Reklama
Kachna s haluškami
Fotogalerie:

Kachna s haluškami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Kombinace, kterou si hned oblíbíš.

David Petrovský, Otrokovice

Ingredience

  • 4 kachní stehna
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti kmín
  • 1 lžíce hladké mouky na zahuštění vypečené šťávy
  • 600 g brambor
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 200 g žampionů
  • 2 lžíce rostlinného oleje

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Kachní stehna osolíme, posypeme kmínem a podlitá vodou pečeme ve vyhřáté troubě při 140 °C asi 2,5 hodiny.

  2. 2. Kachní výpek slijeme do hrnce, zahřejeme a přidáme lžíci hladké mouky. Orestujeme do zlatavé barvy a zalijeme 200 ml vody. Šťávu provaříme a dochutíme podle potřeby trochou soli.

  3. 3. Na halušky nastrouháme na jemném struhadle brambory, přidáme mouku, vejce a sůl. Promícháme a vytvoříme spíše husté těsto. Přes cedník na halušky propasírujeme do vařící osolené vody. Až halušky vyplavou, jsou hotové. Cedníkem vyjmeme do připravené nádoby.

  4. 4. Žampiony překrájíme na kousky a orestujeme je na oleji se špetkou kmínu. Přidáme uvařené halušky a dobře promícháme. Rozdělíme na porce a podáváme s upečeným kachním stehnem.


Pošli recept! - Speciál - Drůbež (19.5.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Babiččin koláč

Babiččin koláč

Je to velká dobrota, takhle to dělala babička. Katka Miláčková, Praha
Škola vaření /21.02.17
Křenová omáčka

Křenová omáčka

Mandle omáčku zahustí a dodají jí šmrnc.

Květa Rozkývalová, Litvínov

Škola vaření /08.07.17
Taštičky plněné uzeninami

Taštičky plněné uzeninami

Vůbec se nemusíš bát udělat je jako pohoštění pro přátele. Jsou výborné! ...
Škola vaření /14.07.12
Vepřové srdce na smetaně

Vepřové srdce na smetaně

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /30.07.18
Koblihy

Koblihy

Podle receptu

Valérie Vinklové z Prahy

Škola vaření /14.02.18
Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Bez ní si nedovedu představit svátky.
Jitka Horká, Jičín
Škola vaření /29.09.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu