Reklama
Jatýrka na majoránce
Fotogalerie:

Jatýrka na majoránce

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Neboj se vnitřností

Podle receptu Jarmily Kozlíkové z Plzně

Ingredience

  • 500  g kuřecích jater
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 jablko
  • podle chuti majoránka
  • 150  ml bílého vína
  • dle chuti sůl a pepř
  • 180  ml smetany
  • kousek másla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kuřecí játra omyjeme, očistíme, rozdělíme na jednotlivé kousky a osušíme papírovou utěrkou.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej a játra zprudka opečeme, z každé strany asi 3 minuty. Vyndáme z pánve a necháme zatím stranou.

  3. krok3

    Do pánve s výpekem vložíme najemno nakrájenou cibuli a česnek a chvíli restujeme. Jablko oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a přidáme k cibuli.

  4. Ochutíme čerstvou nebo sušenou majoránkou, podlijeme bílým vínem a necháme 10 minut povařit. Osolíme a opepříme dle chuti. Nakonec přilijeme smetanu a přidáme kousek másla. Do omáčky vrátíme játra a necháme ještě chvíli společně prohřát. Podáváme s rýží.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (15.1.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Koprovka s vejcem

Koprovka s vejcem

Typicky česká hostina Podle receptu Boženy Kolaříkové z Nymburka
Škola vaření /23.01.19
nebeská nádivka

nebeská nádivka

Říkáme jí nebeská, protože je opravdu vynikající. Každý, kdo ji ochutnal, odcházel ...
Škola vaření /23.09.08
Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika

Anna Habřinová, Sokolov

Škola vaření /23.12.18
Domácí jablečný burčák

Domácí jablečný burčák

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /01.10.18
Pečená jablka

Pečená jablka

Když máte chuť na něco dobrého a zdravého...
Škola vaření /03.06.12
Jidáše

Jidáše

Zkus je zavinout do esíček a uzlíků, dětem se to bude líbit.
Jitka Bajerová, ...
Škola vaření /26.04.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu