Reklama
Jahodový džem s rebarborou
Fotogalerie:

Jahodový džem s rebarborou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jahody získají příjemnou pikantní chuť.

Veronika Jívová, Mikulov

Ingredience

  • 800 g jahod
  • 3-4 řapíky rebarbory
  • 1 kg želírovacího cukru
  • případně trocha kyseliny citronové

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Jahody i rebarboru omyjeme, z jahod odstraníme stopky a nakrájíme je na kousky.

  2. Řapíky rebarbory oloupeme, nakrájíme na kousky a spolu s jahodami vložíme do hrnce. Přidáme želírovací cukr a za stálého míchání všechno přivedeme k varu. 

  3. Povaříme asi 5–10 minut a potom směs rozmixujeme ponorným mixérem. Na porcelánovém talířku zkusíme, zda džem hezky želíruje. Pokud ne, přidáme k jahodové směsi trochu kyseliny citronové. 

  4. Čisté vyvařené sklenice naplníme takto připraveným jahodovým džemem, uzavřeme víčky, obrátíme dnem vzhůru a v této poloze je necháme postupně vychladnout.


Pošli recept! - Speciál - Užij si s námi jahody (16.4.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahůdka z Toskánska

Lahůdka z Toskánska

Portské dodá příjemné navinulé aroma. Kateřina Gajová, Brno
Škola vaření /03.09.16
Houskové knedlíky s lupínky

Houskové knedlíky s lupínky

Jsou kypré a žluté. S omáčkami jsou výborné.

Hana Bílá, České Budějovice

...
Škola vaření /23.10.13
Pečený jehněčí krk

Pečený jehněčí krk

Výborný je se špenátem a knedlíky.


Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /06.04.17
Králík s hořčičnou omáčkou

Králík s hořčičnou omáčkou

Bez pikantní omáčky by pro mě bylo králičí maso příliš suché.

Olga Smetanová, ...

Škola vaření /13.10.16
Loupáčky

Loupáčky

Sladké rohlíčky mi připomínají dětství.
Štěpánka Kolářová, Kladno
Škola vaření /24.07.09
Guláš s houbami

Guláš s houbami

Nejlepší je pěkně hustý a kořeněný.

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /03.07.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu