Reklama
Kachnička se zelím
Fotogalerie:

Kachnička se zelím

Eva Součková

Řevnice

Česká klasika, která se nikdy nepřejí.

Eva Součková, Řevnice

Ingredience

  • 1 kachna
  • sůl dle potřeby
  • 1 lžíce kmín
  • 2 jablka
  • 1 cibule
  • 1 malá hlávka červené zelí
  • 2 lžíce olej
  • sůl, kmín
  • 1 jablko
  • 1 lžíce hladká mouka
  • na dochucení cukr a ocet

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Kachnu omyjeme a rozdělíme na poloviny. Maso ze všech stran osolíme a okmínujeme. Jablka rozkrojíme na čtvrtiny, odstraníme jádřince a vložíme mezi poloviny kachny. Vše trochu podlijeme vodou a pečeme v zaklopeném pekáčku při 125 °C přibližně 4 hodiny. Pak troubu vypneme a maso necháme zaklopené v troubě. Nejlepší je naplánovat si pečení den předem, aby maso mohlo zůstat ve vyhřáté troubě přes noc.

  2. Ráno vybereme většinu puštěného sádla a jablka a maso dopečeme při 150 °C  ještě asi 45 minut. Pekáček již nezaklápíme, aby maso získalo zlatou kůrčičku.

  3. Zelí nakrouháme na jemné nudličky. Na oleji necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli, přidáme kmín, zelí, vše zalijeme asi 100 ml vody a dusíme asi 15 minut.

  4. Pak přidáme nadrobno pokrájené jablko a vše zaprášíme moukou. Necháme povařit ještě asi 5 minut a dochutíme cukrem a octem. Pokrm podáváme s houskovým, případně bramborovým knedlíkem.

Tip redakce

Kachnu můžeš péct bez jablek, třeba naplněnou nádivkou. Klasickou variantu nádivky ozvláštníš, když ji dochutíš tymiánem.

Pošli recept! 12/2012 (5.11.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chléb plněný masem a zelím

Chléb plněný masem a zelím

Když se ti nechce připravovat příloha, ale přitom má být jídlo na pohled i chuť ...
Škola vaření /04.09.12
Celozrnná jablečná bábovka

Celozrnná jablečná bábovka

Díky celozrnné mouce má úplně jinou chuť.
Jirka Fikejz,
Ústí nad Orlicí
Škola vaření /17.01.11
Loupáčky

Loupáčky

Sladké rohlíčky mi připomínají dětství.
Štěpánka Kolářová, Kladno
Škola vaření /24.07.09
Segedínský guláš

Segedínský guláš

Tento recept miluje celá rodina!
Ester Kindlová, Svitavy
Škola vaření /12.04.12
Dýňová marmeláda

Dýňová marmeláda

Pyré se dá koupit nebo uvařit doma.
Martina Dymková, Worort, Dolní Sasko
Škola vaření /13.10.11
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama