Reklama
Reklama
Kapr načerno
Fotogalerie:

Kapr načerno

Dagmar Vašíková

Brno

Vyzkoušej staročeskou specialitu.

Dagmar Vašíková, Brno

Ingredience

  • 1 kg kapr
  • 1 citron
  • trocha soli
  • 1 cibule
  • 200 g kořenová zelenina
  • 100 g máslo
  • 1 lžička cukr
  • trocha osta
  • 15 g hladká mouka
  • kousek perníku
  • několik kuliček pepře a nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 50 g švestková povidla
  • 100 ml červené víno
  • 1 hrst rozinky
  • 20 g loupané mandle

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Rybu pokapeme citronovou šťávou rozmíchanou se solí a necháme 2 hodiny odležet. Pak rybu vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme ji doměkka. Vyjmeme. Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, na části rozehřátého másla ji osmažíme. Potom ji posypeme cukrem a opražíme dočervena. Zalijeme trochou vývaru z kapra, přidáme dvě kolečka citronu a ocet.

  2. Ze zbylého másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, vlijeme ji do zeleniny, dobře rozmícháme a necháme vzkypět. Přidáme nastrouhaný perník, koření, povidla a vaříme 20 minut. Vlijeme víno, dochutíme, vyndáme kuličky koření a bobkový list a rozmixujeme. Vložíme rybu, rozinky, nakrájené mandle a několik minut povaříme.

Pošli recept! 12/2012 (5.11.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Podvojanský zelbulgur

Podvojanský zelbulgur

Tradiční jídlo z pomezí Moravy a Slezska. Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem ...
Škola vaření /20.02.14
Zapečené domácí fleky

Zapečené domácí fleky

Chutnají jako ty, které dělávala moje babička. Uzené by mělo být jemně prorostlé, pak...
Škola vaření /07.04.12
Tvarohová roláda

Tvarohová roláda

Termix můžeš zvolit, jaký jen chceš!

Věra Korzárová, Ostrov

Škola vaření /31.05.17
Fleky s uzeným a bylinkami

Fleky s uzeným a bylinkami

Alena Štrougalová, Neštěmice

Škola vaření /23.01.19
Beskydská celeračka

Beskydská celeračka

Zaručujeme, že si na ní všichni pošmáknou.

Radka a Tomáš Ševčíkovi, ...

Škola vaření /12.01.15
Krémová polévka z dýně, jablek a brambor

Krémová polévka z dýně, jablek a brambor

Na talíři vypadá úžasně, a ta chuť! Dýňovky patří u nás doma k těm ...
Škola vaření /27.09.12
 

Nejnovější

Domácí bagel se žervé

Domácí bagel se žervé

Čerstvé jsou nejlepší Podle receptu Heleny ...
Za pár korun /24.02.19
Kuřátko s houbovou nádivkou

Kuřátko s houbovou nádivkou

Olga Salačová, Opava

Škola vaření /24.02.19
Ovesné palačinky

Ovesné palačinky

Pro mlsné děti

Podle receptu Karolíny Urbanové z Chomutova

Zdravě a chutně /24.02.19
Jarní pomazánka

Jarní pomazánka

Svačina, která tě osvěží

Podle receptu Petry Crhákové z Rokycan

Vaříme express /23.02.19
Zahradnické topinky

Zahradnické topinky

Vláďa Strnad, Praha

Vaříme express /23.02.19
Salát s jablky a kuřetem

Salát s jablky a kuřetem

Podle receptu

Hany Slavíčkové z Kopřivnice

Zdravě a chutně /23.02.19
Zdravé ráno podle Marka

Zdravé ráno podle Marka

Marek Neuman, Kamenice u Jihlavy

Zdravě a chutně /23.02.19
Indický dhal

Indický dhal

Podávej s plackou čapátí

Podle receptu Evy Hajánkové ze Šumperka

...
Všehochuť /23.02.19
Biftek s čoko-chilli omáčkou

Biftek s čoko-chilli omáčkou

Alena Štrougalová, Neštěmice

Všehochuť /23.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama