Reklama
Jindrova svíčková ze zvěřiny
Fotogalerie:

Jindrova svíčková ze zvěřiny

Markéta Kopečná

Praha

Tátova zvěřinová svíčková je prostě báječná.  Připravuji ji podle něho‚ ale stejně ji nejlépe dochutí on sám.

Markéta Kopečná, Praha

Ingredience

  • 500 g svíčková nebo kýta ze srstnaté zvěře (srnčí, daňčí,...)
  • 10 špalíčků uzené maso
  • 1 kg kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
  • 1 velká cibule
  • trocha nového koření
  • 1 lžíce jalovec
  • 2 lžíce tymián
  • 4 kuličky pepř
  • 3 bobkové listy
  • sůl podle chuti
  • 1/2 hrnečku rozpuštěné máslo
  • 300 ml sladká smetana
  • cukr podle chuti
  • trocha citronové šťávy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

400 Kč

Postup přípravy

  1. Maso očistíme‚ odblaníme a prošpikujeme špalíčky uzeného. Očištěnou kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme a cibuli nasekáme najemno. Koření‚ kromě bobkového listu‚ rozdrtíme v hmoždíři.

  2. Osolené maso posypeme kořením a bobkovým listem a vložíme do pekáče na vrstvu zeleniny. Zasypeme zbytkem zeleniny‚ aby bylo maso celé zakryté, a zalijeme rozpuštěným máslem. Pekáč uzavřeme víkem a necháme alespoň den odležet.

  3. Druhý den maso podlijeme dostatečným množstvím vody a pečeme při 200 °C zhruba 2 hodiny doměkka. Průběžně podléváme.

  4. Po upečení maso vyjmeme a zeleninu s výpekem rozmixujeme. Zeleniny musí být dost‚ abychom omáčku měli dostatečně hustou a mohli ji jen doředit smetanou a nepřidávali zbytečně mouku na zahuštění. Omáčku dochutíme cukrem‚ solí a citronovou šťávou. Zvěřinu nakrájíme na plátky‚ zalijeme omáčkou a podáváme s houskovými knedlíky a brusinkami.

Tip redakce

Zvěřinu není třeba nakládat do octového mořidla‚ protože naložení nasucho jen v zelenině jí dodá dostatečnou vůni a výbornou chuť.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bůčková paštika

Bůčková paštika

Skvělá na namazání chlebíčků nebo jednohubek. Dana Studentová, Liberec
Škola vaření /14.06.17
Borůvkové knedlíky

Borůvkové knedlíky

Nejkrásnější vzpomínky na prázdniny u babičky.

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou

Škola vaření /06.08.13
Rychlá rajská bez masa

Rychlá rajská bez masa

Naučila mě ji prababička a dodnes ji dělám.

Kateřina Viktorová, Kralupy nad ...

Škola vaření /19.06.14
Staročeský houbovec

Staročeský houbovec

Tento zajímavý recept pochází z Podkrkonoší.
Inka Lacinová, Praha

Škola vaření /16.12.15
Brynzové buchtičky

Brynzové buchtičky

Jsou výborné na svačinku se zeleninovým salátem nebo jako příloha, například jako ...

Škola vaření /19.05.15
Kedlubnové zelí s cuketou

Kedlubnové zelí s cuketou

Máme ho raději než klasické hlávkové.

Květa Hošková, Vratimov

Škola vaření /17.12.12
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama