Reklama
Jehněčí kotlík
Fotogalerie:

Jehněčí kotlík

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Ingredience

  • 1  kg jehněčího masa
  • 1 lžíce oleje
  • nejméně 4 stroužky česneku
  • podle potřeby sůl a pepř
  • 2 lžíce sádla
  • 5 cibulí
  • 4 mrkve
  • dle chuti mletá paprika
  • špetka majoránky
  • 200 ml bílého vína
  • 400  ml vývaru
  • podle potřeby petrželka
  • (dle chuti) chilli papričky
  • kousek chleba na zahuštění

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

300 Kč

Postup přípravy

  1. Jehněčí maso omyjeme, odblaníme, osušíme čistou utěrkou, nakrájíme na malé kostky a dáme marinovat nejméně přes noc do směsi oleje a utřeného česneku.

  2. Marinované maso vyndáme, osolíme a dáme orestovat na sádlo s cibulí, vsypeme pepř. Za chvíli přidáme očištěnou nakrájenou mrkev, ještě chvíli restujeme, pak ochutíme mletou paprikou, drhnutou majoránkou a chilli. Vše zalijeme vínem, pak vývarem a dusíme pod pokličkou doměkka.

  3. Nakonec přidáme kousky chleba a necháme provařit a zhoustnout. Podáváme posypané petrželkou s knedlíkem či domácím chlebem nebo s jiným pečivem.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (19.3.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Velikonoční hlavička s kůzlečím masem

Velikonoční hlavička s kůzlečím masem

Recept mám od své maminky a ta zase od té své. A nádivka se u nás opravdu nikdy dlouho ...
Škola vaření /03.04.17
Buchty

Buchty

Jsou výborné a nikdy mě nezklamou.

Lenka Kudrnová, Nejdek

Škola vaření /15.11.17
Med z bezových květů

Med z bezových květů

Tradičně se používá při léčbě nachlazení a při onemocnění průdušek.

Veronika ...

Škola vaření /30.05.14
Borůvkové knedlíky

Borůvkové knedlíky

Oblíbená letní bašta našich dětí.
Petra Hrubá, České Velenice
Škola vaření /13.10.11
Houskové kulaté knedlíky

Houskové kulaté knedlíky

Tenhle báječný recept mám od babičky.

Ivana Bartušková, Bítovčice

Škola vaření /27.04.15
Kynutý chlebíček s mákem a švestkami

Kynutý chlebíček s mákem a švestkami

Kupuj jen český mák.

Kamila Eflerová, Brna


Škola vaření /29.10.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu