Reklama
Jehněčí na bílém víně
Fotogalerie:

Jehněčí na bílém víně

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Veronika Poláčková, Mýto

Ingredience

  • 500  g jehněčího plecka nebo kýty
  • slanina, mletý černý pepř, majoránka a sůl
  • 50  g másla
  • 1 velká cibule
  • 100  g zeleniny pod svíčkovou
  • podle potřeby vývar a hladká mouka
  • 1 větší bobkový list
  • 500  ml bílého vína

Doba přípravy

Počet porcí

3–4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Maso prošpikujeme slaninou a posypeme majoránkou. Ve větším kastrolu, který může do trouby, rozpustíme máslo, na kterém osmažíme nahrubo nakrájenou cibuli a na nudličky nakrájenou zeleninu.

  2. K zeleninovému základu přidáme jehněčí kýtu, vše osolíme, opepříme a přidáme bobkový list. Podlijeme vývarem nebo vodou a dáme péct do vyhřáté trouby. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce a uchováme v teple.

  3. Zeleninu propasírujeme, povaříme, zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a nakonec přidáme víno. Do omáčky dáme porce masa a vše prohřejeme.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (19.3.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu Ivany Samkové ze Zábřehu
Škola vaření /16.04.19
Jahelné knedlíky se zelím

Jahelné knedlíky se zelím

Jáhly nezapomeň před vařením několikrát propláchnout, aby nebyly hořké.

Lucie ...

Škola vaření /28.08.17
Prázdninový koláč

Prázdninový koláč

Podle receptu

Lenky Součkové z Chomutova

Škola vaření /06.06.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Svíčková od babičky

Svíčková od babičky

Zdenka Trvalcová

Škola vaření /25.03.20
Veselá vajíčka

Veselá vajíčka

Linecké cukroví ve velikonočním stylu.


Martina Antalová, Odolena Voda

Škola vaření /06.04.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu