Reklama
Jihočeské drbáky
Fotogalerie:

Jihočeské drbáky

Miloslava Drobná

Kralupy nad Vltavou

Výborně se hodí také ke kachně nebo k huse.

Miloslava Drobná, Kralupy nad Vltavou

Ingredience

  • 8 ks střední brambory
  • 2-3 vařené brambory
  • 1 vejce
  • 1 lžička sůl
  • 6 lžic hrubá mouka
  • 1 lžíce krupička

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Syrové brambory oloupeme a nastrouháme (nadrbáme) na čtverečkované části struhadla. V plátěném pytlíku strouhanou směs vymačkáme a zbavíme vody. Při-
    dáme nastrouhané vařené brambory, vejce, sůl, hrubou mouku i krupičku a zpracujeme. V navlhčených rukou utvoříme knedlíky větší, než je tenisový míček, a vložíme je do osolené vroucí vody. Vaříme cca 20 minut.

  2. Po vyjmutí z vody pomocí dvou vidliček knedlík roztrhneme (necháme vyjít páru) a polijeme sádlem s osmaženou cibulkou a škvarky.

Pošli recept! - Speciál - Knedlíková kuchařka (11.10.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný mátový sirup

Lahodný mátový sirup

Sabina Vovsová, České Budějovice
Škola vaření /22.06.18
Babiččiny placičky

Babiččiny placičky

Na této lahůdce jsem doslova vyrostla.
Beáta Gotwaldová,
Ostrava-Zábřeh
Škola vaření /12.01.09
Krémový dortík

Krémový dortík

Michaela Launová, Běrunice-Slibovice

Škola vaření /09.06.18
Štruple

Štruple

Toto cukroví mám ráda, pekla mi ho babička.
Miloslava Vavrysová, Lužice
Škola vaření /22.02.10
Sváteční koláčky

Sváteční koláčky

Můžeš je nabídnout koledníkům.
Martina Antalová, Odolena Voda
Škola vaření /01.08.11
Bůčková roláda

Bůčková roláda

Do nádivky přidej nasekanou petrželku.
Jana Remková, Orlová-Lutyně
Škola vaření /11.09.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu