Nedá ti moc práce
Patrik Hron, Chodov
Ingredience
- 1 kg jehněčího masa
- 1 lžíce oleje
- nejméně 4 stroužky česneku
- podle potřeby sůl a pepř
- 2 lžíce sádla
- 5 cibulí
- 4 mrkve
- dle chuti mletá paprika
- špetka majoránky
- 200 ml bílého vína
- 400 ml vývaru
- podle potřeby petrželka
- (dle chuti) chilli papričky
- kousek chleba na zahuštění
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Jehněčí maso omyjeme, odblaníme, osušíme čistou utěrkou, nakrájíme na malé kostky a dáme marinovat nejméně přes noc do směsi oleje a utřeného česneku.
-
Marinované maso vyndáme, osolíme a dáme orestovat na sádlo s cibulí, vsypeme pepř. Za chvíli přidáme očištěnou nakrájenou mrkev, ještě chvíli restujeme, pak ochutíme mletou paprikou, drhnutou majoránkou a chilli. Vše zalijeme vínem, pak vývarem a dusíme pod pokličkou doměkka.
-
Nakonec přidáme kousky chleba a necháme provařit a zhoustnout. Podáváme posypané petrželkou s knedlíkem či domácím chlebem nebo s jiným pečivem.