Ingredience
- špetka majoránka
- sůl
- 20 g máslo
- pepř
- 1 cibule
- 80 g sádlo
- špetka kmín
- 2 stroužky česnek
- 300 g jáhly
- 200 g houby
- 200 g maso uzené
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Jáhly propláchneme vařicí vodou a dáme do osolené vody s kmínem uvařit doměkka. Česnek utřeme se solí, s mletým pepřem, sádlem a majoránkou a vmícháme do uvařených jáhel.
Sušené houby dáme předem na několik hodin nabobtnat do trošky vody. Pak je vmícháme do připravené směsi. -
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kousky.
Uzené maso nakrájíme na co nejtenčí nudličky a společně s cibulkou na trošce oleje osmažíme dozlatova.
Poté do pánve přidáme nakrájené čerstvé i nabobtnalé houby, vše zamícháme a podusíme. -
Hotovou směs promícháme společně s jáhlami.
Pekáč vymažeme sádlem a směs do něj rozprostřeme. Před dopečením přidáme na povrch kousky másla a zapečeme dorůžova.
TIP: Místo sušených hub můžeme použít i čerstvé žampiony, namísto cibule jarní cibulku a místo uzeného třeba libovou anglickou slaninu.