Velká pochoutka, navíc zdravá úprava.
Dominika Nová, Znojmo
Ingredience
- 1/2 celeru
- 2 petržele
- 2 mrkve
- 4 cibule
- trocha citronové kůry
- 5 hřebíčků
- podle chuti pepř
- 5 zrnek nového koření
- 1 bobkový list
- trocha tymiánu
- 1 kapr
- 100 ml octa
- podle potřeby sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do většího hrnce vložíme zeleninu nakrájenou na tenké proužky, přidáme citronovou kůru, zalijeme 2 litry vody a vaříme asi 10 minut i se sáčkem s kořením.
-
Rybu polijeme horkým octem, osolíme a vložíme do hrnce na předvařenou zeleninu. Sáček s kořením odstraníme a pod poklicí velmi zvolna vaříme 30–45 minut. Podáváme nejlépe s bramborami sypanými petrželí a strouhaným křenem se šlehačkou.