Jehněčí kýta v bylinkách
Fotogalerie:
 

Jehněčí kýta v bylinkách

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

LUXUSNÍ PEČÍNKA

Z jehněčího masa má hodně z nás trochu obavy. Není to však nutné, jeho příprava vůbec není složitá.


Ingredience

  • svazek svazek bylinek (oregano, rozmarýn, petrželka, máta)
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 kg vykostěné jehněčí kýty
  • na podlití masa drůbeží vývar
  • 150 ml bílého vína

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

300 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Nasekané bylinky promícháme se zchladlým rozpuštěným máslem a prolisovaným česnekem. 

  2. krok2

    Omyté a osušené maso dáme na prkénko a nakrojíme v různých částech podle potřeby tak, aby vznikl obdélníkový plát vhodný k rolování.

  3. krok3

    Vzniklý plát potřeme polovinou dobře promíchané bylinkové směsi. Začínáme rolovat a průběžně natíráme bylinkovým máslem.

  4. krok4

    Z masa připravíme balíček, který ovážeme potravinovým provázkem a potřeme zbylou směsí. Zakryjeme fólií a necháme 2 hodiny v chladu.

  5. Potom maso přendáme do pekáčku a při 200 °C pečeme asi 15 minut. Poté snížíme teplotu na 160 °C, přiklopíme poklicí a za občasného otáčení a podlévání vývarem pečeme asi 3 hodiny. Pozor, podléváme mírně, aby pečeně neplavala.

  6. Měkké maso vyjmeme a zabalíme do alobalu. Šťávu a tuk přelijeme do kastrolku, přivedeme k varu, zalijeme vínem, prošleháme a vaříme 5–7 minut. Šťávu dochutíme solí, pepřem a vrátíme do ní zpět maso, které zbavíme provázku a ostrým nožem nakrájíme na plátky.

Tip redakce

CO PODÁVAT K JEHNĚČÍ KÝTĚ


Pečené nové brambory (pro 4 osoby):
• 800 g nových malých brambor
s tenkou slupkou • 2 lžíce másla • 1 lžíce oleje
• sůl podle chuti • trocha čerstvě drceného pepře


Brambory důkladně omyjeme, vydrhneme kartáčkem a vložíme do vroucí vody. Vaříme asi
8 minut, potom vodu slijeme. Každou bramboru shora nařízneme. Urovnáme je do pekáče,
přelijeme rozpuštěným máslem promíchaným s olejem, osolíme a opepříme. V předehřáté
troubě pečeme při 180 °C asi 25 minut.

Pošli recept! 4/2017 (9.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Babiččin cibulář

Babiččin cibulář

Vždycky všem moc chutnal, doporučuji.

Denisa Tomášová, Frýdek-Místek

Škola vaření /11.09.15
Chalupářské klobásy

Chalupářské klobásy

Dalibor Marounek,


Roudnice nad Labem

Škola vaření /08.02.19
Mrkvové rohlíčky

Mrkvové rohlíčky

Jsou úžasně křehké a moc dobré.

Hedvika Kalistová, Brno

Škola vaření /16.03.17
Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Často přemýšlím, jakou sladkou dobrotu upeču jako moučník své rodině. Vím, že ...
Škola vaření /22.12.08
Katova pomsta

Katova pomsta

Chutná jako lepší lečo, ale pořádně ostré.
Petra Javorská, České Velenice
Škola vaření /18.02.10
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama