Reklama
Kapr na křenu
Fotogalerie:

Kapr na křenu

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je trochu pikantní, proto ho mám rád.

Ondřej Dráteník, Litomyšl

Ingredience

  • 100 g křenu
  • 3 lžíce hrubé mouky
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 1 lžička pálivé mleté papriky
  • podle chuti sůl
  • 4 porce kapra
  • 500 g brambor
  • 50 g másla
  • podle chuti tatarská omáčka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Křen očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Mouku smícháme se sladkou i pálivou paprikou, osolíme. V této směsi připravené porce kapra obalíme. 

  2. krok2

    Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Necháme je mírně zchladnout, potom je oloupeme a nakrájíme asi na půlcentimetrové plátečky. 

  3. krok3

    V pánvi necháme rozpustit část másla, porce kapra na něm osmažíme nejprve z jedné strany, potom obrátíme, přidáme zbytek másla, zasypeme nastrouhaným křenem a opékáme dalších přibližně 5 minut. 

  4. Mezitím na jiné pánvi osmažíme plátky brambor a podle chuti je osolíme. Kapra na křenu podáváme s opečenými brambory a tatarskou omáčkou. 

Pošli recept! - Speciál - Vánoční dobroty (20.11.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Vývar s knedlíčky

Vývar s knedlíčky

Při nedělním obědě polévka nesmí chybět. Marie Luhová, Trutnov
Škola vaření /11.11.13
Vánoční smažený kapřík

Vánoční smažený kapřík

V trojobalu obalený a dozlatova usmažený kapr je prostě vánoční klasika.

...

Škola vaření /30.11.16
Červená  vajíčka

Červená vajíčka

Jsou spíše fialová, ale i tak vypadají úžasně. Je to milá dekorace velikonočního ...
Škola vaření /30.03.12
Fleky s uzeným masem

Fleky s uzeným masem

U nás doma hodně oblíbená česká klasika nabízí mnoho variant.

Jan Šulc, ...

Škola vaření /22.06.16
Domácí buchty

Domácí buchty

Jejich vůně mě přenese do dětství.
Hana Postránecká,
České Budějovice
Škola vaření /19.03.10
Malé domácí paštiky

Malé domácí paštiky

Je to poměrně pracná záležitost, se kterou si hraju, jen když mám dost času a – jak ...
Škola vaření /25.08.11
 

Nejnovější

Noky od mé maminky

Noky od mé maminky

Pokaždé byly skvělé teplé k obědu i studené ke svačině. Radim Nový, Jáchymov...
Škola vaření /18.08.17
Hamburger s překvapením

Hamburger s překvapením

Ráda používám i plísňový sýr, jako je třeba niva. Masíčko pak dostane ...

Vaříme express /18.08.17
Zapečený chléb s brokolicí

Zapečený chléb s brokolicí

Líp se pokrm připravuje ze staršího chleba.

Božena Peřinová, Luka nad ...

Vaříme express /18.08.17
Cuketové placičky

Cuketové placičky

Nádherně voní už při smažení.

Petra Geletičová, Sloupno

Vaříme express /18.08.17
Mletý steak na zelenině

Mletý steak na zelenině

Svěží křehká zelenina a šťavnaté plátky mletého masa tvoří jednoduchý, ...

Vaříme express /18.08.17
Club Sandwich

Club Sandwich

Prima americká pochoutka.

Veronika Čiperová, Týn nad Vltavou

Všehochuť /18.08.17
Tartaletky s ovocem

Tartaletky s ovocem

Má rodina vždy ocení, když dostanou po obědě malý dezert ve své vlastní ...

Sladký život /18.08.17
Květákový salát

Květákový salát

Pro dietnější variantu nahraď majolku jogurtem.

Naďa Indruchová, Valašské ...

Za pár korun /17.08.17
Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Pokud chceš, aby byly porce větší, kup si místo klasických žampiony portobello.

...

Vaříme express /17.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama