Ingredience
- 400 g mouka polohrubá
- 30 g droždí
- 40 g cukr krupice
- 250 ml mléko
- 60 g máslo rozpuštěné
- špetka sůl
- 2 žloutek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mouku prosejeme do mísy‚ uděláme důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice‚ přidáme cukr‚ dvě lžíce vlažného mléka a s trochou mouky rozmícháme na těstíčko. Necháme kynout.
-
Po vzejití kvásku mouku osolíme‚ přidáme máslo‚ žloutky‚ zbylé mléko a vypracujeme těsto‚ které necháme kynout.
-
Po vykynutí tvoříme malé jidáše‚ klademe na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem‚ posypeme nemletým mákem a pečeme. Podáváme samostatně nebo s máslem.