Reklama
Jelítka po staročesku
Fotogalerie:

Jelítka po staročesku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Blanka Rašková, Praha

Ingredience

  • 4 velká navinulá jablka
  • 150 g sušených vypeckovaných švestek
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • na podlití voda
  • 4 kroupová jelítka
  • 2 lžíce najemno nasekané petrželky
  • na vymazání pekáčku tuk

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Omytá jablka zbavíme jádřinců a rozkrájíme na dílky, které ještě překrájíme. Mají-li jablka křehkou slupku, nemusíme je loupat. Švestky překrájíme napolovic.

  2. Pekáček vymažeme a dno posypeme smíchaným ovocem, které osolíme, opepříme a mírně podlijeme vodou. Zakrytý pekáček vložíme do trouby a při 200 °C ovoce částečně rozdusíme.

  3. Na ovoce rozložíme jelítka, opět zakryjeme a dusíme 15–20 minut. Nakonec poklici sejmeme, teplotu zmírníme na 180 °C a jelítka upečeme dozlatova. Je-li třeba, ovoce mírně podlijeme horkou vodou. Porce rozdělíme na nahřáté talíře a sypeme petrželkou.

Pošli recept! 3/2017 (1.2.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Slepičí vývar a krupicové knedlíčky s bylinkami

Slepičí vývar a krupicové knedlíčky s bylinkami

Vývar je skvělým základem pro dobrý oběd. Když nám nějaký zbude, můžeme ho ...
Škola vaření /12.11.17
Sejkory

Sejkory

Mám je rád se sklenicí mléka.

Libor Dlouhý, 12 let, Klatovy

Škola vaření /24.02.16
Pečená jablka

Pečená jablka

Když máte chuť na něco dobrého a zdravého...
Škola vaření /03.06.12
Ostružinová marmeláda

Ostružinová marmeláda

Zajdi do lesa a ušetříš

Podle receptu Markéty Novotné z Turnova

Škola vaření /05.08.18
Španělský ptáček

Španělský ptáček

Nejlepší jsou s rýží nebo knedlíky.

Gabriela Jílková, Polička

Škola vaření /14.10.13
Vepřové maso na hříbkách

Vepřové maso na hříbkách

Na tomto receptu si pochutnají ti, co mají rádi houby. Tento recept není moc dietní, ale ...

Škola vaření /20.05.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu