Klasika, na kterou se zapomíná.
Tomáš Mika, Brno
Ingredience
- 1 kachna
- podle potřeby sůl
- podle chuti kmín
- 400 g hrachu
- 400 g ječných krup
- 1 lžíce sádla
- 2 cibule
- 1 hrst škvarků
- 8 stroužků česneku
- podle chuti pepř
- trocha majoránky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Očištěnou a rozmrazenou kachnu řádně nasolíme, okmínujeme, podlijeme vodou a dáme péct. Hrách a kroupy namočíme a podle návodu uvaříme doměkka.
-
2. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme posekané škvarky, uvařený hrách a kroupy, trochu osolíme, dochutíme podle potřeby prolisovaným česnekem, mletým černým pepřem a majoránkou.
-
3. Když je kachna měkká, tedy přibližně po hodině pečení, přidáme připravenou směs ke kachně a pečeme ještě dalších 30 minut na kůrčičku. Naporcujeme a můžeme podávat.