Reklama
Jahodová zemlbába
Fotogalerie:

Jahodová zemlbába

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jana Kostková, Liberec

Ingredience

  • 4 vejce
  • 1 l mléka
  • asi 16 lžic cukru krupice
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 plátkové veky
  • 2 vaničky jahod
  • máslo na formu
  • NÁPLŇ:
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 2 žloutky
  • 4 lžíce cukru moučky
  • 60 g vanilkového cukru
  • 2 lžíce změklého másla

Doba přípravy

Počet porcí

10-12

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve připravíme náplň. Tvaroh prošleháme se žloutky, cukry a máslem. Směs necháme odpočinout a mezitím připravíme žemlový základ.

  2. Ve velké míse vyšleháme žloutky s mlékem a 4 lžícemi cukru. Do tekutiny zamícháme vychladlé rozpuštěné máslo. Když se nám tuk srazí, nijak to nevadí. Plátky veky postupně potápíme do mléka nebo je rozložíme na plech a mlékem je všechny polijeme. Veku necháme vše nasát.

  3. Zapékací mísu vymažeme máslem a vyložíme ji první vrstvou mokré veky. Na ni naskládáme plátky jahod, které posypeme asi 8 lžícemi cukru (podle toho, jak je ovoce sladké). Na jahody naskládáme další vrstvu pečiva, tu pomažeme tvarohovým krémem, který přikryjeme poslední vrstvou namočené veky. Zapékací mísu vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 45 minut.

  4. Poté žemlovku vytáhneme z trouby a ozdobíme ji dotuha vyšlehaným sněhem ze všech bílků se zbylým cukrem. Zemlbábu vrátíme do trouby a dopečeme, dokud sníh nezezlátne. Naporcujeme a můžeme podávat.

Pošli recept! - Speciál - Jahody a letní ovoce (19.5.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Paštika z jater

Paštika z jater

Podáváme ji s opečenými toasty. Lenka Dlouhá, Litvínov
Škola vaření /09.07.16
Kobližky babičky Věrky

Kobližky babičky Věrky

Máme je rádi bez náplně, dají se však plnit povidly, marmeládou a dokonce ...

Škola vaření /19.07.16
Růžolící džem

Růžolící džem

Jahodovou sezonu je třeba naplno využít.

Kateřina Gajová, Brno

Škola vaření /13.09.15
Švestkové knedlíky sypané tvarohem

Švestkové knedlíky sypané tvarohem

Když nám je babička dělávala, vždycky jsme je hned zbaštili, na večeři nezbyly. Také ...
Škola vaření /29.06.13
Pletýnky

Pletýnky

Jsou výborné dokonce i druhý den. 

Štěpánka Malchárková, Strahovice

Škola vaření /19.06.16
Králičí vývar s knedlíčky

Králičí vývar s knedlíčky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /03.12.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu