Reklama
Reklama
Jáhly se zelím
Fotogalerie:

Jáhly se zelím

Rudolf Novák

Milevsko
Pochutnej si zdravě a jako za starých časů.
Rudolf Novák, Milevsko

Ingredience

  • 250 g jáhly
  • špetka sůl
  • 1/2 l mléko
  • 30 g máslo
  • 350 g zelí hlávkové

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Hlávkové zelí nakrájíme na jemné nudličky, osolíme a dáme na máslo podusit.
    Potom je mírně podlijeme a dusíme skoro doměkka.
  2. Jáhly uvaříme v osoleném mléce, měkké smícháme se zelím a dáme do trouby na chvíli zapéct.

    TIP: Pokud si potrpíš na masové chutě, můžeš k zelí přimíchat na cibulce orestovanou slaninu.

Pošli recept! 4/2009 (11.3.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Houskové knedlíky

Houskové knedlíky

Krájím je nití. Jsou pěkně nadýchané. Jaroslava Bulíčková, Borohrádek
Škola vaření /24.05.11
Skořicové jídášky

Skořicové jídášky

Když je pečlivě narovnám na talíř, mizejí podstatně rychleji, než se pečou.


Dominika...

Škola vaření /30.03.17
Ostružinová marmeláda

Ostružinová marmeláda

Zajdi do lesa a ušetříš

Podle receptu Markéty Novotné z Turnova

Škola vaření /05.08.18
Zvěřinový guláš

Zvěřinový guláš

Pro tatínka.

Simona Trčková, Přílepy

Škola vaření /29.10.18
Třešňová žemlovka

Třešňová žemlovka

Třešně si začátkem léta ráda užívám a snažím se ob­je­vovat nové ...
Škola vaření /19.10.09
Veka

Veka

Když máš čas, upeč si veku sama.
Stanislava Slaninová, Štoky
Škola vaření /28.02.10
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
Zapečené špekáčky

Zapečené špekáčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /22.03.19
Halušky se zelím a slaninou

Halušky se zelím a slaninou

Podle receptu

Heleny Dukátkové z Crhova

Škola vaření /22.03.19
Králík v anglickém kabátku

Králík v anglickém kabátku

Marika Hradečná, Andělská Hora

Všehochuť /22.03.19
Zvěřinové ragú

Zvěřinové ragú

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.03.19
Marinované medailonky z divočáka

Marinované medailonky z divočáka

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /22.03.19
Šunkové carpaccio

Šunkové carpaccio

Oblíbený italský předkrm

Podle receptu Moniky Holé z Chrudimi

Všehochuť /22.03.19
Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu

Lucie Hrabánkové z Liberce

Za pár korun /21.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama