Reklama
Jindrova svíčková ze zvěřiny
Fotogalerie:

Jindrova svíčková ze zvěřiny

Markéta Kopečná

Praha

Tátova zvěřinová svíčková je prostě báječná.  Připravuji ji podle něho‚ ale stejně ji nejlépe dochutí on sám.

Markéta Kopečná, Praha

Ingredience

  • 500 g svíčková nebo kýta ze srstnaté zvěře (srnčí, daňčí,...)
  • 10 špalíčků uzené maso
  • 1 kg kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
  • 1 velká cibule
  • trocha nového koření
  • 1 lžíce jalovec
  • 2 lžíce tymián
  • 4 kuličky pepř
  • 3 bobkové listy
  • sůl podle chuti
  • 1/2 hrnečku rozpuštěné máslo
  • 300 ml sladká smetana
  • cukr podle chuti
  • trocha citronové šťávy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

400 Kč

Postup přípravy

  1. Maso očistíme‚ odblaníme a prošpikujeme špalíčky uzeného. Očištěnou kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme a cibuli nasekáme najemno. Koření‚ kromě bobkového listu‚ rozdrtíme v hmoždíři.

  2. Osolené maso posypeme kořením a bobkovým listem a vložíme do pekáče na vrstvu zeleniny. Zasypeme zbytkem zeleniny‚ aby bylo maso celé zakryté, a zalijeme rozpuštěným máslem. Pekáč uzavřeme víkem a necháme alespoň den odležet.

  3. Druhý den maso podlijeme dostatečným množstvím vody a pečeme při 200 °C zhruba 2 hodiny doměkka. Průběžně podléváme.

  4. Po upečení maso vyjmeme a zeleninu s výpekem rozmixujeme. Zeleniny musí být dost‚ abychom omáčku měli dostatečně hustou a mohli ji jen doředit smetanou a nepřidávali zbytečně mouku na zahuštění. Omáčku dochutíme cukrem‚ solí a citronovou šťávou. Zvěřinu nakrájíme na plátky‚ zalijeme omáčkou a podáváme s houskovými knedlíky a brusinkami.

Tip redakce

Zvěřinu není třeba nakládat do octového mořidla‚ protože naložení nasucho jen v zelenině jí dodá dostatečnou vůni a výbornou chuť.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hovězí s mrkví a houbami

Hovězí s mrkví a houbami

Ivana Pavlíková, Praha
Škola vaření /25.09.19
Jihočeský kuba

Jihočeský kuba

Vzpomínka na Vánoceu babičky.

Marie Zlatušková, Praha

Škola vaření /18.12.15
Pečený čaj z čerstvého ovoce

Pečený čaj z čerstvého ovoce

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /24.07.18
Segedínský guláš

Segedínský guláš

Pokud mají přijet vnoučata, dělám ho z kuřecího masa, je také výborný.

Jana ...

Škola vaření /30.10.16
Jahodová zemlbába

Jahodová zemlbába

Jana Kostková, Liberec

Škola vaření /04.06.18
Jahodový sirup

Jahodový sirup

Sirup se dá pít ředěný vodou nebo jen tak, jako sladká odměna.

Jana ...

Škola vaření /10.06.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu