Reklama
Jindrova svíčková ze zvěřiny
Fotogalerie:

Jindrova svíčková ze zvěřiny

Markéta Kopečná

Praha

Tátova zvěřinová svíčková je prostě báječná.  Připravuji ji podle něho‚ ale stejně ji nejlépe dochutí on sám.

Markéta Kopečná, Praha

Ingredience

  • 500 g svíčková nebo kýta ze srstnaté zvěře (srnčí, daňčí,...)
  • 10 špalíčků uzené maso
  • 1 kg kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
  • 1 velká cibule
  • trocha nového koření
  • 1 lžíce jalovec
  • 2 lžíce tymián
  • 4 kuličky pepř
  • 3 bobkové listy
  • sůl podle chuti
  • 1/2 hrnečku rozpuštěné máslo
  • 300 ml sladká smetana
  • cukr podle chuti
  • trocha citronové šťávy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

400 Kč

Postup přípravy

  1. Maso očistíme‚ odblaníme a prošpikujeme špalíčky uzeného. Očištěnou kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme a cibuli nasekáme najemno. Koření‚ kromě bobkového listu‚ rozdrtíme v hmoždíři.

  2. Osolené maso posypeme kořením a bobkovým listem a vložíme do pekáče na vrstvu zeleniny. Zasypeme zbytkem zeleniny‚ aby bylo maso celé zakryté, a zalijeme rozpuštěným máslem. Pekáč uzavřeme víkem a necháme alespoň den odležet.

  3. Druhý den maso podlijeme dostatečným množstvím vody a pečeme při 200 °C zhruba 2 hodiny doměkka. Průběžně podléváme.

  4. Po upečení maso vyjmeme a zeleninu s výpekem rozmixujeme. Zeleniny musí být dost‚ abychom omáčku měli dostatečně hustou a mohli ji jen doředit smetanou a nepřidávali zbytečně mouku na zahuštění. Omáčku dochutíme cukrem‚ solí a citronovou šťávou. Zvěřinu nakrájíme na plátky‚ zalijeme omáčkou a podáváme s houskovými knedlíky a brusinkami.

Tip redakce

Zvěřinu není třeba nakládat do octového mořidla‚ protože naložení nasucho jen v zelenině jí dodá dostatečnou vůni a výbornou chuť.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Maso v zelí

Maso v zelí

Koření tuto směs zajímavě provoní. Zdeňka Seifertová, Klášterec n. Ohří
Škola vaření /19.03.10
Tvarohový mazanec

Tvarohový mazanec

U nás dodržujeme tradice, takže mazanec na velikonoční tabuli nikdy nechybí.


Aneta ...

Škola vaření /29.03.17
Čočka trochu jinak

Čočka trochu jinak

Kečup a koření jí teprve dají správný říz!
Pavla Blechová, Hnátnice
Škola vaření /12.01.09
Taštičky

Taštičky

Na sladkou tečku se vždy těší celá rodina.
Hana Mrázová, Antonínův Důl
Škola vaření /14.09.10
Králík na černo

Králík na černo

Tento recept se u nás dědí již několik generací.

Alena Klírová, Mýto

Škola vaření /12.08.12
Kuřecí stehna v zelí

Kuřecí stehna v zelí

Dřív jsme na zelí pekli bůček, teď jsme ho nahradili zdravější kuřecím masem.

Karel...

Škola vaření /13.11.15
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama