Reklama
Jehněčí kýta v bylinkách
Fotogalerie:
 

Jehněčí kýta v bylinkách

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

LUXUSNÍ PEČÍNKA

Z jehněčího masa má hodně z nás trochu obavy. Není to však nutné, jeho příprava vůbec není složitá.


Ingredience

  • svazek svazek bylinek (oregano, rozmarýn, petrželka, máta)
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 kg vykostěné jehněčí kýty
  • na podlití masa drůbeží vývar
  • 150 ml bílého vína

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

300 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Nasekané bylinky promícháme se zchladlým rozpuštěným máslem a prolisovaným česnekem. 

  2. krok2

    Omyté a osušené maso dáme na prkénko a nakrojíme v různých částech podle potřeby tak, aby vznikl obdélníkový plát vhodný k rolování.

  3. krok3

    Vzniklý plát potřeme polovinou dobře promíchané bylinkové směsi. Začínáme rolovat a průběžně natíráme bylinkovým máslem.

  4. krok4

    Z masa připravíme balíček, který ovážeme potravinovým provázkem a potřeme zbylou směsí. Zakryjeme fólií a necháme 2 hodiny v chladu.

  5. Potom maso přendáme do pekáčku a při 200 °C pečeme asi 15 minut. Poté snížíme teplotu na 160 °C, přiklopíme poklicí a za občasného otáčení a podlévání vývarem pečeme asi 3 hodiny. Pozor, podléváme mírně, aby pečeně neplavala.

  6. Měkké maso vyjmeme a zabalíme do alobalu. Šťávu a tuk přelijeme do kastrolku, přivedeme k varu, zalijeme vínem, prošleháme a vaříme 5–7 minut. Šťávu dochutíme solí, pepřem a vrátíme do ní zpět maso, které zbavíme provázku a ostrým nožem nakrájíme na plátky.

Tip redakce

CO PODÁVAT K JEHNĚČÍ KÝTĚ


Pečené nové brambory (pro 4 osoby):
• 800 g nových malých brambor
s tenkou slupkou • 2 lžíce másla • 1 lžíce oleje
• sůl podle chuti • trocha čerstvě drceného pepře


Brambory důkladně omyjeme, vydrhneme kartáčkem a vložíme do vroucí vody. Vaříme asi
8 minut, potom vodu slijeme. Každou bramboru shora nařízneme. Urovnáme je do pekáče,
přelijeme rozpuštěným máslem promíchaným s olejem, osolíme a opepříme. V předehřáté
troubě pečeme při 180 °C asi 25 minut.

Pošli recept! 4/2017 (9.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kynuté knedlíky

Kynuté knedlíky

Sladká bomba, která přijde k chuti. Blanka Martínková, Opočno
Škola vaření /19.11.08
Bramborové knedlíky plněné jitrnicemi

Bramborové knedlíky plněné jitrnicemi

Každý zná knedlíky plněné uzeným, ale my je zkusili plnit jitrnicovým prejtem a už je ...

Škola vaření /06.03.12
Babiččiny placičky

Babiččiny placičky

Na této lahůdce jsem doslova vyrostla.
Beáta Gotwaldová,
Ostrava-Zábřeh
Škola vaření /12.01.09
Pučálka

Pučálka

Petra Galatičová, Kroměříž

Škola vaření /20.11.17
Hovězí maso s křenovou omáčkou

Hovězí maso s křenovou omáčkou

Omáčky moje babička umí – její křenové se žádná jiná nevyrovná.

Zita ...

Škola vaření /25.01.17
Ořechová bábovka

Ořechová bábovka

Před servírováním nech bábovku vychladnout.

Kristýna Kratochvílová, Praha

...
Škola vaření /04.09.17
 

Nejnovější

Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Irena Ivanová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /22.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama