Kombinace, kterou si hned oblíbíš.
David Petrovský, Otrokovice
Ingredience
- 4 kachní stehna
- podle potřeby sůl
- podle chuti kmín
- 1 lžíce hladké mouky na zahuštění vypečené šťávy
- 600 g brambor
- 200 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- 200 g žampionů
- 2 lžíce rostlinného oleje
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Kachní stehna osolíme, posypeme kmínem a podlitá vodou pečeme ve vyhřáté troubě při 140 °C asi 2,5 hodiny.
-
2. Kachní výpek slijeme do hrnce, zahřejeme a přidáme lžíci hladké mouky. Orestujeme do zlatavé barvy a zalijeme 200 ml vody. Šťávu provaříme a dochutíme podle potřeby trochou soli.
-
3. Na halušky nastrouháme na jemném struhadle brambory, přidáme mouku, vejce a sůl. Promícháme a vytvoříme spíše husté těsto. Přes cedník na halušky propasírujeme do vařící osolené vody. Až halušky vyplavou, jsou hotové. Cedníkem vyjmeme do připravené nádoby.
-
4. Žampiony překrájíme na kousky a orestujeme je na oleji se špetkou kmínu. Přidáme uvařené halušky a dobře promícháme. Rozdělíme na porce a podáváme s upečeným kachním stehnem.