Reklama
Reklama
Jáhlový kuba
Fotogalerie:

Jáhlový kuba

Helena Blažejová

Praha
Dlouhé roky jsem připravovala vánočního kubu z krupek. Byl dobrý, ale od té doby, co jsem ho poprvé upekla z jáhel, ho nedělám jinak. Celé mojí rodině o Vánocích moc chutná.
Helena Blažejová, Praha

Ingredience

  • špetka majoránka
  • sůl
  • 20 g máslo
  • pepř
  • 1 cibule
  • 80 g sádlo
  • špetka kmín
  • 2 stroužky česnek
  • 300 g jáhly
  • 200 g houby
  • 200 g maso uzené

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

48 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Jáhly propláchneme vařicí vodou a dáme do osolené vody s kmínem uvařit do­měkka. Česnek utřeme se solí, s mletým pepřem, sádlem a majoránkou a vmícháme do uvařených jáhel.
    Sušené houby dáme předem na několik hodin nabobtnat do trošky vody. Pak je vmícháme do připravené směsi.
  2. krok2 Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kousky.
    Uzené maso nakrájíme na co nejtenčí nudličky a společně s cibulkou na trošce oleje osmažíme dozlatova.
    Poté do pánve přidáme nakrájené čerstvé i nabobtnalé houby, vše zamícháme a podusíme.
  3. krok3 Hotovou směs promícháme společně s jáhlami.
    Pekáč vymažeme sádlem a směs do něj rozprostřeme. Před dopečením přidáme na povrch kousky másla a zapečeme dorůžova.

    TIP: Místo sušených hub můžeme použít i čerstvé žampiony, namísto cibule jarní cibulku a místo uzeného třeba libovou anglickou slaninu.

Pošli recept! 12/2008 (12.11.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené brambory

Zapečené brambory

To nejlepší může být úplně jednoduché. Jana Kolouchová, Plzeň
Škola vaření /16.02.16
Husokachna s ovocem

Husokachna s ovocem

Chuť ovoce s masem máme rádi.

Anna Šušláková, Most

Škola vaření /21.07.16
Borůvkové dukátky

Borůvkové dukátky

Jsou výborné i s malinovým přelivem.

Silvie Voříšková, Pardubice

Škola vaření /28.08.16
Med z pampelišek

Med z pampelišek

Má vynikající chuť, navíc pomáhá při kašli.
Jaroslava Mudrochová, Trutnov
Škola vaření /08.09.11
Cibulová nadílka

Cibulová nadílka

Ivana Kafková, Běchovice

Škola vaření /07.03.18
Pampeliškový med

Pampeliškový med

Pavlína Kadlecová, Sepekov

Škola vaření /29.03.18
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
Zapečené špekáčky

Zapečené špekáčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /22.03.19
Halušky se zelím a slaninou

Halušky se zelím a slaninou

Podle receptu

Heleny Dukátkové z Crhova

Škola vaření /22.03.19
Králík v anglickém kabátku

Králík v anglickém kabátku

Marika Hradečná, Andělská Hora

Všehochuť /22.03.19
Zvěřinové ragú

Zvěřinové ragú

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.03.19
Marinované medailonky z divočáka

Marinované medailonky z divočáka

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /22.03.19
Šunkové carpaccio

Šunkové carpaccio

Oblíbený italský předkrm

Podle receptu Moniky Holé z Chrudimi

Všehochuť /22.03.19
Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu

Lucie Hrabánkové z Liberce

Za pár korun /21.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama