Reklama
Jednoduché sušenky
Fotogalerie:

Jednoduché sušenky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Peču je vnoučatům. Jsou rychle upečené a stejně rychle zmizí z talíře.
Anna Čajanová, Opava

Ingredience

  • 100 g cukr moučkový
  • 250 g máslo
  • 350 g mouka hladká
  • 1 žloutek
  • 1/2 balíčku pudinkový prášek-vanilkový

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Připravíme si vál. Na něm smícháme tuk rozkrájený na menší kousky‚ mouku‚ cukr‚ pudinkový prášek a žloutek. Vypracujeme vláčné těsto. Z těsta vyválíme placku, ze které vykrajujeme libovolné tvary. Ty klademe na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme zhruba 15 minut na 180°C. Sušenky můžeme slepovat marmeládou nebo máčet v čokoládě.

Pošli recept! 1/2008 (19.12.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřové výpečky se zelím a bramborovým knedlíkem

Vepřové výpečky se zelím a bramborovým knedlíkem

Nejklasičtější klasika. Andrea Domaníková, Třinec
Škola vaření /23.09.12
Paštika z drůbežích jater a vepřového masa

Paštika z drůbežích jater a vepřového masa

Pomazánky všeho druhu mám moc ráda, ty masové zvlášť. Hotových paštik je na trhu ...
Škola vaření /22.01.09
Křehotinky

Křehotinky

Dnes už dávno zapomenutý recept.

Jaroslava Skoumalová, Třebíč

Škola vaření /26.03.13
Kapr načerno  s karlovarským knedlíkem

Kapr načerno s karlovarským knedlíkem

O Vánocích si na něm pochutnáváme právě takhle.

Lucie Dolejší, Kroměříž

...
Škola vaření /30.11.16
Chlebové bochánky II

Chlebové bochánky II

Moje babička pekla vynikající domácí chleba. To se mi už jako malé moc líbilo ...
Škola vaření /01.12.08
Guláš s houbami

Guláš s houbami

Nejlepší je pěkně hustý a kořeněný.

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /03.07.14
 

Nejnovější

Krůtí rizoto

Krůtí rizoto

Krásné kopečky rýže vytvaruješ formičkou nebo naběračkou. Eva Houdecká, ...
Vaříme express /25.09.17
Kroupové rizoto s chorizem

Kroupové rizoto s chorizem

Kroupy se vaří déle, jinak rychlovka.

Bohunka Králová, Mělník

Všehochuť /25.09.17
Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Recept jsem si přivezl z pracovní stáže v Itálii.

Libor Kalivoda, Prachatice

Vaříme express /24.09.17
Vepřová pánev

Vepřová pánev

Jednoduchá zeleninová směs s masem, která se dá připravit během pár minut.

...

Vaříme express /24.09.17
Treska se žampiony

Treska se žampiony

Treska je krásně křehká ryba, která nám chutná.

Romana Stryková, Kolín

Škola vaření /23.09.17
Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Místo taveného sýra můžeš použít i klasický tvrdý sýr nastrouhaný na hrubší ...

Vaříme express /23.09.17
Penne s lečem

Penne s lečem

Lečo máme vždy zavařené do zásoby, ale čerstvé je nejlepší.

Jindřich ...

Zdravě a chutně /23.09.17
Fazolové bochánky

Fazolové bochánky

Pozor, fazole z plechovky jsou často dost slané.

Lída Guk, Pelhřimov

Všehochuť /23.09.17
Smažená pštrosí vejce

Smažená pštrosí vejce

I když jsou to vlastně skotská vejce, název pštrosí je kvůli vzhledu mnohem ...

Všehochuť /23.09.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama