Reklama
Kapr načerno
Fotogalerie:

Kapr načerno

Dagmar Vašíková

Brno

Vyzkoušej staročeskou specialitu.

Dagmar Vašíková, Brno

Ingredience

  • 1 kg kapr
  • 1 citron
  • trocha soli
  • 1 cibule
  • 200 g kořenová zelenina
  • 100 g máslo
  • 1 lžička cukr
  • trocha osta
  • 15 g hladká mouka
  • kousek perníku
  • několik kuliček pepře a nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 50 g švestková povidla
  • 100 ml červené víno
  • 1 hrst rozinky
  • 20 g loupané mandle

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Rybu pokapeme citronovou šťávou rozmíchanou se solí a necháme 2 hodiny odležet. Pak rybu vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme ji doměkka. Vyjmeme. Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, na části rozehřátého másla ji osmažíme. Potom ji posypeme cukrem a opražíme dočervena. Zalijeme trochou vývaru z kapra, přidáme dvě kolečka citronu a ocet.

  2. Ze zbylého másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, vlijeme ji do zeleniny, dobře rozmícháme a necháme vzkypět. Přidáme nastrouhaný perník, koření, povidla a vaříme 20 minut. Vlijeme víno, dochutíme, vyndáme kuličky koření a bobkový list a rozmixujeme. Vložíme rybu, rozinky, nakrájené mandle a několik minut povaříme.

Pošli recept! 12/2012 (5.11.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní okurkové plátky s cibulí

Pikantní okurkové plátky s cibulí

Vynikající nakládané okurky se hodí při mnoha příležitostech. Jitka Vosková, ...
Škola vaření /13.10.11
Bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky

Domácí jsou velmi chutné, přitom to není nic složitého ani pro začínající kuchařky.

...
Škola vaření /26.04.15
Tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Blanka Jirásková, Tachov

Škola vaření /24.03.19
Taštičky plněné uzeninami

Taštičky plněné uzeninami

Vůbec se nemusíš bát udělat je jako pohoštění pro přátele. Jsou výborné! ...
Škola vaření /14.07.12
Obalovaná  vinná klobása

Obalovaná vinná klobása

Smažíme je na středním plameni, aby se pěkně propekly, ale přitom nebyly moc tmavé.

...

Škola vaření /01.12.16
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Jako oběd nebo večeře nasladko je nedostižný.

Alžběta Hrdinková, Chrudim

Škola vaření /29.04.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu