potom je dochutíme cukrem, solí  a citronovou šťávou podle chuti, každý má rád jinak kyselé. Na úplný závěr obalíme kousek másla v hladké mouce a vmícháme do zelí. Ještě chvíli povaříme.

  5. Pečené karbanátky podáváme s kedlubnovým zelím a vařeným bramborem.

Pošli recept! 6/2013 (6.5.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tvarohová roláda

Tvarohová roláda

Termix můžeš zvolit, jaký jen chceš! Věra Korzárová, Ostrov
Škola vaření /31.05.17
Vepřový guláš s fazolemi

Vepřový guláš s fazolemi

Dobrým gulášem nasytíte partu kamarádů na jeden zátah!

Tereza Mrowiecová, Karviná

Škola vaření /19.04.12
Růžolící džem

Růžolící džem

Jahodovou sezonu je třeba naplno využít.

Kateřina Gajová, Brno

Škola vaření /13.09.15
Husokachna s ovocem

Husokachna s ovocem

Chuť ovoce s masem máme rádi.

Anna Šušláková, Most

Škola vaření /21.07.16
Skořicové rybky

Skořicové rybky

Vlasta Melechová, Mladá Boleslav

Škola vaření /21.11.17
Králík na šalvěji

Králík na šalvěji

Podle receptu

Lukáše Čapka z Frýdku-Místku

Škola vaření /21.03.19
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama