Reklama
Kachnička se zelím
Fotogalerie:

Kachnička se zelím

Eva Součková

Řevnice

Česká klasika, která se nikdy nepřejí.

Eva Součková, Řevnice

Ingredience

  • 1 kachna
  • sůl dle potřeby
  • 1 lžíce kmín
  • 2 jablka
  • 1 cibule
  • 1 malá hlávka červené zelí
  • 2 lžíce olej
  • sůl, kmín
  • 1 jablko
  • 1 lžíce hladká mouka
  • na dochucení cukr a ocet

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Kachnu omyjeme a rozdělíme na poloviny. Maso ze všech stran osolíme a okmínujeme. Jablka rozkrojíme na čtvrtiny, odstraníme jádřince a vložíme mezi poloviny kachny. Vše trochu podlijeme vodou a pečeme v zaklopeném pekáčku při 125 °C přibližně 4 hodiny. Pak troubu vypneme a maso necháme zaklopené v troubě. Nejlepší je naplánovat si pečení den předem, aby maso mohlo zůstat ve vyhřáté troubě přes noc.

  2. Ráno vybereme většinu puštěného sádla a jablka a maso dopečeme při 150 °C  ještě asi 45 minut. Pekáček již nezaklápíme, aby maso získalo zlatou kůrčičku.

  3. Zelí nakrouháme na jemné nudličky. Na oleji necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli, přidáme kmín, zelí, vše zalijeme asi 100 ml vody a dusíme asi 15 minut.

  4. Pak přidáme nadrobno pokrájené jablko a vše zaprášíme moukou. Necháme povařit ještě asi 5 minut a dochutíme cukrem a octem. Pokrm podáváme s houskovým, případně bramborovým knedlíkem.

Tip redakce

Kachnu můžeš péct bez jablek, třeba naplněnou nádivkou. Klasickou variantu nádivky ozvláštníš, když ji dochutíš tymiánem.

Pošli recept! 12/2012 (5.11.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Skořicový pletenec

Skořicový pletenec

Petra Geletičová, Smidary
Škola vaření /21.03.18
Prastará houbovka

Prastará houbovka

Je výborná s hovězím.
Lucie Michálková, Ostrava-Habrůvka
Škola vaření /17.10.11
Hovězí flamendr s rýží

Hovězí flamendr s rýží

Příprava v tlakovém hrnci je nejjednodušší.

Petra Čertová, Ústí nad Labem

Škola vaření /01.12.14
Štědračka

Štědračka

Solíme zásadně až ke konci vaření, luštěniny by jinak pomalu měkly, nebo by ...

Škola vaření /29.11.16
Rohlíčky s karamelovým krémem

Rohlíčky s karamelovým krémem

Karamelové rohlíčky si můžeš připravit ve větším či menším provedení. Jsou dobré...
Škola vaření /25.08.11
Hovězí plátky na houbách

Hovězí plátky na houbách

Zdeňka Blažková, Vsetín

Škola vaření /05.03.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu