Reklama
Jáhlový kuba
Fotogalerie:

Jáhlový kuba

Helena Blažejová

Praha
Dlouhé roky jsem připravovala vánočního kubu z krupek. Byl dobrý, ale od té doby, co jsem ho poprvé upekla z jáhel, ho nedělám jinak. Celé mojí rodině o Vánocích moc chutná.
Helena Blažejová, Praha

Ingredience

  • špetka majoránka
  • sůl
  • 20 g máslo
  • pepř
  • 1 cibule
  • 80 g sádlo
  • špetka kmín
  • 2 stroužky česnek
  • 300 g jáhly
  • 200 g houby
  • 200 g maso uzené

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

48 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Jáhly propláchneme vařicí vodou a dáme do osolené vody s kmínem uvařit do­měkka. Česnek utřeme se solí, s mletým pepřem, sádlem a majoránkou a vmícháme do uvařených jáhel.
    Sušené houby dáme předem na několik hodin nabobtnat do trošky vody. Pak je vmícháme do připravené směsi.
  2. krok2 Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kousky.
    Uzené maso nakrájíme na co nejtenčí nudličky a společně s cibulkou na trošce oleje osmažíme dozlatova.
    Poté do pánve přidáme nakrájené čerstvé i nabobtnalé houby, vše zamícháme a podusíme.
  3. krok3 Hotovou směs promícháme společně s jáhlami.
    Pekáč vymažeme sádlem a směs do něj rozprostřeme. Před dopečením přidáme na povrch kousky másla a zapečeme dorůžova.

    TIP: Místo sušených hub můžeme použít i čerstvé žampiony, namísto cibule jarní cibulku a místo uzeného třeba libovou anglickou slaninu.

Pošli recept! 12/2008 (12.11.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kachna s haluškami

Kachna s haluškami

Kombinace, kterou si hned oblíbíš. David Petrovský, Otrokovice
Škola vaření /07.07.16
Borůvkové vdolečky

Borůvkové vdolečky

Smažené vdolky se zavařeninou, borůvkami a tvarohem.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Škola vaření /06.08.16
Kynutý chlebíček s mákem a švestkami

Kynutý chlebíček s mákem a švestkami

Kupuj jen český mák.

Kamila Eflerová, Brna


Škola vaření /29.10.18
Štrúdl s mletými ořechy

Štrúdl s mletými ořechy

Pokud nemám pečicí papír na vyložení plechu, potřu ho vodou, aby se štrúdl ...

Škola vaření /05.10.16
Staročeské perníčky

Staročeské perníčky

Karolína Fialková, Litomyšl

Škola vaření /01.12.18
Chléb plněný masem a zelím

Chléb plněný masem a zelím

Když se ti nechce připravovat příloha, ale přitom má být jídlo na pohled i chuť ...
Škola vaření /04.09.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu