Reklama
Kachnička se zelím
Fotogalerie:

Kachnička se zelím

Eva Součková

Řevnice

Česká klasika, která se nikdy nepřejí.

Eva Součková, Řevnice

Ingredience

  • 1 kachna
  • sůl dle potřeby
  • 1 lžíce kmín
  • 2 jablka
  • 1 cibule
  • 1 malá hlávka červené zelí
  • 2 lžíce olej
  • sůl, kmín
  • 1 jablko
  • 1 lžíce hladká mouka
  • na dochucení cukr a ocet

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Kachnu omyjeme a rozdělíme na poloviny. Maso ze všech stran osolíme a okmínujeme. Jablka rozkrojíme na čtvrtiny, odstraníme jádřince a vložíme mezi poloviny kachny. Vše trochu podlijeme vodou a pečeme v zaklopeném pekáčku při 125 °C přibližně 4 hodiny. Pak troubu vypneme a maso necháme zaklopené v troubě. Nejlepší je naplánovat si pečení den předem, aby maso mohlo zůstat ve vyhřáté troubě přes noc.

  2. Ráno vybereme většinu puštěného sádla a jablka a maso dopečeme při 150 °C  ještě asi 45 minut. Pekáček již nezaklápíme, aby maso získalo zlatou kůrčičku.

  3. Zelí nakrouháme na jemné nudličky. Na oleji necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli, přidáme kmín, zelí, vše zalijeme asi 100 ml vody a dusíme asi 15 minut.

  4. Pak přidáme nadrobno pokrájené jablko a vše zaprášíme moukou. Necháme povařit ještě asi 5 minut a dochutíme cukrem a octem. Pokrm podáváme s houskovým, případně bramborovým knedlíkem.

Tip redakce

Kachnu můžeš péct bez jablek, třeba naplněnou nádivkou. Klasickou variantu nádivky ozvláštníš, když ji dochutíš tymiánem.

Pošli recept! 12/2012 (5.11.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný mátový sirup

Lahodný mátový sirup

Sabina Vovsová, České Budějovice
Škola vaření /22.06.18
Jihočeská zadělanka

Jihočeská zadělanka

Vhodnou přílohou jsou houbové placky nebo bramboráky.

Olga Vacková, Louny

Škola vaření /10.11.13
Guláš z modráků a holubinek

Guláš z modráků a holubinek

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Škola vaření /08.08.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Makovec s citronovou polevou

Makovec s citronovou polevou

Miroslava Čiržová, Opava

Škola vaření /01.02.18
Masový vývar  se zeleninou

Masový vývar se zeleninou

Nemocné posílí, zdravé nabije energií.
Ivana Bartušková, Bítovčice
Škola vaření /26.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu