Ingredience
- 1 střední hlávka kapusta
- 500 g maso hovězí mleté
- 2–3 vejce
- špetka sůl
- špetka pepř
- dle chuti oregáno
- dle chuti bazalka
- dle chuti petrželka
- 1 česnek
- 2 lžíce olej olivový
- dle potřeby vločky ovesné
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kapustu rozčtvrtíme a krátce povaříme v osolené vodě. Pak ji nahrubo nasekáme a smícháme s mletým masem a vejci.
-
Osolíme‚ opepříme a přidáme bylinky podle toho‚ co se doma právě zelená – oregano‚ bazalku nebo petržel.
-
Přidáme najemno nasekaný česnek a zprudka osmahneme na olivovém oleji. Zahustíme drcenými ovesnými vločkami a upečeme v troubě. Chutná s bramborami nebo v rajské omáčce.