Reklama
Jidáše
Fotogalerie:

Jidáše

Jitka Bajerová

Mokrá
Zkus je zavinout do esíček a uzlíků, dětem se to bude líbit.
Jitka Bajerová, Mokrá

Ingredience

  • 400 g mouka polohrubá
  • 30 g droždí
  • 40 g cukr krupice
  • 250 ml mléko
  • 60 g máslo rozpuštěné
  • špetka sůl
  • 2 žloutek

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku prosejeme do mísy‚ uděláme důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice‚ přidáme cukr‚ dvě lžíce vlažného mléka a s trochou mouky rozmícháme na těstíčko. Necháme kynout.
  2. Po vzejití kvásku mouku osolíme‚ přidáme máslo‚ žloutky‚ zbylé mléko a vypracujeme těsto‚ které necháme kynout.
  3. Po vykynutí tvoříme malé jidáše‚ klademe na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem‚ posypeme nemletým mákem a pečeme. Podáváme samostatně nebo s máslem.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (19.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nadívané  telecí řízečky

Nadívané telecí řízečky

Můj praděda říkával, že oběd bez masa je jako  nevěsta bez věna.  Jana ...
Škola vaření /25.11.16
Kuře načerno

Kuře načerno

Staré recepty mají své kouzlo, stejně jaké staré domy či nábytek. Proč se k nim ...
Škola vaření /09.02.10
Pomalu pečený králík s tymiánem

Pomalu pečený králík s tymiánem

Podle receptu

Nataši Zvonařové z Třince

Škola vaření /21.02.20
Halušky se zelím a slaninou

Halušky se zelím a slaninou

Podle receptu

Heleny Dukátkové z Crhova

Škola vaření /22.03.19
Krůtí roláda s petrželkovými brambory

Krůtí roláda s petrželkovými brambory

Podle receptu

Mileny Malé z Pardubic

Škola vaření /06.03.18
Nové brambory s tvarohem

Nové brambory s tvarohem

Nejchutnější jsou malé brambůrky, které můžeme nechat v celku, ale je s nimi víc ...

Škola vaření /16.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama