Reklama
Kapr na křenu
Fotogalerie:

Kapr na křenu

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je trochu pikantní, proto ho mám rád.

Ondřej Dráteník, Litomyšl

Ingredience

  • 100 g křenu
  • 3 lžíce hrubé mouky
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 1 lžička pálivé mleté papriky
  • podle chuti sůl
  • 4 porce kapra
  • 500 g brambor
  • 50 g másla
  • podle chuti tatarská omáčka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Křen očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Mouku smícháme se sladkou i pálivou paprikou, osolíme. V této směsi připravené porce kapra obalíme. 

  2. krok2

    Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Necháme je mírně zchladnout, potom je oloupeme a nakrájíme asi na půlcentimetrové plátečky. 

  3. krok3

    V pánvi necháme rozpustit část másla, porce kapra na něm osmažíme nejprve z jedné strany, potom obrátíme, přidáme zbytek másla, zasypeme nastrouhaným křenem a opékáme dalších přibližně 5 minut. 

  4. Mezitím na jiné pánvi osmažíme plátky brambor a podle chuti je osolíme. Kapra na křenu podáváme s opečenými brambory a tatarskou omáčkou. 

Pošli recept! - Speciál - Vánoční dobroty (20.11.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tvarohové pagáčky

Tvarohové pagáčky

Naše oblíbená večeře. Andrea Ulrichová, Vrútky-Martin
Škola vaření /14.01.15
Slepičí polévka s nudlemi

Slepičí polévka s nudlemi

Moje babička říkávala, že polévka je „grunt“, v neděli nesměla chybět.

...

Škola vaření /25.06.16
Myslivecká polévka

Myslivecká polévka

Zvěřina je bohužel nedostatkové zboží, jinak bychom ji měli na stole mnohem ...
Škola vaření /29.03.10
Koblihy plněné šunkou

Koblihy plněné šunkou

Smažené koblihy nasladko s nejrůznější marmeládou zná asi každý. Ani milovníci ...
Škola vaření /28.09.12
Palačinky s jahodami

Palačinky s jahodami

Nejrychlejší večeří jsou u nás palačinky.
Elisabeta Hruza, Žatec
Škola vaření /11.11.10
Kynutý koláč „Slunečnice“

Kynutý koláč „Slunečnice“

Stačí si trochu pohrát, výsledek stojí za to.

Marta Lešová, Košice

Škola vaření /04.08.14
 

Nejnovější

Utopenci

Utopenci

Švagr, který má rád hodně ostrá jídla, přidává ještě speciální superpálivé ...
Škola vaření /22.10.17
Masová roláda

Masová roláda

Jestli chceš opravdu zajímavý oběd, udělej jako přílohu kaši z batátů.

...

Všehochuť /22.10.17
Kyselica s krůpama

Kyselica s krůpama

Ochutnal jsem ji ve Vlčnově, je dost hustá.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Škola vaření /21.10.17
Sýrové bábovičky s ořechy

Sýrové bábovičky s ořechy

Použij tvrdý sýr výraznější chuti, například goudu, ementál apod.

Blanka ...

Vaříme express /21.10.17
Kořeněná směs zeleniny

Kořeněná směs zeleniny

Harissa je pikantní feferonková pasta.

Klára Rybáčková, Kladno

Zdravě a chutně /21.10.17
Roláda z vepřové kýty na víně

Roláda z vepřové kýty na víně

Vždy jsem se rolády bála, ale není to nic složitého.

Hana Kocourková, Liberec

Všehochuť /21.10.17
Minutková kachní prsa

Minutková kachní prsa

Brusinkovo-rybízový dip připravíš smícháním stejného dílu brusinkového džemu ...

Všehochuť /21.10.17
Luciferské roštěnky

Luciferské roštěnky

Pikantní křehké masíčko si získá každý jazýček.

Zdeňka Vítová, Liberec

Všehochuť /21.10.17
Zeleninová pochoutka

Zeleninová pochoutka

Náplň může být vždy jiná, záleží na sezoně.

Veronika Marková, Český ...

Za pár korun /20.10.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama